Dobry vecer,dnes som zistila že odkedy sme sa presťahovali nenapadlo nás prihlásiť sa na pošte že sme novi majitelia. Tým pádom ich neplatime, prešli dva roky . Viete mi poradiť či budem platiť pokutu keď sa pôjdem prihlásiť? A koľko? Vôbec sa v tom nevyznám je to prvé vlastné bývanie, takze hociake info uvítam. Ďakujem
Len pre info, ze prihlasenie sa da vyriesit aj online, netreba iba cez postu.
My ked sme zacali stavat bol rok 2017..kedze sme nebyvali mna ani nenapadlo nieco platit a ako sme sa nastahovali o dva roky mi prisiel papier na nedoplatok za cele obdobie od kedy sa zriadila elektricka skrina na pozemku..samozrejme som sa vyhadala kedze to bola neskolaudovana stavba..
Ja som si myslel že to chodí so šekom na elektrinu spolu, že sa to nedá neplatiť lebo je to zahrnuté v sume za elektrinu. Čo v prípade ak nemáš možnosť naladiť si RTVS tak plať za niečo čo nemáš? Dá sa to odhlásiť? Že síce elektriku máš ale nemáš možnosť naladiť si to.
@romanka_369 zdravím, my bývame pol roka cca v neskolaudovanom dome... to vybavujeme postupne... zatial máme trvalé pobyty s mužom u rodičov, je možné, že nám aj tak dajú platiť konc.poplatky? Vďaka za info
To je so všetkým tak. Úrady riešia stav na papieri. Kde je človek registrovaný, tam platí elektrinu a keďže koncesionárske je súčasťou elektriny tak ju platia. Hlavné že na južnom slovensku pól milióna ľudí pozerá maďarskú TV a neplatia za ňu nič, a ľudia v maďarsku platiť musia tak kde je spravodlivosť? To nikdy spravodlivé nebude. Neni to veľa. Len ide o ten princíp jak to robia.
@ivka1472 keď sa spamätaju, príde ti upomienka. Stačí čestné vyhlásenie, že stavba je neskolaudovana. Po kolaudácii prihlásiť poplatky. Ono je možné, že už prihlásis a príde ti upomienka za tie prvé mesiace. Nám tak po 7 rokoch našli odberné miesto. Platí, že za neskolaudovanu neplatis. A pozor, aby koncesie boli neskôr na rovnaké meno ako odberateľ elektriny.
@prispievatel malo by to byť inak, nejaké percento z rozpočtu, hdp, alebo čo ja viem ... Je to služba verejnosti, musia vysielať pre menšiny, postihnutých, vyrábať detské programy, čo komercne tv nerobia, ... vytvárajú archív a digitalizuju nahrávky z prvej republiky, SNP a pod.
Ano krásne napísané. Nieje to len televízia ale aj kultúrna inštitúcia ktorá robí mnoho spomenutých vecí. Dať to do do elektriny bol nápad kvôli neplatičom. Ťažko sa to vymáhalo lebo zapreli že majú televízor alebo tvrdili že programy RTVS nepozerajú atď. Ono sa to mohlo vyriešiť aj tak ako to robí towercom s markízou že za samotnú televíziu sa neplatí ale kto chce pozerať platí okolo 4€ mesačne za odkódovanie programov. Tak ten kto to skutočne pozerá by zaplatil. Lebo fakt drvivá väčšina pozerá buď zahraničné programy čo majú presah signálu na územie SR alebo majú rôzne káblovky, satelity, tie digi, skylink, magio, upc, optiku orange tv a také.
@prispievatel áno to by bolo podľa mňa super, len neviem, či by bol potom o rtvs taký zájem ako očakávajú, asi nie
@zavana no nebol, lebo ako pisem, oni zo zakona musia niektore veci robit - napr take vysielanie pre mensiny-radio patria, romsky/rusinsky narodnostny magazin,nech to ma tisicky divakov, to je nic. mozno len stovky .. vysielanie pre sluchovo postihnutych, ... myslim, ze je tam aj nejaky podiel inojazycnej produkcie a pod. navyse bez reklamy. to institucia sama nevykryje ... dalej digitalizovat archiv, ... len radia - devin/FM/.. ku tomu internetove radia, vysielanie do zahranicia. v cudzich jazykoch, nieco moze byt aj prezitok, ale skratka sa to od nich ziada. to financovanie by malo byt naviazane na rozpocet. lebo ani koncesie nestacia.
Nestačia. Musia aj reklamy mať a určite aj dotácie a k tomu kopu vecí robia čo súkromné TV nemusia.
myslim, ze pokutu nie, ale daju vam tie dva roky doplatit. Oni sa zvyknu ozvat po par rokoch, ale premlcacia doba je tri roky - cize za tolko rokov by mal maximalne clovek platit (aj v pripade, ze neplatil dlhsie). Pred casom som o tom citala jednu debatu, ale uz neviem kde.