Kontrolka na aute - porucha motora

veronicka42
10. júl 2023

Ahojte. Zhruba 4 mesiace dozadu sme si zadovážili auto, samozrejme nie čisto nové, ale teraz v auguste bude mať rok (čiže prakticky "nové"). Dnes z ničoho nič pri naštartovaní začala svietiť tá kontrolka. Nepríde mi normálne že auto, ktoré ešte ani rok nemá hlási takú poruchu. Samozrejme záruka na auto nieje a možnosť výmeny auta bola len na prvých 10 dní.. To fakt nič iného neostáva len ísť do servisu za vlastné? 🥺

majulino
10. júl 2023

Skontroluj všetky kvapaliny a inak nič len za vlastné. Pri takejto kúpe sa v zmluve uvádza záruka pol roka na skryté vady. Nám sa to osvedčilo aj pri kúpe bytu.

matullienka
10. júl 2023

@veronicka42 ak ste si kúpili auto, ktoré ešte nemá ani rok tak určite je v záruke. Treba riešiť reklamáciu

patka06
10. júl 2023

Ak bude mať v auguste rok, tak je stále v záruke, zájdite do značkového servisu a reklamujte

cubo2
10. júl 2023

A ty si myslíš, že keď sa rozsvieti kontrolka motora, auto je nenávratne zničené a treba si ísť kúpiť nové ? 🤦 Rok je zvyčajný interval výmeny motorového oleja, takže šup s ním do servisu a tam ti povedia, čo s ním je. Nechápem tie rady, že treba riešiť reklamáciu auta, ktorému treba pravdepodobne len spraviť pravidelnú údržbu (výmena oleja a filtrov), veď to je úplne na smiech.. Ved auto štartuje a jazdí, ako sama píšeš, svietiaca kontrolka signalizuje, že treba ísť do servisu a nie písať na koňa ako reklamovať auto..

marsmykkok
10. júl 2023

Presne ako píše @cubo2 som išla napísať, možno len zaneseny filter, lambda sonda a podobné. Najprv zistiť treba čo za tým je a potom reklamovať

limoncino
10. júl 2023

Smer servis na diagnostiku. Menili ste olej za ten rok?

karinka223
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vanilkovazmrzka
10. júl 2023

Ako moze nebyt v zaruke? To ste ho kupili na bazosi?

moony99
11. júl 2023

Ja som to tiež mala,vymenili mi lamdba sondu

rejaa
11. júl 2023

K autu ste nemali servisnú knižku? Tá ti slúži ako záruka. Len treba chodiť každý rok na servisnú prehliadku. Aj mne svietila kontrolka motora po dvoch mesiacoch na novom aute a nevedeli si s tým dať rady ani v servise. Vymenili aj celú lambdu a problém bol inde. Až po mesiaci prišiel nejaký prípis zhora, čo je to za chybu, lebo sa objavila vo viacerých autách.

akinom0077
13. júl 2023

@veronicka42 aj nam to svietilo treba ist na diagnostiku

dominikala
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dominikala
18. mar 2024

Niečo mi vŕzga vzadu v aute