Košice alebo Bratislava

17. jan 2022

V máji sa budem rozhodovať, kam po škole a uvažujem nad týmito dvoma mestami. Som z KE. Rozhodujem sa, či nechať všetko tu a odísť skúsiť žiť do BA, skúsiť niečo nové zatiaľ dočasne, alebo ostať tu, kde mám kamarátov, rodinu a nechať zmenu tak. Je tu niekto, to má podobnú dilemu? 😇

domireb
17. jan 2022

Mala som. A som rada, že som sa rozhodla ostať v Ke

mamina0078
17. jan 2022

ja by som na tvojom mieste napísala na papier pre a proti oboch miest a uvidíš, na čom ti najviac záleží tak isto treba myslieť na bývanie v BA je určite drahšie ako v KE a ako absolventka nebudeš mať najvyšší plat ale na druhej strane je tam viac pracovných príležitostí, za mňa lepšia lokalita, čo sa týka cestovania ak rada cestuješ, spoznáš tam nových ľudí ale KE majú výhodu v tom, čo si už napísala máš tu rodinu, kamarátov, si zvyknutá na prostredie...

janadj
17. jan 2022

Ja som študovala v Bratislave a aj par rokov ostala tam,potom sme sa s manželom presťahovali do Košíc (obaja sme z východu a mame tu todinu)....úprimne ma to svoje výhody byt bližšie všetkým, ale z môjho pohľadu ma Bratislava určite viac možností a nie je zle skúsiť si aj život mimo zabehnutých koľají, to ťa tiež veľa nauci👍

lenja123
17. jan 2022

Určite vyskúšaj BA (a to píšem ako rodená Koščanka, ktorá neznáša Bratislavu😂). Ak neskúsiš hneď po škole, neskôr to bude ťažšie a môžeš to ľutovať. Nájdeš si nových priateľov, naučíš sa samostatnosti a rozšíriš si obzory. Vrátiť sa môžeš vždy, nič ti neutečie. Držím palce!

evkamotka
17. jan 2022

Ja byvam pri ba a radila by som ti zostat v ke. Trava sa u susedov vzdy zda zelensia, ale nie je to a tym narazam na pracu a zivotne naklady. Firmy zdieraju,lebo vedia,ze na jedno miesto sa hlasi dalsich 200 ludi. Sluzby su predrazene. ..vsetko je predrazene. Ak si najdes nahodou v ba priatela,vezmete sa, budete mat deti (ale pracu a zazemie uz v ba) len co budete odsudeni na dozivotne cestovanie hore dole, nepomoze vam nik s detmi, vztahys rodinou ochabnu....

autor
17. jan 2022

Práve som premýšľala nad tým, že do BA by som išla dočasne na pár rokov a potom sa vrátila do KE, čo sa týka založenia rodiny, chcela by som byť čo najbližšie pri rodine, aby deti mali starých rodičov. Stále ma to láka vyletieť z hniezda aspoň na 1-2 roky, niečo nové skúsiť, ale otázka pre mňa znie, či sa budem chcieť potom aj vrátiť. 🙂

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
18. jan 2022

@beata_k ve´d práve nad tým som premýšľala, že je to také v tomto zmysle, jedine, že by som sa maximálne vyvarovala vzťahom a ostala single a povedala si, že nebudem sa s nikým dávať dokopy :D

annlis
18. jan 2022

@janadj a teraz byvate priamo v KE? Ci ste niekde blizko Kosic v “rodisku” jedneho z vas? Mam podobny osud tak ma to zaujima 😀

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janadj
18. jan 2022

@annlis bývame priamo v Košiciach, predsa je tu viac pracovných možností ako v ostatných mestách na východe a babky je super mat bližšie ale zas nejaká tá vzdialenosť nech je 🤣