Dobrý deň, máte niekto skúsenosti s predajom vecí v bazári? Koľko percent z predanej veci si môže uplatniť sprostredkovať ( bazár)? Je na to nejaký zákon? Doteraz to bolo vždy 20% z predajnej ceny ale už to vraj bude viac, viete v tomto o nejakých zmenách? Ďakujem
@alickapusinka ale ja nemyslím predaj obnoseneho oblečenia, komisionálny predaj je niečo iné
Ja viem u nás je secondhand ktorý je formou komisionalneho predaja. Je to moja kamarátka. Ja som to pochopila.U nás to funguje tak že donesieš tovar na predajňu povieš koľko zato chceš da TI papier a ked TI preda tovar TI zavola aby si si prišla pre peniaze.Predáva kočíky, postieľky, stoličky, tašky porcelán luste všeličo.Od vymyslu sveta.
@alickapusinka Jj, to som myslela. V každom takom bazári majú v zmluve že predajca tovaru si strháva 20% z predajnej ceny. Už som takých bazár ov pochodila dosť a všade to bolo tých 20% (možno si viac nemajú právo strhnúť, podľa zákona) a zrazu si v jednom majiteľka začala strhavat 30% tak preto ma to zaujíma či nevyšiel nejaký nový zákon.
to určite je okolo 30% percent že si beru ta moja znama asi tiež toľko.
Sú v mestach aj komisionalne predaje secondhand.To by TI vedel povedať ten kto tak predava.Prečo by mal byť taký zákon podľa mna si beru viac ako 20% percent.