Baby chcela by som popýtať tých čo už majú za sebou svadbu...koľko Vás to vyšlo finančne? A hlavne ako ste ju financovali (či ste si na svadbu brali úver, pomohli svokrovci, šetrili ste a podobne)...?Nie je to lacná záležitosť.. radi by sme zobrali, tak si robím taký prieskum. Nechceme prehnane drahú svadbu ,hostí by bolo cca 30. Keď sme si spísali predbežne výdavky tak to orientačne vychádzalo min. 5000€. Ďakujem za každú reakciu.
Fuu, tak to mas vysoký rozpočet. Skus napisat co vsetko ste tam zahrnuli? Lebo toto je fakt vela
Budeme si platiť sami, keďže je to naša svadba. Budeme pozývať 20 ľudí + my, budeme ju robiť vo wellness chate, takže tak netradične. Peniaze máme. Ale ak by sme mali nízky príjem, tak by sme šetrili na ňu, úver na takúto vec nepodporujem. Ak nie sú peniaze, tak úverom sa má zabezpečiť bývanie či auto ak je potrebné a nie "zábava".
My sme mali skromnejsiu svadbu, cca 40 hosti, DJ-a, bez fotografa (fotil svagor) a kameramana a vyslo nas to tusim na nejakych 2000-2500 eur. Priznavam ze neviem presne, nepamatam si to. Platili sme teoreticky zo svojich penazi, ale vratilo sa nam vsetko na svadobnych daroch.
Mat vtedajsie roky ale dnesny rozum, vydam sa v piatok poobede v bielom kostyme, za ucasti rodicov a surodencov. K tomu vecera v restauracii a vybavene...
@pepa1995 pozri www.mojasvadba.sk tam je takych diskusii velmi vela + dalsie veci co by ta mohli zaujimat.
@pribinak http://www.mojasvadba.sk/rozpocet-na-svadbu/ pozreli sme aké výdavky svadba obnáša.../svadobne šaty,topánky, líčenie, vlasy,nechty, ženích oblek,topanky, obrucky, prenajom sály, vyzdoba, kvety,kytica,oznámenia, hostina /jedlo,pitie,alkohol/ , odvoz, fotograf, kameraman, hudba /dj/ . Približne toto
@pepa1995 moja dcéra sa vydávala pred rokom, mali sme vyše 100 ľudí,+ asi 40 prišlo večer, asi 30 ľudí mali ubytovanie 2 noci aj so stravou , výslužky boli iba zákusky, dcéra mala šaty za 850 eu, to navýšilo sumu o dosť, Bolo to v prírode niečo ako horská chata, super jedlo, formou bufetu, asi 10 druhov, alkohol lepší, koňak, whisky , vodky...atd, a neobmedzene..hudobná skupina, DJ, fotograf, a hlave super zábava, oblečenie, rifle povolené 🙂, a vyšlo nás to dokopy asi 11 000 eur.
No ja keby som si mala požičiavať na svadbu. Tak radšej urobím obrad s rodičmi. Ja som mala 180 ľudí a vyšlo to 9000€ a 5500€ sa nám vrátilo v podobe finančných darov.
@ivkazba to si na tvoju svadb musia vsetci povinne obut cervene Conversy? To vazne? 🤔
Ako sorry, ale.ak by sme mali ist j s muzok a obe deti, tak.len za conversy dam okolo 200 eur /mam len ja a biele, osta tni clenovia rodiny nemaju/.
@pepa1995 Úver??? 😵 Ach. Nás to vyšlo na 1 000 eur, s nami nás tam bolo 15, svadba v kostole. Šaty šité, švagor fotograf (čiže zadarmo), obyčajný starší kameraman (lacný), oznámenia som urobila ja, vytlačila v práci, líčila som sa sama. Ja nepotrebujem pompu, zbytočné rozhadzovanie. Načo toľko minúť za necelý jeden deň? Ľudia zaplatia neskutočné peniaze za svadbu a všetko, čo s ňou súvisí, pritom zabúdajú o čom v skutočnosti tá svadba je. Smutné...
Cca 3000€ cakomprask so všetkým ( od šiat, cez obrúčky, DJ, fotograf, kamera, zábava, bočné výdavky, výzdoba autá,zahrnuté aj 5 apartmánov pre hostí )
nchcete prehnane drahú svatbu?? svadba sa dá spraviť aj pri 1500-2000€ so vším všudy a netreba ani 5000€ a úver ešte ktomu nato