Kopanie lopty do áut

16. júl 2023

Ahojte, poraďte mi prosím vás, lebo už som zúfalá. K nášmu činžiaku chodí veľa detí z ulice a kopú si loptu. Ja chápem, že decká sa chcú hrať, ale pravideľne počujem buchot, raz do môjho auta, do susedovho, do manželovho. Hrajú sa s tými klasickými tvrdými loptami na futbal. Autá máme okopané, ošúchané... veď oni ničia lak, nehovoriac o tom, keby rozbili okno. Nervy mám na to neskutočne. Manžel raz slušne upozornil mamu jedného toho chlapca, ktorá si tam vypaľovala zobák, aby si kopali viac po zemi a nevykopávali tie lopty tak vysoko. A že či by nemohli hrať aspoň s tými mäkšími loptami. Povedala, že dobre a išli k svojmu činžiaku. Ale prešlo pár dní a je to tu zase. Pre istotu obaja jej synovia majú tvrdé lopty dve, aby sa asi nehádali. Dá sa toto nejako oficiálne riešiť? Nemáme doma ferrari, ale som rada, že mám auto v takom stave v akom ho mám, vážim si každú maličkosť a toto ma nenormálne vytáča. Navyše chlapci tu ani nebývajú, ich mama sem chodí vonku posedieť so susedou z vedľajšieho vchodu. Pri svojom činžiaku to nerobia, ale stále okopávajú naše autá. Ďakujem za každú radu.

fernamentapiova
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
martinkatinka
16. júl 2023

@fernamentapiova a jedia ramu 😉

autor
16. júl 2023

@fernamentapiova A to je v dnešnej dobe niečo nezvyčajné? Manžel potrebuje do práce a ja kvôli deťom. Prepáč, ale ja som si tu pýtala radu...

autor
16. júl 2023
fernamentapiova
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
luciana656
16. júl 2023

No nepadá má nič iné iba ich stále vyháňať pred ich vlastnú bytovku 🤷

cindy22
16. júl 2023

Tak treba upozorniť ešte a raz a ráznejšie. Prípadne ak je možnosť parkovať kus inde aj keď to tiež nie je ideálne 🙄

martinkatinka
16. júl 2023

Ja by som to isla znovu chlapcom povedat, ze nicia moj majetok a teda si na to uplatnis poistku, s tym ze ich oznacis ako vinnika. Povedz, ze mas kameru.

autor
16. júl 2023

@luciana656 Ja viem, ale v podstate sú na verejnom priestranstve a tam asi veľa nenariešim. Ale ďakujem za radu a slušnú odpoveď 😊

marsmykkok
16. júl 2023

A teda kopú si to niekde na ulici na ceste pri autách alebo na nejakom ihrisku alebo v parku? Ak napríklad na ihrisku nejakom alebo na ploche pre voľný čas, skôr by bolo tlačiť na mesto, aby zo strany kde sú odparkované autá dalo sieťku vysokú, že tam deti chodia hrať loptové hry a ničia autá. Ak je to na ceste pri autách tak by som vždy vyšla a bola nepríjemná, ak sa nedáš odradiť tak to vzdajú a nájdu si iné miesto.

martinkatinka
16. júl 2023

@luciana656 ved ale aj keby tam byvali, tak nemaju co nicit auta

autor
16. júl 2023

@cindy22 Práve že inde sa nedá. To je parkovisko pre náš činžiak a už je tam iba hlavná cesta vedľa.

jamimo
16. júl 2023

ja si myslím, že sa to nedá vyriešiť, pokiaľ má matka detí obmedzené myslenie. Slušne deťom vysvetli, prečo sa to nerobí... Buď pripravená na možný scénar, že keď sa ozveš, budeš krstená rôznymi menami, prídavnými menami a vybranými slovami. My máme garáž v dvore bytovky. Deti majiteľa garáže oproti si z našej urobili bránu (futbalovú, hokejovú) Tak som im rázne a nahlas, ale slušne povedala, nech si urobia bránu v ich garážach. Ich otec len mumlal popod nos, nech nehádžu tak vysoko 🤦‍♀️ Komu není shora dáno, v apatiece nekoupí. Blbí lidi taky ludi, Pán Boh je má taky rád...

autor
16. júl 2023

@marsmykkok Práve že na kúsku trávnatej plochy medzi činžiakmi. A hneď vedľa tej plochy je po celej dĺžke tej plochy parkovisko. Čiže žiadne ihrisko.

sissy27
16. júl 2023

Upozornila by som ich matku, ze nicia majetok druhych ludi a ak sa to bude este raz opakovat, tak to budem riesit cez policiu a vsetky poskodenia im dam k nahrade a aj by som to urobila. Je to vandalizmus, neexistuje dovod, preco by mal niekto nicit tvoje auta.

fernamentapiova
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tomika
16. júl 2023

Poprosit obec nech dajú sieťku ktorá zachytí loptu ,alebo plot okolo ihriska...

jamimo
16. júl 2023

verejné priestranstvo = parkované autá, neznamená ihrisko. Určite máte v okolí ihrisko kde si deti môžu kopať loptu.

autor
16. júl 2023

@jamimo Veď práve. Nechcela som to najprv ani písať, ale rodičia sú takí... jednoduchší a arogantní. Blbá kombinácia.

sapetka
16. júl 2023

@fernamentapiova 🙈🙈🙈🙈dobre mimo koment.
Asi ako pisala@jamimo ked rodicia su jednoduchi vela nenarobis

autor
16. júl 2023

@sissy27 Ďakujem, mňa už napadlo volať mestskú políciu, ale povedala som si, že je to asi blbosť. Možno keby ich upozornili... ale neviem, no..

jamimo
16. júl 2023

ja by som to skúsila, napomeniem, vysvetlím, ak nie a opakuje sa to, volám MP, je mi jedno, kto si čo pomyslí. Tvoj majetok, tvoj odpracovaný čas, energia, peniaze...

autor
16. júl 2023

@jamimo Tu ani nie, ale im sa asi nechce ísť niekam na ihrisko,keď sem chodia ich rodičia posedieť so susedmi. Dajú im lopty a nestarajú sa. Ja nemôžem byť 24/7 na balkóne a oni sem chodia pravideľne o 16h a odchádzajú o 21-21:30h. A to majú dvoch chlapcov a ďalšie v kočíku pri sebe.

autor
16. júl 2023

@jamimo Skúsim zajtra zavolať a aspoň sa ich spýtať, či to je v ich kompetencii riešiť. Tak uvidím.

jamimo
16. júl 2023

samozrejme, že sa im nechce, poznáme... to by museli prejsť 2 km navyše a to je problém 🤷‍♀️

autor
16. júl 2023

@jamimo Ani toľko nie. Ale na ihrisku by sa zase nudili ich rodičia.

marsmykkok
16. júl 2023

Určite kontaktuj mesto alebo políciu, že čo máš s tým robiť. Ale neviem no, MsP keby aj príde, asi ich len upozorní a oni povedia, že sa hrajú len po zemi s loptou, pokým nič nepoškodia a nemáš na to dôkaz, nerobia nič nezákonné. Ešte by bolo riešenie spojiť sa so susedmi a ráznejšie tam nabehnúť vo väčšom počte a vysvetliť im to (ráznejšie, asertívne, samozrejme len slovne, nenavádzam na nič nekalé) Predsa len viac ľudí, je to iné ako ak ty nabehneš sama a ich je tam plno a sú v presile, pomyslia nech si šomre, ak sa opováži niečo viac tak uvidí... Ale to zase nevidím ružovo, lebo Slováci sa spojiť nevedia, každý bude doma šomrať, hnevať sa, ale 99 percent ľudí sa neozve a nerieši to.

autor
16. júl 2023

@marsmykkok Tak možno aj upozornenie od mestských by pomohlo. Neviem, neskúsila som. Možno by sa trošku zľakli tí rodičia. Susedov tu máme fajn, ale tak rôzne pracovne rozlezených, že dohodnúť si nejaký rovnaký čas, by bol nadľudský výkon. Každopádne ďakujem za všetky rady, zajtra minimálne zavolám na tú políciu a uvidím čo vyriešim.

sissy27
16. júl 2023

Byt tebou si nafotim poskodenia, kludne aj natocim na mobil ked mi zas budu kopat loptu do auta a nahlasim to ako vandalizmus. Dobre slovo nepomaha, zdravy rozum u matky absentuje, co ine zostava 🤷‍♀️

lija22
16. júl 2023

ejha ty si dost tolerantna zena. Ja by som iny bordel narobila keby nam kopli loptu do aut.