Kompatibilné stavebnice s legom

kajoma
20. máj 2018

prosim mate niekto skusenost so sravebnucami BanBao prip Cogo, Fairyland alebo inymi, ktore by pasovali na klasicke lego (nie duplo ale male lego dieliky) ? Kedze original lego je dost cenovo narocne , rada by som kupila nejaku komoatibilnu lacnejsiu nahradu, za rady a porakticke skusenosti dakujem

janickacrazy
20. máj 2018

@kajoma všade píšu, že sú kompatibilné, ale nie sú, vždy je tam problém, 10 dielikov ti pasuje, 4 nedržia tak ako treba, dieťa reve, dakujem pekne, všetky tie nepravé som vyhodila a máme pokoj, radšej si priplatím za poriadne lego, toľko naša skúsenosť

ghostsgirl
20. máj 2018

tie co si vymenovala nestoja za vela. Cize ta cena zodpoveda (ne)kvalite. Z tych napodobenin je asi top mega bloks, ale tie su uz cenovo skoro ako lego. Potom este cobi sa mi zda celkom fajn. Akoze my sme lego maniaci, ale je pravda, ze je kazdym rokom drahsie. Napr. minifigurky sme v draciku kupovali prve serie po 1,5 eur s dracik kartou. Katalogova cena byvala 1,99eur a teraz sa postupne dostali na cenu cez 4 eur a este im to vyraba cina. Top je vystriehnut akcie

yvana74
20. máj 2018

@kajoma Ahoj, aj nas syn je legomaniak. Okrem original zostav mame aj neoriginal kocky z ciny (aliexpres). Objednali sme balicek so zakladnymi kockami (tych najviac spotrebuva pri stavani). vyslo to dost lacno. Vobec s nimi nie je ziaden problem a su kompatibilne s originalom, tym malym(classic,city,minecraft a pod). Mozno “specialne” kocky by mohli mat nejaky problem, napriklad co mame neoriginal Masin dom-duplo, tak tam uz vypadavaju okenice z ramov. Tento balik z ciny obsahoval tusim 1000kociek a stalo to okolo 16eur. Islo to k nam ale asi 2 mesiace.

kajoma
autor
20. máj 2018

@yvana74 dakujem a to teda sedi k malemu legu (nue duplu), hej? asi tiez teda objednam tie zakladne kocky z ali, dik

yvana74
20. máj 2018

@kajoma
ano k malemu legu (nie duplu), ono to tam aj kdesi bude napisane s cim je to kompatibilne. a urcite tam bude viac druhov. krabicu uz nemam, toto je nejaky listok zvnutra, akoze napady na stavanie, ale tak nejak vyzerala aj krabica.
inak urcite tam bude aj cinsky fake ktorehokolvek lega, aj sme rozmyslali nad takou velkou zostavou co tu stoji okolo 150eur, ale nakoniec sme do toho nesli, lebo myslim ze tie specialne kocky mozu byt problem. ale tieto zakladne su v pohode.

kajoma
autor
20. máj 2018

@yvana74 dakujem za tip 🙂

ibrunova
20. máj 2018

Cogo nám v pohode pasuje.

janulato
21. máj 2018

My sme raz boli v hernicke, kde mali Lego a Cobi. To Cobi sa mi pacilo, krasne to drzalo, presne sedelo. Potom maly hovori, ze aha, pokazeny dielik. Maly sa hrava s legom po manzelovi, tak sme boli zvedavi, co kto musel robit, aby zlomil kocku. Ano, mame doma take dve, ale z roku 1985 a pravidelne hrane manzelom a potom jeho sesternicou. A ked som to skontrolovala, vsetky pokazene kocky boli Cobi.
Tolko k napodobeninam. V draciku s kartou sa to este ako-tak da.

hiro
21. máj 2018

@ghostsgirl No, Lego otvorilo tovaren v cine len pred 2 rokmi. Inak ma tovarne v dansku, cesku, madarsku a mexiku. Nevidim dovod aby posielalo kocky z ciny sem do EU ked tu uz ma 3 fabriky. Bolo by to na hlavu ako napriklad naco by skodovka dovazala vyrobene auta z tovarne v cine ked ma auta vyrobene tu v EU z CR ...

yanni
21. máj 2018

@hiro Lego vyrabane v Cine je nie pre EU trh. Presne aka pises.

Autarke, nie, nekupujeme napodobeniny. Ono to vobec nie je drahe, ked si preratas, ze to pouzivaju viecere generacie. Lego, co mal este ostalo sice ciastocne u svokrovcov ale hrali a hraju sa s nim vsetky vnucencke(a je ich velaaaa) a dokonca uz aj pravnucence. Cize uz tretia generacia. Dobre pri legu je, ze ked sa ti aj nejaky specialny dielik strati, da sa dokupit aj len ten jediny dielik.

yvana74
21. máj 2018

@hiro sa zide, vdaka 🙂

ghostsgirl
21. máj 2018

@hiro
@yanni tak ja mam informacie, ze v cine sa vyrabaju urcite typy dielikov ako plaste, torza minifigurok, ktore maju potisknute ramena a specialne pokryvky hlaviciek atd atd. Nie cele sety ale niektore dieliky robi Cina. Cize podla mna je hlupost, ze to nie je urcene pre EU trh.Tiez skoro vsetky minifigures series uz robi vylucne cina. Da sa to docitat na zahranicnych strankach ;) A ked aj otvorite sacik s minifigom, smrdi to vnutri ako v ktoromkolvek cinaku. To sa predtym nestavalo, takze tak. Ako ja milujem lego, nedam na nho dopustit, najlepsia a najkvalitnejsia stavebnica, ale ulahcuju si to a cena kazdym rokom stupa, to je proste fakt a netreba mat klapky na ociach.

yanni
21. máj 2018

@ghostsgirl Moze byt. Figurky nekupujeme, ved naco. Takze ani neviem, ako sacok smrdi. My zasadne kupujeme bud len v krabiciach dieliky, alebo v umelych boxoch alebo potom cele sety.

janickacrazy
21. máj 2018

@ghostsgirl my tiež nekupujeme figurky samostatne, to som prekvapená, že sáčok smrdí, som myslela, že u lega takéto dačo nehrozí

hiro
21. máj 2018

@ghostsgirl Tu info som aj ja nasiel. Ale nie je to oficialne vyjadrenie z Lega. Lego pise: "“Based on our current expectations for growth in Asia, the factory should be able to supply approximately 70-80 percent of all the LEGO products sold in the region in 2017. All products made in the new factory will be sold in Asia" - nie je tam zmienka o tom ze by sa z nej malo nieco dovazat ku nam.

ghostsgirl
21. máj 2018

@hiro no myslela som si, ze sa tym nebudu chvalit :D ale nehadam sa, neskumala som to nejak dopodrobna. Ale vypozorovala som to s tymi sackami pri figurkach. Smrdia tak len posledne serie a vtedy som hladala info. Ono je to vidno aj na tom ako uz zrazu nemaju problem chrlit nove moldy. Teraz uz maju formy snad na kazdu blbost co ich napadne. Starsi video dokument z fabrik hovoril o tom, ze kazda nova forma stoji neskutocne prachy a bolo vidno, ze teda novy dielik sa len tak lahko neobjavil. Teraz uz fakt hocico a kopu novych foriem rocne.

yanni
21. máj 2018

@ghostsgirl Tak ano, preco ta to prekvapuje? Musia vymyslat a vytvarat aj nieco nove. Dopyt je velmi vysoky. Lego islo, ide a pojde stale. Trh ja narocny. Dnesne deti su narocne. S obycajnymi "mydielkami", ako moj muz pred 40timi rokmi, sa ti decka dnes hrajkat nebudu. A netreba zabudat, ze lego nie je len pre deti. Aj dospelaci si radi skladaju. Su naozaj aj narocne stavebnice, sety.

ghostsgirl
21. máj 2018

@yanni nechapem, co ma prekvapuje? To ze vymyslaju nove formy ma vobec neprekvapuje, vlastne neviem kde som vyjadrila prekvapenie. Jedine co ma stve, ze zacli vyrabat menej kvalitne diely, ktore horsie sedia ( zrejme vyrabane v Cine, vsetko tomu nasvedcuje) a cena isla hore. Predpokladam, ze vdaka tej cine si mozu dovolit tie nove formy. Len kvalita dole, cena hore. To je cele.

ghostsgirl
21. máj 2018

@yanni a lego kupujeme uz roky, takze ver, ze to mam v oku a pri nasej zbierky mam s cim porovnavat 🙂

hiro
22. máj 2018

@ghostsgirl "co ma stve, ze zacli vyrabat menej kvalitne diely, ktore horsie sedia ( zrejme vyrabane v Cine" - nuz na toto je tu jeden priklad kde sa ludia stazovali na kvalitu + vyjadrenie "One thing though - not one of these is made in China."
https://brickset.com/article/3504/disappointing...
Takze aj ked niektore kocky mozu mat znizenu kvalitu (hrubku steny kocky) tak produkcia nemusi byt nutne z Ciny 🙂

12romi34
30. jan 2019
Používateľ 12romi34 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od 12romi34.

baby, opytam sa. V našej školke je teraz novinka pre deti. u to velke kocky, napohlad vyzeraju ako tehličky, deti to rozne skladaju a krasne sa s tym hraju. Viete niekto čo to je? Stretli ste sa niekto s tym?

essenceee
15. mar 2019

ja som zase našla taketo https://www.tehlicky-pre-deticky.sk/ a už som ich niekde videla, len neviem kde , ale viem že maju ich aj v školke