Krádež v Tescu

bubo103
17. jún 2023

Zdravím, s kamarátkou riešime problém. Jej mama bola na nákupe v tescu ,nakupovala so scenerom a pri pokladni jej ukázalo ,že jej idú prescenovat nákup no ona tam mala tovar ktorý nenablokovala,tak ze sa zobrala a šla na normálnu kasu a scener nechala pod pokladňou zaplatila nákup a šla preč ale SBS ju zastavila ,zkontrolovala nákup (už bolo všetko ok) no teraz sa obáva,že ta SBS šla na kasu a vytlačila kópiu a ostal tam ten scener ,že či si aj z toho nevytlacili lístok dako a porovnali . Teraz sa kamarátka obáva ci to nemôžu nejako neskôr riešiť, pripadne si uložili číslo clubcard a podla toho ju potom budú vyšetrovať. Môže sa to oneskorene riešiť? Ja som ju upokojovala, že to by museli hneď na mieste riesit ale nie som si istá. Ďakujem

doriiis
17. jún 2023

Otázka je preco mala v taške tovar,ktorý nenaskenovala

huxy
17. jún 2023

@doriiis jednoduchá odpoveď, bola si vedomá tovaru, ktorý nemala naskenovany, čiže bol to úmysel.

doriiis
17. jún 2023

@huxy ...tiež si myslím,ale počkám si na odpoved

dadis
17. jún 2023

Aj mne sa uz stalo, ze som mala pri kontrolnom nakupe nanablokovany tovar. Normalne mi to ta obsluha doblokovala. Tak mi potom castejsie kontrolovali nakup, asi ma to automaticky zaradilo do segmentu nespolahliivy/ podvodnik 😂😂. Aj ked to bola promilova polozka z nakupu. Nuz stane sa 🤷‍♀️.. Otazka je, preco isla s celym tovarom na pokladnu a nedokoncila to v samoobsluznej..ved to nenablokovane tam vedia doblokovat.

gejb
17. jún 2023

@doriiis aj mne sa to stalo, preto už neskenujem ale chodim normálne k pokladni.
@bubo103 oni ľudí so skenerom sledujú na kamerach, takže si vedia skontrolovať ze šla potom k pokladni a nákup zaplatila...

doriiis
17. jún 2023

Inak neviem,či viete,ale ono,keď vám vybehne ta kontrola,tak oni nemajú naskenovať všetko....oni majú iba nablokovat tovar v istej cenovej hodnote

dadis
17. jún 2023

@doriiis Hej, oni tak nahodne vyberaju drahsie polozky z vozika..

doriiis
17. jún 2023

@dadis ....no logicky....však nebudú skenovať napr.40 € na 30centovych polozkach

gejb
17. jún 2023

@doriiis nemyslím si, aspon u mňa to bolo tak ze prešiel komplet celý nakup. Mala som plny kos za 80€.
narazil na nenaskenovanu položku (boli to 4€) a skoncil...ešte aj horalku za 40centov naskenoval.
Upozornil ma ze to nie je v zozname a nakazal mi skenovať znova pred ním na samoobsluznych. Tak som sa nasrala a celý nakup vysypala pokladnicke na pás nech mi to nablokuje ona.

doriiis
17. jún 2023

@gejb ....ja nemyslím.Ja to viem naisto.
Nuž ako bolo povedané,možno to zbadali na kamere a tak si ťa takto zastavili.Stavaju sa aj horšie veci

dadis
17. jún 2023

@doriiis Mna to neobtazuje, mne ti za ten komfort si nakupit pohodlnejsie stoji. Scanujem podla najlepsieho svedomia. Raz som sa na druhy den vratila do obchodu, lebo som zistila, zesampon H&S mi nechcelo zobrat kod, tak som ho dala bokom, ze doblokujem a zistila som doma, ze som zsbudla. Na druhy den som prisla, vysvetlila tym zenam na info, zaplatila. Bolo to hlupych 5 eur, ale nestalo mi to za tie vycitky svedomia 😆😆

doriiis
17. jún 2023

@dadis ..super👍.Do Tesca chodím malo,ale keď už idem tak jedine takto nakupujem

dadis
17. jún 2023

@gejb Aj u mna to bola tisim sunka za1,30 z 90 euroveho nakupu. Ale nescanovali vsetko. To drahsie pobehala a doblokovali to.

laurita285
17. jún 2023

@dadis inak vieš o tom, že v obchodoch v potravinách sa všeobecne kradnú ultra lacné položky? ( v coop jednote u nás na sídlisku najčastejšie droždie 😂 )

marianeta
17. jún 2023

Však ak išla na normálnu nesamoobsluznu pokladňu tak hádam vyložila všetok tovar a ten jej bol nablokovany a zaplatila všetko.. Čoho sa teda obávať?

hugigugin
17. jún 2023

@bubo103 min týždeň v kauflande my kontrolovali nakup, lebo ak mas nad 100€tak kontroluju uricity počet položek. Ja s tym nemám problem. No zistila že vraj nemam naskenovane mineralky. Hm mala som, skenovala som ich par metrov od nej. A rovno posledne 2pakle. Vraj nie qver kodom som mala, ale EANOM mo ean z folie a flasky nebralo. Tak som skenovala z tej velkej cenovky nad nápojmi,no nenašlo položku a tak som šla na kasu. A rozdelila nakup tak ako som potrebovala. Ak by chceli tak vidia na kamere či bolo alebo nebolo skenovane.

Skenujem pravidelně, aj cez mobil aj cez skener a furt bolo všetko OK.

Skener sa vlozenim do zariadenia znova vymaže.

biem22
17. jún 2023

@gejb mne tiež už možno 2 či 3x skenovali celý nákup a to som zakaždým mala všetko naskenovane 🤷🏽‍♀️

bubo103
autor
17. jún 2023

@marianeta obáva sa toho, ze dako vytlačili lístok zo skenera a prídu na to ze nemala naskenovane všetko

hugigugin
17. jún 2023

@bubo103
Nič nevytlačia. Nebudu sa s rym vobec zaoberať

bubo103
autor
17. jún 2023

@hugigugin neviem koľko toho mala bokom ale ani v prípade, že toho bolo viac by to neriešili?

gejb
17. jún 2023

@bubo103 to by riešili priamo na mieste. Keby ju chytili "pri cine" .čo a hlavne ako by teraz dokazovali?

bubo103
autor
17. jún 2023

@gejb netuším, že by mali tie bločky plus kamery ,neviem vôbec . Neviem ci to robila nejako okato alebo nie . Len kamarátka ma obavy ,že bude mať mama problémy ( ak by mala finančné následky, tak by to musela kamarátka platiť, lebo mama nerobí je na invalidnom)

lilope
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lilope
17. jún 2023

@bubo103 nechápem, prečo mi zmazalo správu, tak ešte raz.
Ak neprešla pani cez pokladničnú zónu bez zaplatenia položiek, tak sa o žiadnu krádež nejedná. Pochopila som, že ešte v obchode sa rozhodla, že zmení postup nákupu a tovar zaplatila na pokladni. Ak je to tak, nemá sa čoho obávať.

hugigugin
17. jún 2023

@bubo103 ake bločky pre boha, veď skener nacitava kasa a potom by sbs musela zaplatit za nákup a tak by im vyšiel bloček.

petulda333
17. jún 2023

Je uplne jedno kolko naskenovala sama cez skener,dolezite je,co dala nablokovat v beznej kase. Ak by nieco ukradla,tak by pipala a sbs by ju uz zastavila. Takze nie,nemusi sa bat. Dodatocne to neriesia a skener vymazu a vratia. Viackrat som blokovala do skenera a ten potom zblbol a musela som rucne zas blokovat. Skener vymazali

kiki68
17. jún 2023

Urcite nie, to by mala Problem hned a nie potom. Oni riesia ihned veci, aspon mne raz nieco z ineho shopu malo rovnaky kod a mala som blocek, ale hned to riesili. Cize si nemyslim, ze by zmenili pristup

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ahhola
17. jún 2023

Tak chyby zákazníkov si vedia ustrážiť, tie svoje nie. Ja som kupovala malý mop a k tomu 3 tie handry na pokladni. Pred vyhodenim prebehnem blocik a tam 4*mop...12€ v môj neprospech. Ešte som to chcela urgovať, ale už som mala tie náhrady odbalene. Odvtedy vždy za pokladňou čítam celý blok a s radosťou zavadziam. Swine klamarske▪️

simca06022011
17. jún 2023

@doriiis bud im napíše kontrola počet ks. Alebo cely nákup a vtedy blokuju komplet. Mňa kontrolujú strašne často, určite 7 z 10tich nákupov.