Ahojte prosím Vás neviete mi poradiť? U našej ročnej korytnačky zelenkastej som si dnes všimla biely kašovitý trus . Z čoho to môže byť? Vyzerá to ako biela.pasta ...inak pekne papa, pije, nieje apatická. Stretol sa s tým niekto?
@zuzu003 čo to je prosím? Akurát som si všimla, že to vylúčila spolu s močom, lebo pod tým bolo veľa mokreho
@zuzu003 je to nebezpečné? Dosť stresujem
@zuzu003 ďakujem, keď tomu rozumiem správne tak toto je ok?
Ano, ale mate asi najnevhodnejsi substrat, aky len mozete mat na chov suchozenskej korytnacky. Kludne si pocitajte nieco o chove suchozemskej korytnacky na stranke, co som vam postla.
Dobrý deň, takyto trus je v poriadku...ak bude mať nejaké nejasnosti ohľadom chovu, pozrite tuto skupinu na fb...v chate sa môžte opýtať na čokoľvek co budete potrebovať..Substrat by mal byť zmiešaný piesok s hlinou ( z krtinca napriklad) pol na pol...https://m.facebook.com/groups/2274228516026966?...
@ellwie5 jej ďakujem, pridala som sa 🙂
Korytnacku nikdy nebudte, ona reaguje na podmienky okolia. Hlavne si skontrolujte ci mate dobre nastavene podmienky v ubykacii. Ak ano a vsetko je OK, mohla sa rozhodnut mat tzv. obdobie odpocinku. Hlavne si nastudujte nieco o chove korytnaciek.
@zuzu003 prosim vas kvoli comu ? Nam dal tiez takuto podstielku chovatel dlhorocny
@aaandrea89 Ja by som povedal, že sa jej po takom povrchu ťažko pohybuje. Že sa nohami zabára do substrátu. 🤔
@aaandrea89 Clovek, ktory sa venuje chovu korytnaciek, by vam takuto podstielku nikdy nedal. Absolutne nesplna zivotne potreby korytnacky. Mohli by ste si nieco o jej chove nastudovat, kludne na vyssie postnutom linku na euzelva.
@fido69 vobec praveze tam je velmi rada aj sa tam rada zahrabava...pan chova korytnacky roky, sam nam to dal k vybave
@zuzu003 a v com prosim nesplna ? Ma cast akoze vlhku to kokosove vlakno a potom suchu tuto stiepku
@zuzu003 no citam na tej stranke a pan ju tam normalne ma v ponuke pre suchozemsku korytnacku
To su mocove uraty.