Pred asi dvoma tyzdnami mi ukradli 400€ kabat na jednom stredisku. Pisala som na stranku, ze ak nahodou ju niekto zobral alebo videl ju niekoho zobrat, nebudem sa hnevat ani robit cirkus len nech mi ju vrati. Napisal mi jeden chlap, ze videl, ako si ju jedno dievca zobralo ako keby to bolo jej, dal mi na nu kontakt a toto ked som uvidela tak ma takmer vykotilo. To dievca malo na instagrame na profilovej fotke fotku o zrkadlo v mojej bunde. Napisala som jej teda milo a slusne, odkial ten kabat ma. V zapati si slecna fotku zmenila a zablokovala ma. Napisala som jej na inu siet, tam ma tie blokla. Nasledne jej pisala moja sestra, ju tak isto. Potom som hovorila jednej znamej s tym, ze som jej poslala fotku tej slecny v mojej bunde, a ona hned ze vie kto to je, ze jej sestra je jej kolegyna, pracuju spolu v nechtovom salone. Navrhla mi, ze by jej to mohla oznamit, kedze so slecnou sa my skontaktovat nevieme pretoze blokuje ako sialena. Ze ked pojde do prace tak jej povie a da mi vediet aka bola reakcia. Suhlasila som a teda cakam na odpoved stale, no neodpisuje mi. Neviem, ci mam cakat dalej alebo mam najst iny sposob ako sa k nej dostat. Odpisala mi iba pred tyzdnom a to tiez len tolko, ze nestiha a odpise mi po praci lebo ma dve roboty a toto je na dlhsiu debatu. No stale nic. Pisala som jej, ze by som to rada vedela pretoze cas ide a neviem co dalej. Neodpisala. Myslite, ze sa na to vykaslala? Nechapem preco mi potom ale ponukla, ze jej o tom povie a ze mi po praci napise. Mysleli by ste si, ze to ani nikomu nehovorila?
Ja neviem ale ze podat na nu trestne oznamenie ta ani raz nenapadlo??Sa pokaka od strachu a vrati.Co cakas ze ti ju da len tak lebo ty chces?To by musela priznat ze kradla.
Ona ti ukradne kabát za 400€ a ty sa jej prosíš a zháňaš a neviem čo, zatiaľ čo zlodejka ťa blokuje a fotí sa na instáč v tvojej bunde?! Máš páchateľa, máš svedka, máš dôkaz. Polícia? Trestné oznámenie? Chcela si byť silou mocou za dobrú a riešiť to po dobrom, ale ona sa ti smeje do tváre!
@h2 ved presne to…nechcela som jej robit problemy pretoze je to mlada baba, ma asi 20 rokov. Neviem, ci o tom vie jej rodina alebo ci je na toto zvyknuta ale v poriadku to nie je a bolo by lepsie keby jej dohovorili doma ako keby mala mat zaznam. Ale asi ano, mala by som byt tvrdsia.
Ak to naozaj chceš riešiť bez polície a dievčina býva doma s rodičmi, tak ešte môžeš skúsiť ísť za nimi. Ale im už povedz, že máš dôkaz a svedka, ktorý to videl a ak kabát nevráti, budeš to riešiť s políciou a mladá bude mať problémy.
Toto ries cez policiu, nie privatne.
@h2 netusim kde byvaju a ani ako sa volaju. Pisala by som tej znamej, ci mi neda blizsie info a budem ich kontaktovat ja, ale podla mna by mi zase neodpisala. Fakt toto ona bola jedina cesta ako to vyriesit este ako tak v klude.
Ja by som isla rovno k nej domov. Mlada sa aspon pouci,ze kradnut sa nema. Ved ked sa vsetci poznate,nechapem naco cakas? Kym kabat preda?
Ak nevies adresu,chod na policiu. Keby kradla 14 rocna este mam s nou zlutovanie,ale 20rocna by uz mohla mat rozum. Urcite to nebola jej prva kradez
Rovno na policiu a oni si uz najdu aj kde byva aj ako sa vola
bud rovno na policiu alebo ak si si screenshotla jej foto tak do fcb skupin mesta a niekto ti napise meno a adresu nech ma hanbu na sto rokov
Ukradla ti kabat za 400€!!! Napisala by som jej, ze ked ti ho do urciteho terminu nevrati, tak ides s dokazmi na policiu. Ked ta blokla, tak by som hned isla. Nemozes byt taka makka. Je to mrcha a nemusis byt jedina, ktoru okradla, alebo okradne. A k tomu je este aj blba, ze sa v tom vycapuje na nete.
V tom prípade odhoď všetok súcit a rieš s políciou. Urobíš tým okrem iného službu aj iným ľuďom, ktorých by dotyčná v budúcnosti okradla, keďže jej toto tak ľahko prešlo. A, ako sa hovorí, s jedlom rastie chuť. Veľa šťastia, držím ti palce (keďže už mám svoje skúsenosti s riešením vecí s políciou, nepomohli mi ani raz, keď som potrebovala).
Tak kabát alebo bundu ?
Ty čakáš 2 týždne na zamilovanie božie že ti nejaká krava vychcana vráti drahú bundu ?! Milo a slušne môžeš dohovoriť svojmu 5r dieťaťu a nie 20r zlodejke ! Hneď vtedy si mala volať políciu do strediska, potom rozhodiť nenapadne siete na skupinách a pomôcť policajtom nasmerovať kde ju majú hľadať. Urobiť screenshoty, pripraviť dôkazy a hajde. Teraz tá bunda môže byť 300km ďaleko a ty nemáš nič. Chápem keby stala 40, kúpiš novú, ale takú drahú 🤦necháš behať 2 týždne bohvie kde....
Uz si mala byt na policii,sluzbu tam maju 24/7.
A ako jej dokazes, ze to je tvoja bunda? Policia to ani nebude riesit, max. jej daju nejaku smiesnu pokutu. Naco ti je taka draha bunda?
@belllinka to naozaj? Prečo by si nemohla kúpiť takú dráhu bundu?
Vies, kde pracuje? Nabehni tam a sprav jej riadnu hanbu.
@lenkasarka ved moze, iba sa pytam. Preco ju potom nechava len tak niekde bez dozoru?
@stanulienkat viem. Aj nad tym som uz premyslala. Ale ja neviem, akosi sa bojim, ze by ma vysmiali alebo by to dopadlo este horsie.
Tak ak to urobis pred svedkami, moze ta obvinit z kradeze zas ona. Tak radsej si na nu pockaj v tmavej ulicke
Okamzite chod na policiu, je to kradez a nech mlada vie, ze za blbost sa plati. Mas jej fotku v tvojej bunde, dokazy, uz davno si mala ist s tym na policiu a nie cakat, ze ona Ti nieco vrati. Mimochodom, mas od tej bundy ucet alebo fakturu? Ako inac dokazes, ze je tvoja.
Ty si dokazom toho že ma zlých ľudí sa nemá ísť v rukavičkách. Je to zlodejka, bohviečo všetko pokradla, a takto jej to bude prechádzať ďalej. 👏
A prečo si nezistila už dávno adresu a nenabehla k nim? Veď choď do toho salónu za sestrou.