Korčuľovanie na ľade po 40tke

slavomira236
28. jan 2023

Ahojte dá sa aj vo vyššom veku po 40tke naučiť korčuľovať na ľade? Učili ste sa niektorá tak vo vyššom veku? Dcérka 5rocna sa teraz naučila korčuľovať za 1,5 hodiny. Po 3 návštevách klziska dnes už korčuľovala super. Baví ju to tak teraz by chcela chodiť na klzisko každú sobotu nedeľu. No ja tam tie 2 hodiny mrznem tak som rozmýšľala že obujem korčule aj ja. No učia sa tam len deticky s tými pomôckami, na klzisku hlava na hlave bojím sa že budem padať a budú sa mi smiať. Mám problém na suchu ich obut

loliki
28. jan 2023

@slavomira236 Jasné, že áno. Treba len skúšať. Pozri si videá

https://www.youtube.com/watch?v=BGdN0PZug4c
loliki
28. jan 2023

Ja som tak isto začala. Len som nevidela tie videá.

nwnw
28. jan 2023

@slavomira236 moj kolega 😉 a tak ho to chytilo, ze chodil pravidelne s dcerou na krasokorculovanie

janai1
28. jan 2023

@slavomira236 smiať sa ti nebude nikto.
Zober veci na prezlečenie, obuj korčule a šup na ľad

slavomira236
autor
28. jan 2023

@janai1 ono vieš je to také smiešne keď bude padať na zadok 44rocns ženská

viera77
28. jan 2023

Korčuľovala som sa ešte ako dieťa....a odvtedy 30 rokov už nič. Opäť som začala až po 40-tke...a zajtra idem zase na korčule na zimák. Najprv to bolo len dookola držiac sa mantinela a odrážajúc sa jednou nohou, potom už bez pridŕžania sa tiež jednou nohou a potom to už išlo aj druhou nohou...a naozaj žiadne pošmešky neboli....a vlastne ani pády, lebo som bola maximálne sústredená a opatrná. Dôležitý je mierny predklon, aby si sa neprevažovala dozadu, čím hrozí veľmi nepríjemný pád na chrbát. Na kolieskových korčuliach sa tiež držím tohto pravidla. Každý učiaci sa dospelý človek má u mňa obrovský rešpekt a obdiv, či sa jedná o korčuľovanie alebo iný šport.

joesvk
28. jan 2023

Je to ľahšie ako korčuľovanie na kolieskových. Občas padajú aj skúsení korčuliari.

usmiatamima1987
28. jan 2023

Aj ja som sa teraz začala učiť, mám síce 35, tiež som sa zo začiatku hanbila, ale nebudem tam predsa mrznúť 🙂

janai1
28. jan 2023

@slavomira236 to je len taká predstava a strach. Každý sa niekedy učil a je jedno v akom veku. Treba to prekonať, dcérka bude určite rada keď s ňou budeš na ľade

lukino2000
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
loliki
28. jan 2023

@slavomira236 A čo? Úplne v pohode. Aj dospelí padajú, aj tí ktorí vedia. Patrí to k tomu.

slavomira236
autor
28. jan 2023

@lukino2000 áno naučila sa 1,5 hodiny padalla nechcela tu pomôcku ktorú mali ostatné ostatne deti, poslednú hodinu už išla bez padu pekne...teraz cez týždeň boli zo škôlky na kurze utorok a štvrtok dnes sme boli a korčuľovala už po celom štadióne nebola v časti pre nekorculiarov a nepadla ani raz. Preto sa chcem aj naučiť lebo v topánkach nemôžem s ňou,v topánkach môžem byť len na kúsku kde je to dovolené plus sa nehybem a mrznem tam

ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
h2
28. jan 2023

@slavomira236 Kto by sa ti smial, prosím ťa? Ja mám 47 a pred rokom na jar som začala na kolieskových. A to si píš, že som aj spadla. Obuj korčule a smelo do toho.

ivangeline
29. jan 2023

Jasne. Moja mama nestala na korculiach roky a nedavno o5 zacala. 🙂 Zopar modrin bolo ale ide jej to.

veselo_neveselo
29. jan 2023

Jasne, ze sa da. Aj sa na klzisku popytaj, mozno budu mat aj hodiny - niekde maju pre dospelych, ja by som sa pridala aj k vacsim detom . Pod dohladom je to lepsie, naucia ta rychlejsie spravnym pohybom a potom hlavne aj brzdit 🙂

slavomira236
autor
29. jan 2023

baby ďakujem za povzbudenie korčule som dnes obula(23rocnej dcéry) najprv sa mi triasli nohy pridrziavala som sa mantinelu potom som skúšala na šírku nakoniec dokola celého klziska, takže môžem si kúpiť vlastne..Ale po 2 hodinách mám až svalovku

madeincssr
29. nov 2023

Booože, 44 ročná - mladá baba. Jasné že si kúp vlastné korčule a choď do toho! Nech sa smeje, kto chce.

nixter
24. aug 2024

ahoj, 44 je nic 🙂 minule bol so mnou moj dedko a ma 75. ked sa chce, tak sa da. hlavne si to dobre nabrus resp skor menej (plytsi zliabok si vypytaj) ked ti to budu niekde brusit aby ta zbytocne neprehadzovalo pri brzdeni. a odporucam aspon nieco na kolena nejake tie chraceni, urcite rukavice na ruky aby ti niekto nepresiel po rukach ked nahodou spadnes. korcule idealne bez zubkov vpredu - ludia si myslia ze su to damske pricom to nie je pravda. zubky sluzia len na piruety pre krasokorculiarov. takze pokojne hokejove korcule alebo tzv rekreacne. hlavne nech ti sadne velkost - pytaj si taku istu ako mas beznu velkost plus max 1 cislo. pri hrubej ponozke. pri tenkej netreba. a helma nie je odveci. aj ked to moze vyzerat smiesne ale videl som par padov a nechces capnut na hlavu hlavne zozadu. a na chrbat tiez nieco, aby si si chranila kostrc. to dost boli ak padnes. skus kludne pozicovnu na zaciatok nemusis vyhadzovat 100 euro za korcule. lebo tolko stoja take trosku lepsie co maju aj oporu clenka a su pohodlne. odporucam snurky - je to najpevnejsie viazanie, lepsie ako klipsne. aj ked to trva. ale drzia. a nezabudni pitie. v chlade clovek neciti ze je smadny ale ver mi, dehydrujes sa rychlo 🙂 my sme minuly rok takto vytiahli pol familie na jazero a pozicali korcule vsetci. skus pozriet tu, je tam ochotny pan, poradili aj nabrusili, da sa to pozicat aj 2 tyzdne kludne https://www.hokejovekorcule.sk/nase-sluzby/pozi...