Kožné problémy mačiek

nika122
3. máj 2023

Dobrý deň, všimla som si na mojej mačke istý druh kožného problému. Ide o suché svrbive miesta na koži. Neustále si ich škriabe a začínajú sa jej vytvárať miesta na ktorých nemá srsť. Podľa informácií z internetu ide o nejaky druh plesne. Plánujeme navstivit veterinára. Máte niekto skusenosti aka je liečba a koľko trvá?

8aslan147
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
syslik81
3. máj 2023

urcite veterinu a ster.. moja je alergicka na blsie ustipnutie .. tiez sa to prejavovalo podobne az mala na pol tele lysinu ... pomohol poriadny kupel so samponom na blchy , poriadna pipeta nie ta lacna a hlavne odcervit kedze lizanim tu svinu mohla dostat do criev ... nastastie sa to uz nevratilo a poctivo odblsujem .. neviem kde ju mohla chytit .. cim skor veterina tym lepsie

colsami
3. máj 2023

Ano mozu to byt plesne, ale aj vnutrokozne parazity. Oboje maju dobru prognozu, ak sa spravne diagnostikuju a nasadi sa spravna liecba.

yukki
3. máj 2023

Môže to byť aj alergia na nejakú zložku granulí

zana134
3. máj 2023

@nika122 určite navštíviť veterinára. Pri plesňovom ochorení pozor na prenos na ľudí. Každopádne to treba zdiagnostikovať u odborníka a nie na MK.

nika122
autor
3. máj 2023

Ďakujem, hneď zajtra máme v pláne ísť na veterinu avšak chcela som vedieť aj nejaké informácie od ľudí čo majú s týmto skúsenosti 😀

zuzinabila
4. máj 2023

@nika122 macaci svrab?ale nepises ci je mačka vnutri alebo vonku

nika122
autor
4. máj 2023

90% času je vo vnútri, sem tam ju pustíme na dvor s nami nech sa trochu vybehá

yukki
4. máj 2023

Môjmu kocurovi tak zlieza srsť, je tiež na 90%vnútorný. Skrabal sa, dostal sa mu do toho aj zápal, aj pliesen, to všetko sa dalo vyriešiť, ale stále sa mu robili lézie - vyrážky?a boli nutné testy na alergiu a vyšla mu alergia na sóju, kukuricu, zemiaky.... Tak teraz má iné granule, bez sacharidov, no a uvidíme, lebo teda za deň to neprejde....

aksulim
4. máj 2023

Moja mačka mala také holé chrasty nad chvostom po zmene granulí.Podotýkam, že z veterinárnej rady. Riešila som to intuitívne,hneď v počiatku.
Vrátila som ju k pôvodnej strave, suchú kožu, kde jej vypadala srsť som natierala olivovým olejom.

majkakvet
4. máj 2023

@nika122 najskor je to plesen. Je na to ockovanie- 2 davky. Zabera to super v prebehu cca 2 tyzdnov.

stanulienkat
4. máj 2023

Plesne, parazity, svrab...cokolvek...

nika122
autor
4. máj 2023

@majkakvet ja si to tiež myslím. Vonkajšie parazity som nespozorovala, dávame tablety na odčervenie a keď mala známej mačka svrab tak to vyzeralo inak. Každopádne ideme na veterinu už dnes takže o pár hodín sa dozviem.