Koľko vás vychádza Barf na mesiac?

1. okt 2024

Ahoj. Koľko € vás vyjde Barf na mesiac?

zojazoja
1. okt 2024

pre koho? pre mačku, pre psa? pre ake velke zviera? pre kolko zvierat?

autor
1. okt 2024

@zojazoja logicky pre jedného psa 😀, 30 kg. Ešte som nevidela dávať barf mačkám.

zojazoja
1. okt 2024

@ dobre. Logicky 🤣 to, že si nevidela barfovat mačku, neznamená ze mačky nebarfuju.

autor
1. okt 2024

@zojazoja oki 😀, aj mas nejakú odpoved či nie

lenocka8894
1. okt 2024

No moj ma 35kg a vyjde ma to okolo 70e...ale viac ako mesiac..tazko povedat..ja objednavam raz lacnejsie raz drahsie ale okolo 22kg masa stale...ja mu k tomu varim aj prilohu cize 1kg masa ma na 2 dni

zojazoja
1. okt 2024

@autor mojimi odpoveďami som nahodila loptičku pre tie dámy, ktoré by ti chceli napísať koľko ich vyjde barf. Ja už nebarfujem.

akvi
1. okt 2024

Objednávam mäso v kockách po 250g. 30 kg ma vychádza na cca 90 eur. Tak si vypočítaj krmnu dávku podľa svojho psa. Zeleninu a prílohy si vyrataj, ja to často riešim tak, že dávam psovi zbytky , čo ostanú u nás nedojedene a struhnem nejakú zeleninu. Alebo keď napríklad idem robiť zeleninovú polievku, tak odoberiem psovi pred dochutenim a dosolenim. Ale často dám aj už dochutenu, keď nám zvýši. Podľa mňa barf vychádza lacnejšie, ako kvalitné granule.

dobryden
1. okt 2024

Este si nevidela davat surove maso mackam?Ved macky zeru surove maso-myši🙂 Tak podla mna draho,drahsie ako granule,ale talezi ak maso jete aj vy.Ak mate casto maso,mozte kludne davat psovi orezky,take to mastne maso,co nechuti,a namiesto vyhodenia,dat psovi.

akvi
1. okt 2024

@dobryden tak som to preratala pre zaujimavost, barf cisto maso v porovnani s granulami (dobrymi granulami, nie tymi z hypermarketov), tak vychadza tak na polovicnu sumu (to, co ja kupujem, jasne, ze su aj drahsie varianty, co mne ale pride uz uplne scestne davat za maso pre psa tu istu sumu, ako za maso pre ludi). Este samozrejme treba priratat prilohy, ale urcite sa nedostaneme k tej sume granul.

dobryden
1. okt 2024

@akvi Verim ti,len mne by sa to nechcelo chystať kazdy den a este mraziť.Nas ma granule za rozumnú cenu vzdy kupované v akcii.A pozerie po nas aj maso aj nedojedene po detoch.Ja si z toho hlavu nerobim:,nastastie🙂

autor
1. okt 2024

@dobryden nie nevidela som mačkám dávať barf.. ten nieje len o nejakom mäse.

@akvi Pes neni kôš aby doňho išlo vserko čo zostane po ľudskom jedle..

dobryden
1. okt 2024

Macky normalne zeru surove maso,vy ste nemali na ZS prírodopis? A ako si to myslela s tym odpadovým košom? Aj nas pes plní ulohu prasaťa,co sa u nas nedoje,to doje pes .Skoda to vyhodit,šetríme zivotne prostredie predsa!

autor
1. okt 2024

@dobryden vieš čítať? Barf nieje len to, že mačke či psovi hodím kus mäsa.

nyusika
1. okt 2024

aj som isla napisat, alew tak zurivu zenu som tu uz davno necilala...logicky 😀

dalsia tema zalozena nebudem menovat kym, len aby sa to tu rozprudilo ?

autor
1. okt 2024

@nyusika myslela som na jedno, nenapísala to je druhé. Prišlo mi to trošku logické ( pre mňa) že by sa malo jednať o psa. Moja chyba. Zúrivá niesom ani náhodou. 😁 Téma založená len preto lebo som sa chcela spýtať koľko to tak môže vychádzať. Teraz máme granule za ktoré dávame 70€ v zľave. Chcela som porovnať

akvi
1. okt 2024

@nyusika tiež čumim a radšej sa už zdrzim komentovania

nyusika
1. okt 2024

@akvi asi sme si logicky mali domysliet, ze ide o psa a logicky este aj to, kolko kilogramovy pes to je a v akom veku je - logicky, samozrejme

autor
1. okt 2024

@akvi ?

akvi
1. okt 2024

Autorka - veď si pozri, ako reagujes. Ja som ti dala odpoveď na otázku a ty napíšeš, že pes nie je kôš. Akože ja nie som ani domyslava ani vztahovacna, ale teda cakala som skor, že napíšeš, diky za info. Preto nemám už chuť reagovať, aj keď ma téma zaujíma a čakám aj rady od ostatných, že ako to robia. Alebo prečo to nerobia a pod.

autor
1. okt 2024

@akvi za odpoveď j téme ti ďakujem to ano, ale niesom zástanca toho že by sa psovi mali hádzať zbytky od stola. Preto som spomenula ten smetný kôš

ela90041
1. okt 2024

Neda sa povedat vseobecne, kolko vyjde barf mesacne. Niekto kupuje maso za 3 eura / kg, niekto za 7 eur. Rovnako granule maju velky cenovy rozptyl. Barfuju ludia hlavne preto je to zdravsie. Pod 70 eur to mesacne vyjde s tazkostami, ale da sa to zaostarat cca v tejto sume.

akvi
1. okt 2024

Zbytky od stola môžu byť úplne v poriadku, veď aj psovi varíš zemiaky, cestovinu, vločky, zeleninu. Napríklad dnes som robila polievku a odobrala psovi pred dochutenim. Normálne varím a odberam aj psovi. A dať občas kusok niečoho, čo niekto nevládze dojest, to fakt nepovažujem za odpad, ktorý by ten pes nemohol zjesť. Jasné, že mu nedám pikantné chilli a pod. Ale ked decko nedoje kúsok zemiakov, tak vôbec nemám problém ich dať psovi. A nemyslím si, že mu tým uskodim.

alexandra7575
1. okt 2024

Ahoj, čisto za mäso bez príloh a zeleniny platím mesačne cca do 60€, ale mám menšieho psa, plus mäso dostáva aj kocúr, krmnu dávku majú približne 400g masovej zložky dohromady

ela90041
1. okt 2024

@akvi tiez v tom nevidim problem, preco by pes nemohol dostat ryzu, zemiaky, cestovinu, zeleninu, ktoru jedavame aj my

lenkakravcova
1. okt 2024

Podľa toho kde kupuješ. Keď vo výpredaji v Poľsku tak nakúpiš kuracie aj po 1€/kg.

daaaaaska
1. okt 2024

Moji dvaja 80 kilovy psy má mesačne vyjdú asi na 60eur dokopy. Jeden pes 30eur pri spotrebe 150 kíl mäsa dokopy. Není to barf v pravom zmysle ale mäso, vajíčka, ovocie, zelenina v odhadovanom množstve,nie váženom.no od oka😉

dobryden
1. okt 2024

79€ v akcii granule?My mame tie calipso a za mna su celkom ok,predtym pes mal nejake drahsie ale tych sa ani nechytila,tie stali tusim 150€ A napriklad nas zere granule len ak nema nic ine ,niekedy aj 3 dni ma plnu misku granúl.Ja mu na ne dam naozaj co ostalo zo stola po detoch,ale to su normaone veci ako ryza,cestoviny,vajce ,kosti ,to nie je ziaden odpad.Aj ti to radsej takto zrecyklujem ako mam vyhodit do smetiaka.Ma rad aj suchy chlieb,len caka ked mu niekto z kuchyne vynesie.

pupava36
1. okt 2024

@dobryden no ked citam co tomu psovi vsetko cpes do misky tak ho aj lutujem a o pecenych a varenych kostach ani nehovorim. Dobry odpadkovy kos z neho robis.

tiana080
1. okt 2024

Okolo stovky jeden, ale komplet strava, doplnky, oleje atď. Nie len mäso.

lalenka33
1. okt 2024

Ja nebarfujem. Sme bohužial na veterinarnej diete, vďaka môjmu otcovi, ktorý si myslel to, čo niektoré aj tu, že psovi neuškodí nedojedené jedlo zo stola. Alebo sem tam kúsok salami, klobasi....skončil so silným zápalom pankresu a žalúdka. Pes nieje kôš, aby dojedal po deťoch.
Odobrať potraviny, ktoré pes môže pred ochutením je v poriadku. Ale dávaťu okorenené a ochutené zvyšky zo stola už OK nieje. A tiež miešať spôsoby krmenia nieje pre jeho trávenie OK. Iný čas sa trávia granule, iný čas varené jedlo, iný surové.