dnes nastala takáto situácia : poobede niekto zaklopal, manžel otvoril, nejaký muž, chvilku spolu rozprávali, potom muž odišiel do spálne, dvere nechal otvorené, a hľadal čosi
som sa ho opýtala, načo ich potrebuje, že pán pri dverách nemá peniaze, a ževraj má choré dieťa ....tak že mu prispeje .. dal mu 5 E
čo by ste urobili vy ? dali by ste mu aj vy peniaze ? nepoznal ho, nikdy ho nevidel...
podľa mňa môže každý povedať a " vyhovoriť " sa na dieťa., ja prispejem, ale len ked poznám, že ozaj potrebujú, a nieže tu si hocikto zaklope, a my prispievame, lebo chudák nemá ....
Nie, nedala by som. Prispievam do oficiálnych zbierok.
Domov nie, ale stalo sa mi to v praci,ze prisla pani,ze,potrebuje 2,40na doplstok na lieky.....atd. dala som.
Ano.....moze klamat,ale to uz,je jej svedomie.
No mozno clovek tou sumou zachrani nieco....ani nevie ako dotycnemu pomoze.
Podľa pocitu by som dala/nedala, aj keď zaklopať na dvere je take creepy. Že či niekto kontroluje, kedy ste/nie ste doma a možno analyzuje, či sa oplatí sa tam vlámať. Aj keď neviem, ako to chodí napríklad na dedinách
Ja by som asi ani neotvorila, peniaze by som nedala ale hlavne - nenechala by som otvorené dvere 🤦🏻♀️ My máme na chodbe kľúče od bytov, áut, ja zvyčajne aj kabelku s dokladmi, peniazmi... stačilo by pár sekúnd 😬
No ale tak dal, snáď má aspoň muž dobrý pocit, nič vám nezmizlo a tých 5€ vám dúfam chýbať nebude. Každopádne buďte obozretní, mohol to byť naozaj zúfalý človek v núdzi, ale mohol to byť aj niekto, kto si bol obhliadnuť terén.
Rozhodne by som si dávala v nasledujúcom čase pozor a porozmýšľala, ako máte zabezpečenu domácnosť, poistenie a tak
kľúče nám chvalabohu nezmizli, a máme " tie lepšie " dvere Sherlock, ale moj muž je taký, že všade pozerá akcie, kde čo ušetriť, par centov, a tu ide rozdávať ako by sme boli boháči
Tak okrem bezpečnosti, každý euro čo dáš sa ti vráti 5 krát 🙂
Ja by som v prvom rade ani neotvorila, iba ak by bol doma muž! A asi by som prispela, ja budem mat svedomie čisté a dotyčný nech ho ma aké chce 🤷♀️ ja napríklad darujem aj oblečenie na bazáre ale už nezistujem, či osoba ktorá si to berie, to fakt berie z núdze alebo za účelom ďalšieho predaja alebo podobne, to je už na svedomí danej osoby, mňa hreje pocit, že som možno niekomu pomohla a inak prispievame s mužom vo verejných zbierkach, chorým detičkam!
Ja som myslela,ze na taketo blbiny sa chytaju len dochodcovia.🙄
No jedine, co by ma sralo, ze mozno naletel zlodejovi, ktory bol na obhliadke miesta. Ale nie to, ze rozdal 5€, predpokladam, ze to na konci mesiaca neucitis, tak nerozumiem, preco ta to tak stve
no ak to bol nedajbože zlodej, nebude to na konci mesiaca len 5 E
Už či ohrozil vašu bezpečnosť alebo nie, aspoň vieš, že máš súcitného manžela a to je dobré, že? Ja mám doma opak, stále sa zlostí, keď dám peniaze žobrajúcim deťom pred obchodom.
Nedala sú to klamári, ktorí ľudí oblbuju srdcervúcim príbehom a už vôbec nenechať otvorené dvere!
Nie. Ja pomáham len konkrétnym ľuďom ktorých poznám...
Pár dní dozadu bolo v správach, že tuším v Humennom nejaký chlap z iného mesta chodil po bytovke a pýtal peniaze. Staršia pani mu otvorila, zavolala ho dnu na kávičku a samozrejme odišiel s jej peňaženkou. Našťastie ho chytili po chvíli mestskí policajti. Inokedy sme boli s kamarátkou darovať krv, pred poliklinikou boli 2 ženy, ktoré zbierali na detskú onkológiu. Večer zase v správach, že presne tá zbierka bola falošná. Pravidelne po celom meste pýtajú (hlavne naši občania) peniaze na jedlo a o hodinku ich vidím s fľašou trčiacou z vrecka 🤷♀️ už mám na to všetko svoj názor a keď pomáham, len tým čo poznám alebo osobne zanesiem veci/jedlo...
Nám sa toto stalo teraz keď sme cestovali na Slovensko. V Nemecku na odpočívadle prišiel chlap žobrať peniaze. Nedali sme, poslala som ho kade ľahšie. Za chvíľu ho manžel videl ako vyťahuje z vrecka kopec bankoviek a preratava si ich.
Nedala by som... bála by som sa toho, že keď dám raz, bude za dverami každý deň vypytovať...
dala by som, aj manzel by dal. jedine, ze mal zavriet tie dvere, ale nebol na tuto situaciu pripraveny. zrejme je dovercivy a bolo mu luto toho cloveka. ja som tiez takto podobne "naivna". niekto je zasa prilis podozrievavy. sme rozni.
Asi by som nikdy nenechala otvorené dvere. Aspoň by som zavrela