Kontrolka v aute

30. apr 2023

V aute mi začala svietiť oranžová kontrolka motora. Keďže mám vodičský preukaz len pol roka, ako dievča sa moc do áut nevyznám a nemám človeka čo by mi poradil, pýtam sa vás. Určite s tým pôjdem do servisu, len chcem vedieť na čo sa mám pripraviť a koľko peňazí ma to asi bude stáť. Tiež z výfuku počuť pravidelné slabé akokeby pukanie.

lenka7477
30. apr 2023

Servisáci Ti poradia a povedia najviac , načo špekulovať .

zic
30. apr 2023

Inac manual auta... Potom cennik servisu...

magduska2
30. apr 2023

Je to kontrolka motora...tam môže íst o viacero "vád" ak kontrolka svieti..je možné pokračovat v jazde,ak však bliká ,neodporúca sa pokračovat v jazde.
Co najskor směr servis

stellarstar
30. apr 2023

V autoškole sme sa to neučili ? Aj v knižke a na Google je popis čo znamenajú značky. Z tohoto dôvodu mám ja napr manuál v tel

kaktusik007
30. apr 2023

dolezite je ake je to auto --- mne tato kontrolka svieti kvoli vymene oleja -- ak ignorujem tu ze chod na servis asi 2-3 tyzdne, tak sa rozsvieti tato ze halooooo, fakt chod mi vymenit olej ;)

amonet
30. apr 2023

v pravo pri sedadle spolujazdca je taka mala vyklapacia priehradka, tam byva papierovy manual kde je popis znacky, pripadne google na presny typ auta

maminka940
30. apr 2023

Bliká alebo len svieti

julovka8
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maminka940
30. apr 2023

Treba dať auto na diagnostiku
Kontrolka motora ( vrtuľník) 😆

janai1
30. apr 2023

Mne naposledy keď zasvietila kontrolka motora stálo ma to 3,5 tisíca 🤣

zafir01
30. apr 2023

Aj mne to teraz svieti. Už som bola na diagnostike. (toyota avensis 2008)...
Treba vymeniť trysku. Jedna stojí 660 eur. Zväčša sa však menia všetky 4 naraz. Plus cena práce. Vieš si predstaviť moju radosť

rony2255
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
samanta44
30. apr 2023

Mne to svietilo keď nejaká klapka na motore nešla

alex49
30. apr 2023

nám to svietilo, ked malo ísť auto po roku na kontroolu

liljana
30. apr 2023

Za 10 eur ti napoja v hociktorom servise auto na diagnostiku a vytlacia ti zoznam chyb. Aj ti povedia, kolko to bude stat. Potom mozes rozmyslat co dalej. Nemusis hned auto nechat tam na opravu. Nema vyznam sa s tym teraz stresovat, ked nic nevies.

brembo
30. apr 2023

@zafir01 predávajú sa i repasované. Alebo ich opravujú. Cena polovičná,oproti novým

liljana
30. apr 2023

Obvolaj si par servisov dopredu, kedy s tym mozes prist a kolko bude stat diagnostika. Na urcenie chyb ti staci najlacnejsia v malom sukromnom servise. V znackovom servise kludne zaplatis 2-3nasobok.

zafir01
30. apr 2023

@brembo áno, anob.. Ideme tou cestou. Budú repasy za cca polovicu. No i tak... Ta kontrolka nepotešila 🙄

olimuc
30. apr 2023

Treba napisat aké auto, vek a kedy bol naposledy menený olej. Pukanie vo vyfuku môže byt pri stedenych dňoch rozdiel v teplote výfuk prostredie krátka trasa atd. Kontrolka napr 20 ročná octavia … skrat v Dashboarde … bude svietiť až do šrotu, neoplatí sa meniť, Volvo - 4000€ oprava motora … keď zmení farbu na červenú kupuješ nový motor, ale to sa už nepohnes. Daj si urobiť diagnostiku … môže ti ušetriť veľa penazi