Je podľa vás normálne,ak sa 3 ročné dieťa premáva na kolobežke hore-dole pol hodiny po chodbe,bez dozoru rodičov?
Nebolo to prvý krát, neviem či mám decentne upozorniť rodičov, že chodba nieje ihrisko a keď sa chce malá kolobežkovať nech s ňou idú von
My mame velke chodby a bezne ked je vonku zle pocasie tak sa deti hraju na chodbe
Ani mi nenapadlo riesit to ani ked sme este nemali nasu dceru
Ako ťa to obťažuje? Naráža ti kolobezkou do o dverí? Alebo čo robí, že ti to prekáža?
@buberova áno robí to hluk
Čím robí hluk veď samotné kolobezkovanie hluk nejaký extra nevydáva
@matullienka kolobežky majú rozne druhy a materialy kolies. To vydava hluk. Ja som panelakove dieta, nikdy sme sa v spolocnych priestoroch nemohli hrat. Toto pocujem prvy krat ze sa deti takto hraju.
Ak by do nicoho nenarazali nevadilo by mi to ale inak uplne odveci, mna by ani v sne nenapadlo zeby som malemu povedala nech sa ide kolobezkovat na chodbu 😃😃😃. Toto prvy x citam
Tak ja som dosť tolerantná k deťom, ale ak by tá kolobežka robila veľký hluk, asi by to vadilo aj mne. Tiež si myslím, že kolobežkovanie sa nepatrí na chodbu, ale na ihrisko 🤷🏼♀️ A ešte k tomu malé dieťa bez dozoru...Ak by to bolo každý deň a vyrušovalo by ma to, decentne by som rodičom naznačila, aby s ňou išli radšej von.
@ivik4 u nás je to bežné kolobežka alebo bicykel
No, tu pekne vidiet ze kazdy rodic vychovava a dovoli nieco ine. Ja by som nedovolila, nieje to vylucne moja chodba
A ty dávaj pozor, lebo dvere sa otvárajú smerom na chodbu... chodba je síce dlhá ale úzka... Už som skoro tú malú buchla nechtiac keď som mala slúchadlá
Nie, nie je to normálne. A to hneď z niekoľkých dôvodov. Prvým je to, že dieťa je bez dozoru. Druhým je riziko úrazu nielen dieťaťa, ale aj ostatných obyvateľov. Tretím je hluk. Osobne by som susedov slušne upozornila, že pre toto nemám pochopenie. Teda, ak by sa to dialo pravidelne. Pokiaľ je to raz a to dieťa sa tam prebehlo na kolobežke 2-3x dookola, tak by som to neriešila.
zila som v bytovke, kde sa to takto riesilo --- deti s odrazadlami a bicyklami na chodbe 🤦♀️ som bola za tu svinu, ktorej to vadi 🤷🏼♀️ prezila som, ale stastna som bola ked som sla prec.
u nas im to obec - boli to najomne byty - zakazala, ak slo o umelohmotne kolieska co robili hluk. Nafukovacie boli ok - tie hluk nerobili, takze kompromis.
ale teda my sme mali najomne byty ako prestavbu a nadstavbu byvalej skoly a tam tie chodby boli obrovske a siroke. Ak by boli dlhe a uzke, ako pise autorka - nemala by som zlutovanie ak by som dieta prastila dverami 🤷🏼♀️
benevolentnosť rodičov a asolútna arogancia a neohľaduplnosť voči svojim susedom.
ak to robia len ked je vonku skarede pocasie a neda sa ist von, asi by som bola tolerantna a nechala to tak. A asi by som to nechala tak aj keby to bolo castejsie. Nerobia to predsa v noci. Chodis na nocne a potrebujes spat. Ak ano, potom upozrni rodicov a poziadaj o toleranciu z ich strany
Tu nejde len o kolobežky . Deti su všeobecné hlučné , a určite to vadí ostatným ktorí chcú po práci oddychovať. U nás mali tiež podobne maniere , decká 3-4 kusy vo veku 3-7 rokov , sa naháňali na chodbe..tie korčule kolobežky ..nenormálni sú niektorí rodičia. Ako si niekto vôbec moze myslieť že to ostatným nevadí. Vadí to a veľmi ten hluk je neakceptovateľný. Určite im to povedz keď sú taký primitívny že im to nedocvakne.
No mňa viac ako hluk zaráža fakt, že tí rodičia nechajú malé dieťa bez dozoru. Tam ide naozaj o to, že môže dôjsť k úrazu, ale človek ani nevie čo môže malé dieťa v zlomku sekundy napadnúť a potom bude neskoro plakať. V takomto prípade by som tých rodičov upozornila
mne to vôbec nevadí som rada keď vidím deti chodbu máme dlhú aj širokú škoda ju nevyužiť
@matullienka U nás je počuť keď len prejdeš po chodbe alebo zakašleš, takže áno hluk plastových koliesok počuť až do obývačky a je to otravné,hlavne keď si chceš trochu oddýchnuť
@petrao2 ja chodím von z malým aj keď prší, nevidím dôvod sedieť doma na zadku
@alenka58 u nás je dlhá a úzka, počuť tam všetko bohužiaľ
môže zničiť aj spoločné steny, tiež by sa mi to nepáčilo
a ja som sa k malému ešte aj pridala 😀 naháňali sme sa na dlhej chodbe na odrážadle, no jaká som teraz rada za ukrajincov ktorí nás očividne mali v paži 😁
@zuzanka.zuzu ty by si ani nic ine nenapisala.
Je to od tych rodicov riadne bezohladne, pretoze okrem rachotu koliesok (mame v chodbe dlazbu a staci, ked sused kazdy den po chodbe chvilu taha vozik, na ktorom si vezie veci na trening) zrejme aj pistia, ako to deti pri hre robia.
Nie, nie je to normalne, a fakt som prekvapena, ze niektore sa tu pytate, kde je problem 😳
Autorka, urcite by som to s rodicmi riesila.
Tak toto je choree 🙈 mne by to tiez vadilo a konfrontovala by som ich… alebo nalakala to dieta k nam, a pozorovala ako sa ti rodicia strachuju aku chu*ovinu dovolili 🙃
Urcite by som bola proti .najma ak by som byvala doly. Olus v bytovkach su steny dlazby A ktore ak treba malvat platia vsetci dvere. Ved to by ponicilu vsetko neverim ze nenarazi dieta so steny..chodba nieje ihrosko
@zuzanka.zuzu to že je niekto ticho, ešte neznamená že mu to nevadí .
Robí to hluk? Alebo prečo ťa to hnevá?