Korela nespí

merryyyyyyyyyy
2. jan 2022

Ahojte mám menší problém. Asi týždeň do zadu som si kúpila korelu a všimla som si že cez deň vôbec nespí a cez noc sa zvyknem zobudiť a stále ju počujem ako sa pohybuje po klietke. Neviete ako dlho by mala denne späť korela? A tak isto som si všimla že sa skoro vôbec nehýbe jediné čo ju prinúti k pohybu je to že jej cez monitor pustím iné korely ale takto sa nedá fungovať celý deň. Celý deň okrem toto videa sedí na jednej tyčke v klietke. Ďakujem za každú radu veľmi mi to pomôže.

pribinak
2. jan 2022

@merryyyyyyyyyy papagaje sú spoločenské tvory, mali ste kúpiť dve. Jednému je smutno

missviolet
2. jan 2022

@merryyyyyyyyyy je to tak, samotna sa bude umarat. treba zabezpecit dalsiu k nej

daridari11
2. jan 2022

Treba sa jej veľa venovať, korela dokáže byť neskutočne naviazaná na majiteľa. Ale chce to čas a trpezlivosť. A samozrejmosťou by malo byť púšťať ju preletieť, nechať ju voľne v domácnosti ako často sa len dá. Ak jej vieš toto zabezpečiť, nepotrebuje nutne druhého do páru.

crystal333
2. jan 2022

Treba jej dať do klietky hračky,zrkadielko a pri každej príležitosti sa jej prihovárať. Púšťať aj vonku. Ja mám agapornisa siedmi rok ,je sám ,a má takú drevenú hračku,to je jeho taký mojkacik🙂 Ten náš škrieka a hraje sa , ale keď sa k nemu dlhšie neozvem tak ma akože ,,depku,, a vtedy spí,čuší. Keď naňho zavolám tak obzije a škrieka.

daridari11
2. jan 2022

@crystal333 My mám agapornisa už 12 rokov. Je to samica, máme ju od jej troch týždňov, sme ju dokrmovali ručne. Je to strašne inteligentný tvor, veľa sme sa jej venovali, takže hovorí aj cca 6 slov. Pritom práve agapornis je druh, ktorý by sa mal chovať vždy v pároch.

petkasaurus
2. jan 2022

@crystal333 ja mam tiez agacov v pare, nedalo mi nechat ho sameho.. Tak nemam vycitky, ked sa im priamo nevenujem..

crystal333
2. jan 2022

@daridari11 My sme si ho vlastne adoptovali od bývalých majiteľov ,tam bol tiež sám. Síce náš nerozpráva ale chápe celkom dobre niektorým veciam. Máme samčeka.Verim tomu ,že keby sme ho mali od mala tak je z neho mojkacik.On sa maximálne po zobáku nechá pohladkať,aj to musí mať náladu😅😅

katkaseiner
3. jan 2022

My máme korely ale párik. Majú v klietke hračky, plus ich púšťame aj von, ak sú vonku, sedia na klietke. Samec často spieva aj kričí, samozrejme nie nonstop. Samička je tichá, tá len keď panikari, vtedy kričí. Na noc vlezu do klietky a klietku zakryvame