Ahojte viete mi poradiť tie ktoré chodíte na kolobezke do prace? Mala by mať dojazd 30 km. Keďže prácu mám z domu cca 18km. Lepší motor. Dobre svetlo. Budem na nej jazdiť po ceste ktorá je frekventovaná hádam ma policajti nezastavia. Neviem si spomedzi nich vybrať keďže mam aj obmedzený rozpočet. Cena do 450€ Ďakujem. Príp. Ktorá je podľa vás naj
@h2 prečo? No cesta z TN do DCA
coze? Dost blby napad. Este mozno tak elektricky bicykel.
Pre svoju bezpečnosť a aj bezpečnosť ostatných dobre prehodnot toto rozhodnutie, 18 km po frekventovanej ceste na kolobežke je dobry zahul… predpokladám kamióny, a plno osobných aút… rozmyslí si to fakt poriadne…
Pripadne si to skús na bycikli, este pred kúpou kolobežky… mňa predstava kamiónov priam desí…
Ja mám do práce 11km. Jedného pekného dňa som si povedala, že budem chodievať do práce na bicykli. Tiež to mám po frekventovanej ceste, kamióny a nákladiaky 90-tkou, rušná premávka... Bolo to o život! Darmo ideš po krajnici. Keď ťa obchádza kamión, tak máš pocit, že ťa odhodí do priekopy. Nebezpečné! Išla som takto len raz. Kým investuješ do kolobežky, vyskúšaj si, či je takéto cestovanie denne do práce pre teba reálne.
Chodim do prace autom, ale z kolobezkarov mam paniku. Uz nie raz som videla velmi nebezpecne situacie. Vo vlastnom zaujme ...radsej si to dobre premysli.
Nebaví ťa život? Prepáč ale to nie je po dedine prejsť do obchodu, alebo medzi dedinami na krátku vzdialenosť. Na takejto frekventovanej ceste je to nenormálny nápad.
Urcite nie kolobezka, na tejto trase jazdi dobra siet autobusov a vlakov. Ak chces, tak elektrobicykel je lepsia volba, nemusis ist po hlavnej, prejdes pekne popri Vahu.
Toto hranici zo samovrazednymi sklonmi... kazdy den 2x trasa rizikova, auta obiehaju, auta nadavaju, nedavaju pozor, rozna svetlost, rozne poveternostne podmienky (na kolobezke ked je mokro ani nahodou!)... syn ma taku kolobezku, ale jazdi cisto len cyklo trasy, na beznu cestu ani nohu neda, inak by som mu podkurila riadne...
okrem toho, ze si na kolobezke uplne nechranena a neskutocne zranitelna v premavke, mne aj ta vzdialenost pride vela na kolobezku...
No ja som myslela ze z domu ísť cyklotrasou do skalky a odtiaľ po dedinách a skratkou cez most pred Bolesovom
Kolobezka urcite nie je dopravny prostriedok do premavky, nie rannej a poobednej spicky, ked ludia jazdia do prace a ponahlaju sa.. nie za zleho pocasia, zlej viditelnosti, vetra... toto by som uplne ako moznost vylucila, riskujes vela... kedze si na mamickovskom fore, predpokladam, ze mas deti a nepotrebuje im muz vysvetlovat, ze mamu nabralo auto, ktore ju rano potme prehliadlo alebo sa jej niekde smykla na mokrej vozovke rovno autu v protismere pod kolesa... drsne napisane, ale presne takto to je.
pripnem sa, tiez uvazujem nad kupou kolobezky, ale ja mam 10 km trasu a z toho asi 9,5 km je cyklochodnik po ktorom, ak mam spravne info, mozem jazdit aj kolobezkou
Ja tu trasu na elektrobiku davam rekreacne casto, je to nic. Ale samozrejme idem, ked je sucho a pekne. Ak mas dochadzat tak aj v dazdi, vetre, snehu, nic moc… z TN do Dubnice dochadza vela ludi, najma kvoli Delte, Leoni, Hanonu, Matadoru… ak das inzerat do lokalnej skupiny na FB, urcite najdes niekoho na spolujazdu, to by bolo lepsie riesenie. Neviem, na aku poziciu nastupujes, no mysli aj na to, ze z biku a kolobezky prides casto ofrkana od blata/ spotoena a pod… dalsia vec - kde odlozis kolobezku a drahy ebike v praci?
@vikusjk ja si tiež plánujem kúpiť. Ja mám do práce cca 3 km. Väčšinou chodím pešo ale niekedy by som si dlhšie chcela pospať a kolobežkou by to bolo rýchlejšie. Ja idem cez sídlisko, potom takými nie veľmi frekventovanými cestami až na jeden kúsok ale to je cca necelých 100 m , takže pre mňa celkom bezpečné.
@kvetinka75 Na 3km trasu je to super, to by som urcite netahala auto. 18km je na kolobezku velmi vela.
Akoze vazne z TN do DCA? Videla si tie krajnice na tej trase? Ved tam ti len taky fukot koleso zasekne na tych jamach a letis pod auto/kamion 🙈🙈
@rohypnol1 autom nechodím, buď idem pešo alebo autobusom ak je zlé počasie.
Len ja tam bežné vidavam ľudí na kolobezkach. Chodím na smeny a vstávam ráno o 4 aby som bola 5: 30 v praci. Na ebike peniaze nemám. Jazdím autom lebo spoje nemám dobre väčšina busov aj vlakov príde do dca až okolo 5: 40 a to ešte 15m. Musím šliapať peši a musím tam byt už 5:30
V casoch akych chodis je dve tretiny roka tma. Ze vidis ludi na kolobezke neznamena, ze je to bezpecne. Ani e-bike by tam bezpecny nebol. Chapem, ze clovek rozmysla, kde by usetril a auto je drahe aj benzin...ale zivot ma clovek len jeden.
po hlavnej ceste z TN do DCA je to samovražda určite nie!!! Ale po cyklotrase z TN - cez železničný most smer Skalka n/V, Nemšová, cez Nemšovský železničný most a bokom popri kanáli až do DCA úplne v pohode, chodí tak mrte ľudí na kolobežkách a bicykloch, ani to nie je dlhšia trasa len ideš z opačnej strany Váhu🙂 A možno sa tam budeme stretať - ja som zo Skalky n/V a takto budem chodiť do práce v DCA od mája do septembra, ale na bicykli.
Jazdím na kolobežke dva roky do práce (aj cez zimu), ale mám to iba cca 2km. Cestu mám cez centrum mesta a potom po širokom chodníku. Na frekventovanú cestu by ma nikto nedostal s kolobežkou. Ak máš možnosť si od niekoho požičať, tak si to treba vyskúšať.
Lepšie kolobežky (cena cca 500€) majú dojazd cca 35-45km. Tak to vyzerá každý deň dobiť baterku.
Vôbec neodporúčam.Kup si bicykel.V tom čase je zima a tma aj bicykel nebudeš môcť používať celý rok
Prepáč, ale to kedy chceš vstávať, aby si na kolobežke prešla 18 km a bola o 5:30 v práci?
18 km na kolobežke po frekventovanej ceste? Veľmi dôrazne neodporúčam!