Koncesionárske poplatky a prenájom bytu, keď som zdravotne ťažko postihnutá

nikolca
20. okt 2017

poprosim o radu ak niekto vie,platila som koncesionarske poplatky,potom som sa odhlasila kedže som ZTP no začala som byt prenajímať treba opäť začat platiť koncesionarske poplatky?

ellca123
20. okt 2017

ano ,lebo mate prijem /z prenajmu/

fg1984
20. okt 2017

@nikolca máte elektromer na svojom mene ?

nikolca
autor
20. okt 2017

@ellca123 no v tom som nemala jasno
@fg1984 ano mam elektromer na svojom mene

sasa1310
21. okt 2017

@nikolca myslím, že by si nemala platiť, veď ZTP sú oslobodení od platenia a je jedno koľko máš nehnuteľností..nie? Opýtaj sa na pošte

ellca123
21. okt 2017

podpisala si pri odhlaseni
nemám pravidelný príjem zo zárobkovej činnosti a nežijem v domácnosti s inou osobou s pravidelným príjmom zo zárobkovej činnosti.

pozri
https://www.omediach.com/koncesionarske/item/18...

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nikolca
autor
21. okt 2017

@ellca123 nepodpisovala som iba ma odhlasili,volala som aj na poštu tam mi nevedeli poradiť vraj si mam zavolať priamo do Bratislavy ale asi budem platiť len neviem či sa to da aj spätne

mykky
10. jan 2018

Dobrý deň, my máme podobný problém. Mám dcéru ZŤP, priznali jej uľavu od platenia kones.pop, bývali sme u svokrovcov, ale presťahovali sme sa teraz na iné miesto...zmenu trvalého bydliska však momentálne nemeníme (je to aj kvôly všetkým tým poplatkom a podobných papierovačiek pri zmene trvalého bydliska). Požiadali sme si teda o oslobodenie aj na inom mieste, ale to nám neuznali, lebo sa nezhoduje s adresou na ZŤP ako aj adresou trvalého bydliska...v odkaze vyššie som sa dočítala, že citujem: "Odberné miesta elektriny osoby ŤZP sú oslobodené od povinnosti platiť úhradu, t.j. osoba ŤZP má oslobodené od povinnosti platiť úhradu všetky svoje odberné miesta elektriny, ak túto skutočnosť oznámi a preukáže vyberateľovi úhrady." Ale odberateľ som ja (zákonný zástupca), čiže neviem teraz. A chcem ešte podotknúť, že preukaz ZŤP je so sprievodom. Poraďte....ďakujem.