Kontroly v nákupných centrách

16. dec 2021

Ženy ako prebieha kontrola v nákupných centrách?Pred obchodom kontrolujú každého?ukazuje sa v mobile QR kód či si to dávajú do svojej čítačky?Som očkovana len prvou dávkou a potrebovala by som ísť niečo kúpiť zistia to?🙂kontrolujú k tomu aj občiansky?veď mi može kamarátka poslať jej QR kód nie?

mamina0078
16. dec 2021

zistia to, nekontrolujú všade takže je to o šťastí a občiansky nepotrebujú.

luc308
16. dec 2021

Moja skusenost je taka, ze do OC som sa dostala bez kontroly, nikto nikde, v obchodoch to uz je rozne. Niekde stacilo ukazat len aplikaciu (green pass), niekde chceli qr kod a prebehli citackou.

deti95060810
16. dec 2021

do OC sa dostaneš...každý obchod si robí kontrolu sám...

lluciiiii
16. dec 2021

Do nákupného púšťajú a tam uz potom kazdy obchod zvlášť kontroluje niektori ani vôbec takze treba ist skúsiť a uvidis

autor
16. dec 2021

@mamina0078 čo zistia?ved ja potvrdenie o prvom očko mám pýtam sa či kontrolujú dôsledne a budú skúmať dátumy či mám jednu, dve dávky...mám chuť nikam neísť, keď mám robiť také divadlo, ale nemám šancu kúpiť cez internet danú vec

petamich
16. dec 2021

ano kontroluju dosledne (aspon u nas) a navyse v covid passe je teraz predsa cervenym uvedene ci je/nie je platny 🙂 takze to napr. vidi hned

belllinka
16. dec 2021

Tak nerob divadlo a sed doma, ked si sa nezaockovala skor

akbara77
16. dec 2021

Včera ma V HM v 9bchodnom centre kontrolovali policajti.nakupuj online

marsmykkok
16. dec 2021

tak nech ti ide niekto kúpiť kto je očkovaný z rodiny alebo kamarátov. či nevieš vydržať bez nákupov chvíľku a radšej budeš riskovať že tam prídu policajti vtedy a zaplatíš mastnú pokutu kvôli falošnému pasu?

pinkgirl
16. dec 2021

Kontrolujú si to jednotlivé obchody - napr C&A ich sbs-kar chcel vidieť a pozrel aj či ide o 2davku, v Stradivarius kočka skenovala qr kody, aj v malom papierníctve ma vyzvali na dokladovanie očko.
Ak sa to nedá kúpiť online, požiadaj susedu či kamošku čo je ockovana nech ti tu vec kupi.

lasona
16. dec 2021

Áno kontrolujú aj to akou dávkou so ockovana, aspoň u nás...a aj občiansky pytaju

akbara77
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mamina0078
16. dec 2021

tak keď máš miesto 2 dávok 1 tak to uvidia, že nie si plne očkovaná a plne očkovaná si 14 dní po 2dávke alebo 21 dní po jednodávkovej vakcíne

andrejka1974
16. dec 2021

Kontroluju podrobne datum kedy si bola presne ockovana a ci uz oboma davkami

nenne27
17. dec 2021

Asi ako kde, ale vcera davali reportaz z Laugaricia v TN a tam hovorili ze vela ludi sa tam pokusa denne dostat bez druheho ockovania.

monuska1234
17. dec 2021

Vcera som bola v Bory Mall v BA a kontrolovali v kazdom obchode,prisla tam pani s jednym ockovanim a nepustili ju,maju citacky,a tie im ukazu,ci je covid pass platny

martinkatinka
17. dec 2021

My v obchode kontrolujeme. Pustit mozme len plne zaockovanu osobu, dva tyzdne po druhej davke, pri jednodavkovej tri tyzdne po ockovani.
Nerozumiem naco skusat, ked viem, ze som obmedzena, nejdem tam 🤷

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ajka0207
17. dec 2021

V tej aplikácii je veľkým písmom napísané že 1/2 alebo 2/2, neviem si predstaviť to neskontrolovat, lebo to proste nejde prehliadnuť.

akbara77
17. dec 2021

@mamula20
Ďakujeme nezaočkovaným občanom za zatvorené školy. Plánom zjavne je, aby deti boli rovnako sprosté, ako ste vy.

minutka
17. dec 2021

@petamich napr moja mama ma iba papierovy covid pass. Nema mob na aplikacie. Tam nie je nic cervenym

minutka
17. dec 2021

@akbara77 nezaockovanym obcanom? Nie nahodou debilnej vlade? Kt su prednejsie obchody hotely a lyzovacky? Ale ved sprosty volic= dobry volic

belllinka
17. dec 2021

Ale nepochopím, že si to neočkovaní nedajú poslat kuriérom, ale dajú osobný odber.Aby ušetrili za kuriéra?
@mamula20 Inteligentka 🙂
@minutka na papiery to neni síce cervenym, ale je to vidieť na prvý pohľad, že ide o prvú dávku.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katus226
17. dec 2021

@akbara77 ja dakujem ockovanemu, ktory nakazil mm, lebo chodil do práce s pozitívnym domacim testom. Lebo ze on moze, on je ockovany... Ohrozil nam takto aj nasu 1a pol rocnu dcerku, s ktorou som stravila mesiace v nemocnici a ked nebude v case planovanej hospitalizácie zdrava, nedaju nam liecbu na jej dg. Ale karma je zdarma, on mal ovela ovela horsi priebeh nez mm neockovany.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bluehorsee
17. dec 2021

Niektoré obchody fungujú aj ako výdaj eshopu, vtedy ta môžu pustiť ku kase zaplatiť. Vyhliadni si na stránke čo sa ti páči a rezervuj si to(pokiaľ má obchod takú možnosť). Pri menších predajniach je to tiež ľahšie keďže veľa predavačiek je ochotných a obslúžia aj medzi dverami.
S nezmyslami ako cudzí doklad, alebo "možno si nevšimnú" radšej nešpekuluj, lebo môžeš narobiť veľké problémy nielen sebe, ale aj predavačke ktorá to v tom množstve ľudí prehliadla.treba myslieť nielen na seba ale aj na ten personál, ktorý si tieto nariadenia nevymyslel a určite je to nepríjemné aj im.
Ja osobne som bola svedkom toho, keď do predajne vošla hliadka, dala zavrieť dvere a pekne po jednom nás skontrolovali. Bohužiaľ dvaja mali nejaký problém s potvrdením a dostali pokutu. A ďalšiu riešili aj s vedúcou predajne.
Všetci vieme, že niektoré opatrenia sú mimo zdravého rozumu, ale bohužiaľ sú a netreba si robiť problémy takto pred sviatkami.

qetka
17. dec 2021

@katus226 Lenze ten kolega je debil a nie, nemoze ako pozitivny chodit do prace. A kludne ho za to nahlaste.

bluehorsee
17. dec 2021

@katus226 ten kolega sa mal radšej zaockovat proti debilite.ohladuplnost nula bodov. My sme v rodine všetci zaočkovaní, okrem 11 ročného syna. A keď si zo školy priniesol kovid, ani mi nenapadlo ísť do práce a rovnako som do školy nepustila ani očkovanú dcéru, dokým sme po niekoľkých dňoch od vypuknutia jeho choroby nešli všetci z rodiny na PCR. Až keď nám vyšlo že sme negatívni(našťastie nenakazil ani jedného z nás) tak sme začali fungovať normálne..ale to je len o tom, ako sa k tomu človek postaví a či berie ohľad aj na svoje okolie.
Katka nehádžte všetkých očkovaných do jedného vreca, nie všetci sú ako ten magor🙂

aandrea9
17. dec 2021

@akbara77 toto si si mohla odpustiť. Uľavilo sa ti? Otvorene nákupné centrá ti nevadia? Iba zatvorené školy? Co ma očkovaný dospelak spoločné so školskou dochádzku? Nabudúce najprv rozmýšľaj a potom píš.