Ahojte. Chcela by som vedieť, či ste niektorá vyskúšali koučing / life mentoring a či vám to naozaj niečo dalo, pomohlo vám to zmeniť sa ? Existujú rôzne témy resp. Je to asi šité na mieru tomu kto čo potrebuje a v čom je slabší ale zaujíma ma reálna skúsenosti a dopad na váš život ak ste to podstúpili...
Som momentálne na rodičovskej dovolenke a môj problém je taký že si vôbec neverím a neviem sa presadiť. Mám hrôzu z toho že sa budem musieť vrátiť do kolotoča pohovorov pracovných. Neviem za seba bojovať , ostalo mi to po Tom, čo som zažila hroznú šikanu na pracovisku a odvtedy sa to so mnou vlečie neviem na to zabudnúť a preniesť sa cez to, neviem mať ,,široké lakte,, v práci. Zamestnaná momentálne som ale neverím že by som sa mohla vrátiť po rodicaku podľa mňa má tam mali iba z ľútosti. A nemôžem a nechcem pôsobiť ako xhudinka odkázaná na hocijaku prácu lebo potom ku mne tak aj pristupujú, každý si hocičo dovolí, mám stres ostávať v zlej práci ale tiež stres z toho čo bude keď dám výpoveď, nezamestnanosť má desí nikdy som nebola ani na úrade práce , bojím sa že ostanem bez práce a budem na Tom ešte horšie. Čítala som že ten koučing vás vie ,, vydrilovat,, proste sa tam viete naučiť asertivne vystupovať a slušne ale rázne za seba bojovať a byť sebavedomá.
Ešte dodám že pred šikanou v práci som takáto nebola takže niesom taká povaha ,,od narodenia,, len mi to asi vytvorilo blok a neviem sa hnut z miesta... Absolvovali ste niektorá prosím? Viete mi pozdielat skúsenosti?
My mame v rodine zivotneho kouca. Chodia k nemu aj zname osobnosti. Tak ked rozprava o svojej praci, adi vysledly su. Samozrejme, ze neprezradza kto co ake ma problemy.
Ahoj s koucingom sice skusenosti nemam, ale z toho co si opisala, tak podla mna by ti skor mohla pomoct terapia. Aj psycholog ti vie velmi dobre pomoct najst svoje hranice, aby si voci tebe hocikto hocico nedovoloval.
A urcite si nepripustaj scenare, ze uz sa nikdy nezamestnas, alebo, ze si ta nechaju v praci len z lutosti.
Nepodcenuj sa, tym si veci len stazis. Aj ta psychologicka by ti mohla pomoct v tom sa vnimat ako sikovnu osobu, ktora je pracovita, len narazila na blbcov v minulosti.
Ja som narazila tiez na hlupakov a zacala sa spochybnovat, potom som to prebrala s blizkymi a taktiez so psychologickou a oni mi pomohli obratit ten pohlad na samu seba. Nedavaj vysoku hodnotu nazorom ludi, ktori ti vlastne pomoct nechcu. Oni potrebuju ta stiahnut k sebe, aby si sa rovnako zle citila ako oni...Drzim palce, urcite s tym zabojuj a neboj sa poziadat o pomoc 🙂.