Komunikačné techniky

22. mar 2023

Ahojte
Prosím odpovede len od lufi známych problematiku
Potrebujem pomôcť s komunikáciou na osobu agresívnu manipulatorsku egoisticku a narcisticku.
Ďakujem moc

jan510
22. mar 2023

Najlepsi je ignor

svetlonos
22. mar 2023

@jan510
o ano, tym ich dokazes vytocit do nepricetna. Problem nastava ak ho ignorujes a neodpovedas mu, ked je pri tebe. To rychlo zajde aj dovfyz. utoku. Teda pozor. Ale ignor mobilu mailu ai je super. Vtedy keby agresor vedel, vyletivod jedu na mesiac. Zazila som aj taku konfrontaciu nazivo, pozerala do oci a mala k tomu mierny ironicky usmev. Na jeho vyzvu, aby som mu laskavo odpovedala, som drzala ocny kontakt a ten usmev ironicky a povedala: nie, neodpovem na tvoju otazku. A vazne som cakala utok - prisiel, tak som sa opytala: a co teraz, slahnes ma? Stalecmu pozerala do oci.
Bol z toho vykolajeny hrozne, nechapal a odstupil, zkludnil sa. Bol vsak rovnako vysoky ako ja a mal slabinu, teda viem ze v najhorsom by som ho premohla. Proti 2 metrovemu a tazsiemu cloveku by som sa nepostavila a zvazovala zachovanie si zdravia.

jan510
22. mar 2023

@svetlonos no skor ci neskor to aj tak vzdas, pokial mas svoje hranice a mas sa rada. Neskutocne co tito ludia dokazu. No contact je jedina vec ako s nimi vychadzat, cize opustit a ist si po svojom, je kopec vyrovnanych muzov, co vedia zene ponuknut pohodu a stabilitu a nie len chemicky emocny koktail, kde nevies na com si. Ja som rada, ze toto uz mam za sebou

akonahle zacnes reagovat neemotivne, oni sa zacnu nudit a hladaju nahradu. Tam moc s tym nepohnes, je to povaha, diagnoza, proste si treba uvedomit ze su aj zli ludia

autor
22. mar 2023

@svetlonos slabina bola výška?

svetlonos
23. mar 2023

Nie, slabina bolo jeho zranenie... Takze keby islo "o zivot", vedela som kde ho chytit aby prestal. To by bolo pre mna extremne a posledne vychodisko. Ale v takych situaciach, kedy su tito ludia uplne mimo seba a vobec nevnimaju, co robia ich treba vratit znova do reality.
To nie je navod ako zneuzivatvslabe miesta inych, len ako sa v ohrozeni zivota branit.
Nikdy som nebola nutena takto zasiahnut, skor som chodila tak popri nom i v meste aby sa okoloiduci nechtiac nedotkli toho miesta.
Vyskovo bol na tom rovnako ako ja.

autor
23. mar 2023

@svetlonos jaj uz chapem. Táto osoba zranenie nema... takze tedy cesta nevede

anig
23. mar 2023

Ešte závisí aj od toho,že v akom vzájomnom vzťahu ste.Ina komunikácia je,keď to nie je tvoj partner ani rodič a iná,keď nie ste v takom úzkom vzťahu.Ja som zažila takého muža a presne ako ti hore niekto napísal,tak ignor mi pomohol najviac.Ako náhle som sa mu postavila na odpor,tak bolo peklo.Doteraz to tak je a to už sme rozvedení,no naďalej robí peklo,ak nie je všetko podľa jeho predstáv a teda ženie do až do extrému...
Ale zažila som takého človeka v práci a teda tam mi zase ignorovať nepomohlo,musela som úplne jasne stanoviť hranice(šla som teda proti tomu človeku),za ktoré som toho človeka proste za žiadnych okolností nepustila,najprv robil mi kvôli tomu naprieky,no potom mi dal pokoj.

autor
23. mar 2023

@anig ignor nieje ok. Naposledy ma držal za ruku a nechcel pustiť... odpovedať my musim. Len neviem ako... co povedať jed nemám slov... a ako to povedať...

autor
23. mar 2023

@anig hranice prekračuje... je to toxik...

0silvia0
23. mar 2023

na relevantnú odpoveď musíš napísať viac. Takto sa radiť nedá. V akom si vzťahu s toxikom? Rodina? Partner? Práca?

autor
23. mar 2023

@0silvia0 manžel

anig
23. mar 2023

Tak to máš presne ako som to mala ja.Tiez mi bol manželom.Tu ti za mňa (ber to ako subjektívny názor)môžem povedať iba jedno:"utekaj"...a to ti vravím ako žena,ktorá sa s takým mužom užila brutálne peklo,ktoré v určitej forme zažíva doteraz.Cim dlhšie s takým človekom žiješ,tým viac si ty sama zmenená až tak,že nespoznavas samú seba,nie si si istá,čo je realita a čo nie...preto som aj písala,že ignorovať,inak prichádza ku fyzickým útokom,ktoré bude ešte prezentovať tak,že ty si ho vyprovokovala,teda že on mal na ten útok právo...zmanipuluje aj ľudí okolo teba,až môžeš zostať úplne sama a nik ti nebude veriť,že čo zazivas...

autor
23. mar 2023

@anig ano. Len potrebujem ešte rok... kým nastúpim do prace. Som na materskej... a nemám peniaze ani kam ísť takže. Cele zle... este rok musim prezit

0silvia0
23. mar 2023

Ak manzel tak ta vystavi a vytrapi. Komunikacia vecna a nenechat sa zatiahnut do jeho pavucin manipulacie. Neist do konfliktu, odpovedat neutralne. Vydrzat a co najskor vypadnut. Vypocuj si videa od jana dvoraka: poznejte svyho psychopata. Ziskas tak nadhlad nad tym, co sa ti deje.

autor
23. mar 2023

@0silvia0 ano len ja neviem mat kludnu hlavu.... na blbe otázky mam len blbe odpovede... a to sa musím naučiť...

0silvia0
23. mar 2023

čo sú to blbé otázky? a aké máš blbé odpovede? skúsiš byť konkrétnejšia?

autor
23. mar 2023

@0silvia0
Najčastejšia otázka co ti je
Stalo sa niečo
Deje sa niečo?

0silvia0
23. mar 2023

akože on sa ťa opýta, či sa niečo stalo a ty nejako na to neprimerane reaguješ? Lebo mne tá otázka až taká toxická nepripadá.

autor
23. mar 2023

@0silvia0 to by si tam musela byt a to ako pn mnou manipuluje. A ked sa to niekto pýta každý deň a naschvál a vie ze ta to štve a nic sa proste nedeje...tak je to na hlavu

0silvia0
23. mar 2023

tak tu musíš na sebe pracovať, hodiť chladný xicht a povedať, že je všetko v najlepšom poriadku. Ale keď to v tebe vrie a on vie, že to v tebe vrie a robí to naschvál tak tu ťažko radiť.

svetlonos
23. mar 2023

V tom pripade- manzel, rok doma, cele zle. Pozri si profil soldi. Ona tam ma plagatik, s ko taktmi kde presne pimahaju zenam ako si ty.
Ja so mohla " ujst" do inej krajiny do svojho domu.
Pozri tie organizacie ale v tvojom pripade je ignor zly. Jedine hrat jeho hru a povedat co chce pocut inak by som ja riesila nejake centrumbpomoci pre deti s matkami. Ved ty mas psycho aj fyzicky teror a to nejde. Drzim ti palce aby si rychlo vyriesila situaciu co naj pre teba a deti.

autor
23. mar 2023

@svetlonos soldi ?
Kde to nájdem

svetlonos
23. mar 2023

je to pouzivatelka tu na mk, hod do vyhladavaca a klikni na nu.

audrye
2. apr 2023

Ahoj autorka, napis mi sukromnu spravu, poslem ti na mail jednu knizku, ktora ti pomoze formulovat nenasieracie vety...

autor
2. apr 2023

@audrye píšem dik