Krátkosrstý pes a mrazy

8. feb 2021

Ahojte, rada by som sa spýtala, ako riešite svojich krátkosrstých psov, keď sú vonku v noci mínusové teploty. My mame weimara, ma vstavanú, čiastočne zateplenu búdu v murovanej časti, dala som mu tam deky a pelech + na noc mu dávam aj oblečenie ak je viac ako -5. Hlásia však teploty až do -20 a to mi príde proste už moc. Najradšej by som ho mala vnútri, čo však pri mojom manželovi nie je možné. Dakujem za rady.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simsalabim
8. feb 2021

Akoze to pri manzelovi nie je mozne? Nezlutuje sa, ked bude -20? Ved normalny clovek to predsa pochopi, ze je to zima ako na Sibiri.

zojanka
8. feb 2021

Aspoň do chodby ho pustite na noc. Weimar ozaj nie je stavaný na -20'C.

lija22
8. feb 2021

samozrejme minimalne na noc dnu

limetka69
8. feb 2021

Paaaaneboze, moja mama by pri, minus 20 aj sliepky chcela dnu dat. 😂 Psy ma dnu normalne, pri takych teplotach ma macky v kotolni, a place, ze vonku su zajace a sliepky. A tak ich prikryva kobercami apod.

bodkolienka81
8. feb 2021

No -20 je uz dost, ale kym bol nas weimar mlady, zdravy, tak v pohode v zateplenej bude chranenej domom/murom v pelechu s kobercom na dverach.. Teraz vo vykurovanej garazi..

kockopes2206
8. feb 2021

Hlavne som si neni ista, ci ma weimar podsadu. Spodnu srst, ktora je na zimu hustejsia, aby hriala. Vsetky plemena ju nemaju a teda nie su vhodne na celorocne byvanie vonku. -20 je moc, treba ho dat dnu.

simca06022011
8. feb 2021

Moj chlap nechcel o psovi vnutri ani pocut, ale je to aj jeho pes ani som o tom nediskutovala, pes isiel dnu a ked papuloval, poslala som jeho do budy si ist lahnut. V zime ked su taketo -20tky ide pes od malicka do chodby, kde je cca 18, teraz uz nie v chodbem uz u malej v posteli a pri gazdovi na gauci.. a Jedna vec je -20 a behat, druha vec je -20 a spat v bude, tam bude mat mozno aj -10°C.. skuste si odmerat a nebude sa hybat, neviem ci to oblecenie je aj v tychto beznych zimach nutne, ak je celodenne von... My sme mali vypchatu komplet budu a nevyhrial to pes na viac ako 5°C pri -10°C vonku.
Tie nasledky nestoja za to... okrem prechladnutia, problemy s klbami atd... a tieto problemy sa objavuju aj u psov s podsadou, ktorej ma weinmar malo, ak vobec... on zase moze byt vonku, aj nasa viszla zvladne byt aj v zime von, ale toto je uz extrem.. ja uz pri -7/-10°C bez kompromisu som psa davala vzdy dnu... a teraz je dnu furt :D to je fakt iba o zvyku...

karhu
8. feb 2021

ak ho uz nechate vonku, tak kvalitnu drevenu plne zateplenu budu s predsienou, a dnu drevitu vlnu..deky a koberec nezohreju, naopak..navlhnu a chladia
namieto deky este tak ovcie runo-stary kozuc..kozka a na vchod kusok koberca nech neunika teplo
https://www.drevitavlna-podstielky.sk/Podstielk...

0silvia0
8. feb 2021

My v zime ked je uz okolo 0 stupnov nechavame psa spat v pelechu v obyvacke, jar-jesen spi len vonku. Mne by ho bolo luto nechat ho vonku

simca06022011
8. feb 2021

@karhu no len napr. to na fotke je pre obrovkseho psa, my sme podla odporucanie kupilli budu Mkovu, pre vizszlu (cca 62cm v kohutiku maju, 25kg) a to ten pes nevyhreje, plust v tej jeho bude sme mu este dookola jednu stenu urobili a aj tak mu je to velke, a komplet ked to vypcham drevitou vlnou, on to udupe a povyhadzuje.... ak velmi mrzne ide proste dnu :DD Cize tym som chcela povedat, ze velmi zalezi aj na velkosti budy... :D

karhu
8. feb 2021

@simca06022011 budu si hadam vyberu velkost ako treba, ide o to aby nebola ta umelomotna s gumenym calunenim, co predavaju v zoo obchodoch, na nete..naj by bolo mat psa dnu, ALE ak ho aj tak nechaju vonku, toto je pre neho nutne minimum, ak drevitu vlnu pes vyhadze, bude mrznut, radu dostali

syslik81
8. feb 2021

zateplena buda s handramy kde sa zahrabe mu staci.. ma podsadu -srat co ho tiez zahreje ..jeho telo sa postupne prisposobuje zime ak je stale vonku .. a lepsie ako von a dnu .. hlavne je ze mu nefuka a nelezi na mokrom snehu ...

modrava
8. feb 2021

snad do garaze by ho pustil..

veronika65
8. feb 2021

My pri takých mrazoch púšťame dnu aj huskyho 😂😂 isto by mu nebola zima, ale patrí do rodiny a je nám ľúto ho nechať v takom mraze

dankanka
8. feb 2021

Do budy je najlepšie dat seno. A pri mrazoch dovnutra alebo teda rovno utratiť, aby sa netrapil.. Sorry za uprimnost ale musi ist dovnutra. Ci uz garaz, pivnica, chodba..

autor
8. feb 2021

Dakujem Vám všetkým za úprimnosť a rady. Psík pôjde dnu, dám ho do chodby. V garáži význam nevidím, tam je rovnaká zima ako u neho v bude, možno väčšia, nakoľko tam ma možnosť si to aspoň “vydychat”. Pivnica nie, tam mame mačičky. Ešte raz vďaka ❤️

janina1127
8. feb 2021

Aj náš pôjde dnu vo štvrtok keď už hlásia také nízke teploty, neviem si predstaviť, žeby sme ho nechali vonku, by mi to srdce nedovolilo 🙂

alguno
8. feb 2021

Určite vo vnútri! Pekne s nami. ❤

cimage
8. feb 2021

my mame tiez psov na chodbe celorocne. Ani v lete nie su vonku.lebo by celu noc stekali a to by susedia nemali velku radost. Ja som neni zrovna najvacsia psickarka, ale psa by som v zime nenechala vonku.

0silvia0
8. feb 2021

My mame v obyvacke aj psa aj 2 macky v zime.

alguno
8. feb 2021

My máme tiež v obývačke 2 psov a 5 kocúrov. ❤

0silvia0
8. feb 2021

@alguno a v pohode sa vsetci znasaju? Nemas foto? 🥰

alguno
8. feb 2021

@0silvia0 Aj spolu spávajú 😀 Foto nemám, ale urobím neskôr a pošlem. 😉

0silvia0
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
penelope11
8. feb 2021

V tejto zime jednoznacne aspon do chodby, predsa len boli by chudatka keby ostali vonku :(

lubiss
8. feb 2021

manzela by som vyhnala za nim ked ma taky pekny vztah k "nemu" . urcite do chodby aspon alebo pivnice

flowerbomb
8. feb 2021

Mne by nedalo nechat psa mrznut hoci aj v zateplenej bude.Nas pes je sice vnutri celorocne,ale v zime ma aj deky na gauci v obyvacke...

kitycat
8. feb 2021

Som rada, ze citam ze psik pojde aspon do chodby... Co za bezcitna dusa je ten tvoj muz, ze by v - 20 nechal psika, najlepsieho priatela clovrka, vonku?

autor
11. feb 2021

Ahojte, tak psík je už vo vnútri, a môj manžel sa na dva týždne odsťahoval. Pokým bude pes dnu, on bude preč. Tým pádom je priamo vnútri, nielen v chodbe.