Ahojte všetci.
Už pár dní sa zamýšľam nad týmito voľbami a veľmi by ma zaujímalo, ako to máte vy.
Ide totiž o to rozhodovanie sa, komu dáte svoj hlas.
Pri prezidentských voľnách to bolo o čosi jednoduchšie - prešla som si všetkých kandidátov, ich programy, ich diskusie... a vybrala som si.
Tu je to ale iné.
Každá zabehnutá strana má už niečo na rováši a ak nie konkrétne strana, tak jednotlivci v nej. Jeden kydá na druhého, druhý na tretieho ... a naozaj neviem, ako sa v tom má taký rádový občan vyznať?! Skutočne neviem, kde je pravda.
Povedzme, že mám nejakú stranu vybratú ... Zvolím menšie zlo. Ale keď si otvorím kandidátku a vidím tam tých 100 alebo 150 ľudí ... normálne mi je zle :D ako sa rozhodnúť? Prechádzať meno po mene? Veď je to nereálne. Ani sa nečudujem, že sa volí tak, ako sa volí ... pretože tí 18 roční v tom musia mať oveľa väčší chaos a volia asi len strany a osoby, ktoré sú im najznámejšie.
Preto by ma naozaj veľmi zaujímalo, ako sa rozhodujete vy.
K voľbám chcem pristúpiť naozaj zodpovedne.
A prosím, názory ako "nechodím voliť" a pod. tu nepatria. Váš názor rešpektujem, nikto vás nemôže prinútiť, ale týmto chcem osloviť ľudí, ktorí sa voliť rozhodli.
Ďakujem a prajem vám pekný deň všetkým
až na to, že to budú parlamentné voľby 2020 :D až teraz môžete začať diskutovať :D
Na budúci rok budú parlamentné a nie komunálne voľby
Chodím voliť na všetky a v parlamentných sa rozhodujem podľa programu a myšlienok strany, potom prípadne dám preferenčný hlas ak mi je niektorý kandidát sympatický
Áno, samozrejme, ospravedlňujem sa.
Pravdaže parlamentné.
Raz mi to celé resetovalo a druhýkrát som sa zamerala na to, aby som udržala myšlienky a ani som si neuvedomila, aký preklep sa stal.
Každopádne som rada, že pointa zostáva zachovaná a môžme diskutovať na úrovni. Bez výsmechov a bez urážania 🙂 To poprosím aj pri rozvíjajúcej sa diskusii
@usla35
Pravdaže áno, avšak mali by dostať priestor aj noví kandidáti - len ako sa k tomu dopracujú? Jedine asi prechádzaním tých 150-tich ľudí.
@miss_pavlova Presne. Ja som nechápala, že to po roku znova komunálne? 😂
@asia83
Som rada, že som niekoho pobavila.
Každopádne by ma veľmi tešilo, ak by sa diskutovalo k tej pointe veci, pretože ak tu bude ďalších 20 komentárov s prívlastkom "komunálne", nie je to k ničomu.
Môžte dať lajk na prvý komentár upozorňujúci na preklep a teraz k myšlienke 😉
Vidím že prieskumné agentúry už napadli aj modrého koníka.
😵 Prosím? Ja som na vás nereagovala, neviem prečo teda vy reagujete na mňa. Napísali ste blbosť, tak sa pokorte a prijmite to, že niekto si to aj všimne. Skúste písať správne, k veci a pri voľbách použiť zdravý rozum+mozog. Verím, že tým disponujete. 😉
@anka2015 Akože myslíš mňa? Ako prieskumnú agentúru? 😂 Popravde si to nesmierne vážim, že môj záujem je braný až takto, ale nie, som len bežný občan SR, ktorý nevie, komu odovzdať svoj hlas a naozaj ma zaujíma, ako sa rozhodujú iní.
@asia83
Reagovala si na môj príspevok - preto ti odpovedám 🙂
Áno, prijala som to v komentári, kde som sa ospravedlnila a preto mi takéto "vtipné" komentáre pripadajú už zbytočné. Opraviť či vymazať sa to už bohužiaľ nedá.
Mrzí ma, že som sa ťa dotkla a máš za potrebu hodnotiť, kto čím disponuje 😉 plus ak niekoho upozorňuješ - tak si pozri pravidlá MK.
Tak stranu si hadam vies vybrat - tie, co u tu uz dlhsie, tak vies co maju za sebou, co dosiahli, alebo ake mali problemy, pri novych mozno poznas tych, co ich zalozili - nejaka osobna historia, uspechy a pod. Kazda strana ma tiez zverejneny svoj volebny program, svoje ciele, nazory, co chce presadit.
Ked si uz teda vyberies stranu, tak potom bud odovzdas hlas len vseobecne strane, alebo chces aj kruzkovat konkretnych ludi. Tam zasa - bud ich uz poznas, ich doterajsiu pracu a teda chces dat hlas im. Ak nie a pises o tom, ze dat sancu novym, tak ako inak to chces spravit ako tym, ze si o kazdom co-to pozistujes a podla toho sa rozhodnes?
Povacsine sa ti kandidati uz angazovali lokalne vo svojom meste/kraji, v komunalnej politike, pripadne maju svoju stranku, alebo facebookovy profil, linkedin a pod, kde najdes info comu sa venovali, co dosiahli a co chcu dosiahnut dalej.
A co je nerealne na tom prechadzat 150 ludi po mene? Ako inak sa chces zodpovedne rozhodnut? Ak je to pre teba nerealne, tak preferencne hlasy nedavaj a nezakruzkuj nikoho, das hlas len strane.
To su teda problemy...
to už riešime voľby? Nejak skoro nie?
@deti95060810 tiez kukam, ze ci mi nieco uslo 🙈
@veronikaszabova skôr autorke...že idú Vianoce. Ale chápem , nie každý oslavuje...😉
Tak ja idem voliť nejakú pravicovú stranu, ktorá bude na hranici zvoliteľnosti, ale určite nie PS/Spolu(v Ba Vallo za mna veľké sklamanie, len dvihnutie dani, minimálna služba občanovi a keď sa na neho človek obrátil, ani sa ten jeho mail plny výhovoriek nedal dočítať).
A vyberat mena z kandidátky budem podľa aktivizmu(je možné, že keď je dotyčný znamy ako aktivista, tak nebude ani ticho v parlamente).
Ja ta chapem, som na tom trosku podobne. Az teraz som sa zacala viac zaujimat o politiku a snazim sa sledovat dianie. Mne sa najviac osvedcilo sledovat jednotlive strany (tie, ktore su mi blizke) a aj niektore osobnosti na FB, kde su tie infromacie priamo od nich, ako reaguju na niektore veci a tak. Nie som este na 100% rozhodnuta ktoru stranu budem volit, aj preto to dianie sledujem aby som sa co najlepsie rozhodla podla mojho svedomia.
Je jedna strana, ktora nema na rovasi nic
Ja viem koho budem volit a ziadne statistiky a kortesovacky to nezmenia....
Ja budem voliť stranu, ktorá sa snaží bojovať proti korupcii a mafii v tomto štáte. Stranu, ktorá zaručuje slobodu v rozhodovaní sa o svojom živote a nechce ľuďom brať práva a navrhovať populistické zákony, ktoré už boli navrhnuté snáď 5x a nikdy neprešli.
@lenkakravcova čiže 6tka?
@colorina Premýšľam nad 11tkou. Snažia sa korupciu vyniesť na povrch a majú celkom dobru šancu na úspech podľa posledných štatistík. 🙂
@arcticcode ktorá?
nikoho z tych ludi na kandidatkach nepoznas? absolutne? ani jedneho?