Ahojte, keďže sa sťahujem, začala som tak nejak baliť všetok svoj majetok a popri tom priebežne uvažujem, koľko veci je skutočne potrebných pre život. par dni dozadu som si prečítala rozhovor na modnim pekle s kamilou boudovou o oblečení a začala som rozmýšľať viac o veciach, ktoré vlastním, respektíve vyhadzujem. Natrafila som na článok o kompostovani v byte, a preto ma zaujíma, či s tým máte niekto skúsenosti. Včera som si vyrobila z plastových krabíc improvizovany kompostovac a zaujímali by ma pripadne osobne skúsenosti a postrehy. Pekný deň všetkým 🙂
nerozumiem tomu uplne presne. chces kompostovat oblecenie namiesto toho, ze ho budes vyhadzovat?
kompost nie je zlá vec, ale je iné mať na záhrade nejaký kompost a v byte, to si neviem ani len náhodou predstaviť, ale zmeniť v tomto smere uvažovanie nie je na škodu 🙂
@pomea my máme dazdovkovy kompost v záhrade, takže som bio odpad zbierala do krabičky a priebežne ho tam nosila. Tento bytový mam zatiaľ druhy deň a smrdiet to ešte nesmrdi. Dazdovkovy mi príde napríklad lepší, ako ten elektrický, tak som sama zvedavá, ze ako môj experiment dopadne. V záhrade dazdovky zjedia trávu z ôsmich árov za par dni, tak verím, že i ten domáci odpad budú stíhať spracovať. Ale kebyže to nečítam na nete, tak mi to ani na um nepríde, že sa to dá v byte :D
@dominika6 tak to veru netuším, ale recyklovať sa určite dá. Skus si prečítať ten článok na na www.modnipeklo.cz, ide o to, že všetky veci, ktoré v živote kupujes, používaš a vyhadzujes prvoplanovo, môžu nájsť i iný význam. Napríklad moja prvá babka týkala z textilu koberce
Opravujem preklep - Prababka..
@brujaria do bytu sa ale väčšinou zvyknú používať tie kalifornské dážďovky, ktorým malý priestor viac vyhovuje a rýchlejšie rozkladajú bioodpad. ja som sa napríklad bála, že nám budú vyliezať, ale našťastie ich to zatiaľ ani nenapadlo. A tiež som sa bála, či to nebude smrdieť, ale zatiaľ sme žiadne takéto problémy nemali. a syn veľké nadšenie, stále by ich kŕmil
Baby odkial kupujete tie dážďovky?
A oni povedzme bioodpad z jedneho dňa zjedia za jeden deň alebo im to dlhšie trvá?
@bluka2 ja som našla na bazosi, u nás v okolí som nenašla nikoho, najbližšie v Michalovciach. Ale objednala som túto https://zvierata.bazos.sk/inzerat/81218240/Pred... , sto gramov, vraj do troch mesiacov z nich bude dvesto, a keďže ja mam malý kompostovac, myslím, že tých sto gramov bude úplne stačiť
Je to celkom zaujimava tema ale nejako si to neviem predstavit. Ono to chces mat cele normalne dn v byte? Nebude to tam smrdiet?