Kpop hviezdy ako zlý vzor

a_d_
18. máj 2022

Nejaký ten čas som počúvala kpop pesničky, ale postupom času sa mi znechutili z jedného prostého dôvodu.
A tým je ich štandardy krási. Viem, že sú čosi ako modely/modelky, ale ich počúva kopec detí a dospievajúcich.
U mňa to zanechávalo komplexi menejcennosti. Mám 157cm a vážila som 72. Schudla som na 60kg za 5 mesiacov a ešte to chcem dosiahnuť na 49.
Najskôr som chcela mať 40kg.

Uznajte napríklad Lisa z Blackpink má 167cm a 45kg.
Teamin 175cm a 53kg a to je chlap ಠ_ಠ

Jednoducho u nich je ideálna váha niečo okolo 18.3BMI a to je už podváha.
Dávajú vzor anorexiu.

Do toho brada do tvaru V,
Čo najbledšia pokožka-bielenie kože tiež nie je čosi zdravé,
extrémne diéty a cvičenia, žiadne vzťahy, kopec plastýk, niečo ako rasové odlišovanie sa atď.

Ale, prestala som počúvať a ulavilo sa mi
(♡ᗜ♡)

Ešte do toho značkové oblečenie, ich propagácia drahých výrobkov a

galganka
18. máj 2022

Nepočúvaj, negoogli, a vybavené. Ale radšej ani nechoď do trafiky, noviny sú toho plné, bacha v hračkárstvach na Barbie a spol. A vôbec nezapínaj telku.
Treba mať zdravý úsudok, používať mozog a kľudne pri tom počúvať aj k-pop.

zuzanka.zuzu
18. máj 2022

kto? co?

alchemilkazltozelena
18. máj 2022

@a_d_ tých 12 kíl si ako dala dole za 5 mesiacov? To má dosť zaujima...

sasanka605
18. máj 2022

Neviem kto je, co to je ale ked som mala 16-17 (do cca23 kym som nemala sedavé zamestnanie) moja váha bola 52kg/176,5cm. Veľa športu, normálna strava a dost sladkého. To ze maju taku váhu môže byt pre nich uplne v poriadku. To ze to tebe nepríde normalne, tak ich nehodnot a nebude ta to trapit.

simsalabim
18. máj 2022

@a_d_ musela som si tu Lisu z Blackpink vygooglit - Aziati maju celkovo inu telesnu konstrukciu ako Europania, tak na vahu to ma urcite vplyv.

nairia
18. máj 2022

ved ich staci pocuvat, nemusis sa na nich pozerat 😃 aj ked absolutne netusim, kto su ti ludia ani co je kpop. asi som uz stara. idealy krasy tu vzdy boli, su a aj budu, staci si pozriet IG profily a tie prefiltrovane vyretusovane nadhery, ktore ked stretnes na ulici, ani nevies, ze su to ony.
na tvojom mieste by som prestala riesit kraviny a radsej sa povenovala gramatike.

boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
niekto2hy
18. máj 2022

Autor uz nema ucet....😎

yoo_saerom
Autor odpoveď zmazal
Zobraz