Koronavirus v Nitre.

14. feb 2020

Ach jaj v Nitre ďalšie podozrenie na koronavirus. Vysoké teploty, respiračné problémy.
Nechápem. Prečo sa nezatvoria hranice a každý kto sa chce vrátiť na SK z nakazených krajín by mal byť v karanténe a až pokým budú negat výsledky až vtedy ho pustiť domov. Je jedno ci to nie je veľmi nebezpečné ale aj tak nikto nechce byť nakazený nejakým vírusom.

fridi96
14. feb 2020

Však ani čo letia sem z Činy nekontroluje nikto....

tahomi
14. feb 2020

Zbytocnu paniku vyvolavaju media.

marci77
14. feb 2020

Tiez sa cudujem, ze na letiskach sa ziadne preventivne opatrenia nerobia, a ludia si behaju po Europe ....a je uz len otazkou casu, kto kde koho nakazi

elistek13
14. feb 2020

Ale to bola cínanka, nie slovenska, neviem inak akoze preco to nekontroluju. Akoze na jednej strane myslim, ze dost velku paniku robia teraz z toho a preto sa furt najdu takyto ludia co maju podozrenie lebo zakazdym zakaslanim vidia koronavirus ale treba byt opatrny

sissy27
14. feb 2020

@marci77 a si predstav, že pri cestách autom, busom, vlakom, na bicykli nie sú po celej EU žiadne kontroly a ľudia si len tak behajú po Európe 😀
Ako keby vírus vedel rozpoznať hranice alebo spôsob prepravy 😂
Kto sa bojí, nech sedí doma zabalený do čistej bielej plachty, na palec na nohe zavesiť štítok s osobnými údajmi a ticho čakať.

a pre anonymného panikára - teplota a respiračné problémy trápia ľudí celoročne a na bežnú chrípku sa zomiera tiež celoročne a v oveľa väčšej miere.

autor
14. feb 2020

@elistek13 je to 31 ročný muž tuším ze z Nitry.
Číňanka je negatívna. Dnes popoludní by mali byt výsledky toho muža

tyrkysova_kobyla
14. feb 2020

@tahomi nastastie to trosku utichlo a nie je kazdy druhy clanok venovany len tomu 😀

tahomi
14. feb 2020

Ja by som sa viac bala chripky, tu mas dokazanu aj s umrtiami a tazkymi stavmi na Slovensku. Ale tak ano, koronavirus lepsie dviha sledovanost a klikanie.

tahomi
14. feb 2020

@tyrkysova_kobyla vies co, ludom z toho drbe. Ja robim v zdravotnictve a zacali navstevy kradnut rusky a rukavice z oddeleni, esteze je kvoli chripke zakaz.

autor
14. feb 2020

@sissy27 ja nepanikarim 😱 len je smutné že je to dosť rozšírené a každý nato kašle. Mam deti takže je normálne ze sa o ne bojím. Tak isto ako aj bežnej chrípky. 🤦‍♀️Ak teba predstava že tvoje deti schytaju nejakú pliagu, neznepokojuje to je tvoj problém 🤷‍♀️
Najväčší tlak na ľudí robia média keď o tom stále píšu a hovoria.
Každý co prišiel z nakazených krajín by mal automaticky navštíviť lekára.
Tak isto aj ty co si chori v tomto chripkovom období by mali ostať doma a nevyliezat medzi ludi. Lebo to mam najradšej keď v autobuse človek za minútu kychne 20× a kašle, smrka nonstop

marci77
14. feb 2020

@sissy27 zaujimavy termin, ze anonymny panikar, ci ako ste to nazvali .... no nejdem stracat cas

aj pre vas plati, ze staci byt v nespravny cas na nespravnom mieste a mate problem 🙈🙉🙊

marlent
14. feb 2020

Vsade sa ohradzaju ze screening to je taky screening ze dovi...
To iste bolo pri ebole do bodky.ked bola ebola v najhorsom a denne pribudalo x pripadov odchadzala som z epicentra a vies co na letisku pri odchode zo sierra leone mi zmerali teplotu...to bolo cele pri prilete do londyna nic vo viedni na letisku tvrdili ze kontroluju kszdeho kto odtial prileti tak som cakala ze samozrejme ma skontroluju ale tym ze som v londyne prestupovala tak nic absolutne nic...je to sialene smutne a nezodpovedne keby som ju mala stacilo by sa mi nadopovat liekmi na teplotu len pri odchode a hotovo

babi81
14. feb 2020

@marci77 neviem kedy si letela naposledy, ale kontroluju telesnu teplotu vsetkym aspon v taliansku ano, letela som vcera.a z ciny lety su zrusene do niektorych europskych krajin.

autor
14. feb 2020

@marci77 ďakujem že si si ma zastala.
Niektorý ľudia si myslia ze ich sa nič netýka 🤦‍♀️

lucinka1988
14. feb 2020

Pokial viem tak do karantény idu všetci, čo priletia z Činy na SVK sj keď nemajú príznaky. Aspoň skúsenosť z môjho blízkeho okolia

sissy27
14. feb 2020

@marci77 veď pridala diskusiu ako anonym a celá v panike, že v NR niekto zakašľal a má zvýšenú teplotu, tak čo ju mám nazvať popoluškou? 😀
A áno, stačí byť v nesprávny čas na nesprávnom mieste a mám problém - môže ma zraziť auto, môže so mnou havarovať autobus, môže na mňa spadnúť autobusová zastávka, môže ma niekto prepadnúť, môže mi spadnúť tehla na hlavu, môže sa podomnou prepadnúť chodník, môžem spadnúť zo schodov... všeličo sa môže stať. Je tisíc iných chorôb ktorými sa môžem nakaziť a nebude o tom nikto písať, pretože sa vyskytujú bežne a umiera sa na ne. Samozrejme nebudem teraz zháňať dovolenku v Číne a ochutnávať živé mláďatá netopierov, ale zas ani nebudem sedieť doma a plakať na internete že čo ak náhodou.

pre anonym: aj ja mám dieťa, aj ja mám prirodzený strach o naše zdravie, tiež chcem aby sem boli všetci zdraví, ale neposkladám sa z toho, že niekto vedľa mňa zakašlal. A nepanikárim z toho, ani z bežnej chrípky. Keď príde, tak sa s ňou popasujeme, ale nebudem si vytvárať problém keď ho nemám, že?

autor
14. feb 2020

@sissy27 🤣🤣🤣
Teba som si všimla vo viacerých diskusiách. Vždy píšeš negatívne 🤣
Máš asi problém s ľuďmi alebo co 🤦‍♀️
Kašli nato keď máš chuť len rýpať do každého.
A končím s tvojou nezmyselnou debatou. Pekný deň prajem

h2
14. feb 2020

Prosím Vás, kľud! Zatvoriť hranice je blbosť, predstavte si, že s rodinou cestujete do zahraničia, náááhodou by v tej krajine bolo podozrenie na koronavírus a vy by ste sa s deckami nemohli vrátiť domov! Ľudia robia zbytočnú paniku. Na celom svete zomierajú starí, slabí ľudia s oslabenou imunitou na bežnú chrípku, alebo iné bežné ochorenia. Len sa z toho nerobí také haló.

sissy27
14. feb 2020

nepíšem negatívne, píšem priamo, ale chápem, že pre niekoho to je negatívne, ak si dovolím tvrdiť opak 😀 presne tak ako v tejto diskusii - tá, ktorá tu píše negatívne, si ty. Ty sa obávaš vírusu, ktorý sa u nás zatiaľ ani nevyskytol, ty tu maľuješ čerta na stenu ako sa hovorí, ty tu ventiluješ svoje strachy a obavy. Ja práve naopak - nevidím to ani zďaleka tak tragicky (aspoň nie v našich zemepisných šírkach). Takže ešte raz - kto je tu negatívny? 😘
A áno, mňa si môžeš všimnúť v rôznych diskusiách, ja sa nepotrebujem skrývať a písať anonymne. Ktovie, prečo sa tak strašne hanbíš za túto diskusiu...

autor
14. feb 2020

@h2 ale ja nepíšem že by sa nemohli vrátiť domov. Spraviť ľuďom testy a keď budu negatívne až vtedy.

abbey1
14. feb 2020

A takéto opatrenia doporučuješ robiť pri každej epidémií chrípky, či ako? A kontrola migrujúcich vtákov a zvierat?
Každý z nás sa prirodzene bojí o život svoj i najbližších, ale tiež len odtiaľ potiaľ.

sapetka
14. feb 2020

Haha cize my ked prideme z nemecka na velku noc mame cele dva tyzdne dovolenky stravit v karantene?🤣🤣vtip dna

autor
14. feb 2020

@sissy27 ja nemalujem nič 🤣 maľujú to média nie ja 😘
Áno som anonym lebo mam na svojom profile 😆 ty píšeš z účtu ktorý nemá žiadnu fotku čiže sa to dá považovať za istú formu anonymu tiež 🤷‍♀️
Moje obavy musia byť hneď negatívne? Len vnímam co sa okolo deje. Strach je prirodzený ty v sebe máš zrejme veľa emócií nevieš ako ich dat najavo tak za všetkým hľadáš negativitu.
A ako už píšem. Tebe sa neľúbi pomaly žiadna diskusia 🤦‍♀️ jedine co sa ti ľúbi je rypanie

autor
14. feb 2020

@sapetka sa stavím že ty si tiež jedna z tých co rada chodí medzi ludi chorá a kašleš na každého okolo. Veď keď si ty chorá nech sú všetcia nie?

autor
14. feb 2020

A kaslite už nato dámy a krásneho Valentína 😘

sapetka
14. feb 2020

To si ako na toto prisla?🙈🤷‍♀️Pri tebe niekto kychne a uz urcite zazeras ako si to mohol dovolit co?

autor
14. feb 2020

@sapetka nie vôbec. Mam oči a vidím na človeku že je chorý 😁🙈

h2
14. feb 2020

Ale spraviť testy netrvá minútu. Ja neviem, ako dlho to trvá, ale keď počúvame v správach, že niekde je podozrenie na koronavírus a čaká sa na výsledky testov, tak to bude určite na dlhšie.

sapetka
14. feb 2020

Ano aj ludi vies “uplne” presne odhadnut hlavne cez internet😉

autor
14. feb 2020

@h2 to neviem. Dnes by mali byť výsledky toho pána co včera prišiel do NR nemocnice