Kondičné jazdy a niekto ako sprievod

simonaluk
8. máj 2024

Ahojte ,mám v pláne ísť na skúšobné kondičné jazdy a chcela by som vedieť či je taká možnosť či môže byť napr.priatel somnou počas jazdy vzadu cítila by som sa tak istejšie že je tam somnou aj on, a keď už budem mať auto a jazdiť tak budem ho potrebovať pri sebe aspoň teda zo začiatku určite , myslíte že by sa to dalo alebo je to na dohode v autoškole ?

majlo1234
8. máj 2024

Netusim, ci sa to da, ale tak je to platena sluzba, hadam sa dohodnete. Ale co uz ti moze navysit pocit bezpecia ako profesional vedla teba s duplovanmi brzdovymi pedalmi?

0silvia0
8. máj 2024

@simonaluk mozno sa dohodnete v autoskole, ale tato poziadavka posobi fakt divne.

1ryba
8. máj 2024

Určite nie. Je to proti predpisom.

pribinak
8. máj 2024

Nie nedá. Ak by sa niečo stalo, napr havária a tvoj priateľ by sa zranil, autoškola by mala sakra veľký pruser

Proste jazdiť musíš vedieť aj bez priateľa, inak si sama sebe aj ostatným nebezpečná na cestách

Musíš jazdiť a jazdiť aby si získala istotu a prax

dzulli1980
8. máj 2024

Pokiaľ to takto vnímaš, radšej nejazdi ... sama šoféruješ, sama si zodpovedná, sama za tým volantom riešiš krízové situácie ...

sissy27
8. máj 2024

@simonaluk kazdy dalsi pasazier v aute znamena pre vodica zodpovednost navyse, jeho zivot bude v tvojich rukach, on ti nema ako pomoct…
A co sa tyka kondicnych jazd v autoskole - nie, tretia osoba nema v aute co robit. Vynimkou je jedine policajt na skuskach.

simonaluk
autor
8. máj 2024

@0silvia0 prečo divné , je zle zo začiatku mať pri sebe oporu a cítit sa tak istejšie ? Áno za volantom budem ja ,ja sama som zodpovedná na ceste ale myslim si že nieje nič zle natom keď chcem mať niekoho pri sebe poznám x ľudí ktorým to tak aj pomohlo že neboli sami ale začínali z nikým kto v tom skúsenosť už predsa ma , ale každý sme iný niekomu to vyhovuje aj samim

mirkam3
8. máj 2024

@simonaluk pozri, rozumiem, že vodicak máš, platíš za skúšobne jazdy inštruktora, v aute bude teda (iba) on. Alternatíva je, že “akoby kondične jazdy” absolvuješ sama zadarmo s priateľom a budeš pri nich počúvať priateľa. Vyber je na tebe. Za mna, odjazdi kolko potrebuješ s instruktorom a potom si jazdi od rana do večera s priateľom, ak ti to pomôže.. nemyslím, že inštruktor vyhovie tvojej požiadavke, pokiaľ to nie je vyslovene nejaký váš známy, ktorý si toto vezme na triko.

simonaluk
autor
8. máj 2024

@mirkam3 známy to nieje ,požiadavka to tiež nieje ja som sa len pekne opýtala či je taká možnosť ,nie že ja to výlučne vyzadujem.Ok keď nie tak nevadí, ja mám vodičák už dlho len ja som nejazdia lebo som bola tehu atd.ciže ja si potrebujem preskusať jazdy nakoľko bývam v meste a je tu dosť rušno , a áno mám strach preto si chcem dať tie kondičné pre moju istotu ,preto to chcem riešiť aj cez autoškolu teda myslím tie kondičky z instruktorom

0silvia0
9. máj 2024

@simonaluk niekomu vraj pomaha istota pri soferovani. Ja to mam naopak, mna ten "element" kontroly pri soferovani znervoznuje. Ked som sa ja rozjazdovala, tak som jazdila zasadne sama, aby som sa mohla sustredit a nie sa na niekoho spoliehat.

siska53
9. máj 2024

@simonaluk oporu mas mat v instruktorovi. Az ked ta uznaju za sposobilu jazdy, tak nech je priatel vedla teba, ale pocas kondicnych jazd? Nie.

taktotedanie
9. máj 2024

@simonaluk kondicna len s instruktorom, priatel ta bude niekde cakat
Je to
Proti predpisom

zuzinka888
9. máj 2024

Ak si urobila skusky musis vediet jazdit a kondickne jazdy ti moze dat priatel. Ja som dovolila manzelovi aby mi "radil" prve 2 mesiace. Boli to jeho auto. Odvtedy ak chce aby som soferovala ja ma dovolene iba gulat ocami🤣🤣. Ziadne take ze prerad, obehni, pridaj.......

marcellka32
9. máj 2024

Najviac čo nemám rada, keď mi niekto kecá do šoférovania, preto si toto pravidlo neber...
Najlepšie keď niekto sedel vzadu a ja som cuvala a ona že môžeš nič nejde, hovorím jej, to si musím ja sama pozrieť či môžem ísť...ešte k tomu keď ona nema ani vodičák...

30katrusa40
9. máj 2024

@simonaluk však tam bude inštruktor . Ten ti pomôže keby niečo a určite je aj skúsený šofér. Tak o čo ide ? Autoškola by mala problém keby sa niečo stane a tvoj priateľ je v aute. A potom čo ? Bude všade s tebou chodiť priateľ keď pôjdeš autom? Do budúcna čo budeš robiť ?

maria7777sedem
9. máj 2024

Odporúčam určite autoškolu ak si dlho nejazdila. výhodou je že inštruktor má dosah na druhé pedále a viacero zrkadiel na výhľad. Takže ak by sa niečo malo stať, alebo nedajbože poškodiť autíčko, tak radšej to v autoškole a nie tvoje vlastné 🙂 kuk napríklad sem: https://autoskola-peterson.sk

simonaluk
autor
9. máj 2024

@maria7777sedem ďakujem 🙂
@30katrusa40 ja sa nepýtam na názory ako budem chodiť predsa nato idem na tie kondičné jazdy asi nie , ja som sa len pýtala na takú možnosť , nie čo budem robiť do budúcna

simonaluk
autor
9. máj 2024

@zuzinka888 😃😃 no super

kika572
11. máj 2024

@simonaluk ja by som ti poradila dať si zopár jázd s tým inštruktorom, predsa on má pedále a vie reagovať v prípade nejakej krizovej situácie pohotovo aj za teba (z časti).. potom keď si budeš svojimi šoférskymi schopnosťami istejšia popros priateľa, aby s tebou absolvoval nejaké jazdy ešte on, hlavne po okolí kde sa plánuješ pohybovať autom, k tvojej práci, obchodom, rodičom, kamoške, škôlke, škole (ak máte deti), časom keď pôjdete niekde na výlet šoféruj ty a ked nebudeš šoférovať sleduj cestu a v hlave si hovor čo by si práve robila ty a podobne. Keď nadobudneš aký taký pocit istoty choď tie trasy, ktoré si si nacvičila s priateľom sama, cez víkend, počas sviatku, prípadne večerom keď je menšia premávka, aby si mala menší stres.
Ešte odporúčam, že keď sa ti bude zdať, že ti to už celkom ide, vtedy si dávaj najväčší pozor, aby ťa niečo nezaskočilo. Držím palce a možno ešte jedna rada na záver, za mňa je automat top.