Komu by pomohli vrchnáčiky z plastových fliaš?

ivanusssenka
1. feb 2015

Mam doma vrchnaciky s plast.flias a rada by som niekomu pomohla.

zata2
1. feb 2015

U nas sa zbiera pre Michala Minarika zo Svinnnej len ako pozeram je to druhy koniec Slovenska ak chcete dam Vam na Janku Minarikovu kontakt to je jeho manzelka mozno sa dohodnete neviem ci chodia az na vychod. Boli aj v reflexe a aj na fb maju stranku ,Plastove vrchnaky pre Michala,,,,, 🙂

duun
1. feb 2015

Pozri si http://www.horebpet.sk/ tam je veľa vysvetlené.

V skratke - plast z vrchnákov vykupujú rôzne firmy, len sa im to neoplatí vykupovať po pár kilách, ale rovno vrece či dve, teda 100vky kg.

1 kg vrchnákov = cca 400 ks = 0,30 eura

Je fantastické (a ekologické), že ich zbierate, ALE - nájdite si zberňu niekde pri vás (napr. tú z horebpet), dajte sa viacerí dokopy, alebo zorganizujte školu, v zamestnaní atď, alebo urobte u seba zberné miesto, ak máte priestor. Neoplatí sa ich posiela pár kg balíkom - ak aj pošlete rovno 20kg (čo je max balík sk pošty), dáte tomu dieťaťu cca 12euro - 4 eurá za balík = cca 8 euro (a to tá rodina musí mať ešte miesto na skladovanie, dohodu s firmou, ktorá to vykúpi, možno to aj niekam zaviesť..)

Ja zbieram, dávam do zberne a ak sa dá, vždy si nájdem nejaké dieťatko (je ich veľa, žiaľ ☹ ) a pošlem mu aspoň pár eur rovno na účet. Alebo prispejem na Dobrého anjela.

Ak viete o nejakej firme / zbernom mieste, inom ako tie Horebpet, tak dajte sem do témy.

iskricka55
1. feb 2015

Aj ja zbieram pre Minarikovcov dokonca v Nemecku a vzdy to posielam po jednej slecne ktora ide na SK priamo tam kde treba 🙂 je to fajn pocit pomoct aspon malou ciastkou

liz_lemon
1. feb 2015

ja ich odovzdavam do DM, tam je vzdy nejaka zbierka pre chore deti

monulienka242
2. feb 2015

Aj u nás zbierame pre Michala zo Svinnej, neviem aké veľké množstvo máte nazbierané - ja pri väčšom množstve kontaktujem moju známu rehoľnú sestru, ak majú cestu okolo /je to raz za dlhší čas/ radi prídu vrchnáky prevziať a osobne ich tejto rodine odvezú keďže sú s nimi v osobnom kontakte. Ja som tiež z východného Slovenska. Robíte dobrú vec !

ivetamalekova
15. dec 2015

Dobry den.
Mi zbierame vrchnáčiky pre synčeka. Má rázštep chrbtice a opakovane chdíme do adeli v pieštanoch. Na jeden pobyt potrebujeme 10ton vrchnáčikov. Ked sa zrátaju naklady na odvoz je to ovela viac. Boli by sme vdačny keby nám niekto pomohol. Dakujeme. 0903267183

viki534
22. nov 2016

Zdravím moje meno je Viki a som študentka strednej školy a v mojom mene vas chcem oboznámiť že máme pre vás nápad my ako škola chceme pre niekoho čo potrebuje zbierať vrchnáky od pet fliaš Keďže sme škola bude ich viac ak vás môj nápad zauhsl budeme len radi ked sa využijú napíšte mi kľudne email a dohodneme sa tahotnaviktoria@gmail com (bratislava)

dadulak
25. apr 2017

ahojte, neviete o niekom v okolí trnavy, kto zbiera vrchnáčiky. máme asi jedno vrece. ďakujem.