Ahojte. Chceme si do budcna zaobstarať psa a chceme si spravit prehľad, koľko vás stoji priemerne mesačne pes. Koľko vas vyjde mesacne krmivo a ake granule alebo konzervy laebo mix a aka znacka, kolko vas stojoji veterinar cca.9
Poprosim napisat aj rasu. Manzel chce male ho psa a mne sa pacia velke psi.
Dakujem
@00momo Nemecky ovciak, granule 50e, konzervy 20e + plus nejake maskrty a hracky. Raz rocne ockovanie 27e, kazde 3-4 mesiace odcervenie cca 8e. Obcas nejake vytaminy.
Na zaciatok este rataj peliesok (my mame 2), obojok, voditko...
A tiez mysli na to, ze sa moze objavit nejaky zdravotny problem... nas mal kozny nador - 250e
@00momo a kde do bytu či normálne do rodinného domu s záhradou .Lebo do bytu ma napadlo už dávno tak max potkana si kúpiť odkedy v ňom bývam 😳
@00momo akurát sme kúpili si psa kompromis.sme spravili chcela som velkeho bernskeho muz maleho tak.sme.kupili border koliu nejak nepocitam.stravu ale granule som kupila.kvalitnejsie kedze je stena stali 3kg.okolo 11 eur som zvedavá ako dlho vydrzia, očkovanie našťastie posledne 50eur (ostatné plus cipovanie uz mal)noo budu robi manzel kedze na nete su take.palky ze oci mi vyskocili....konzervy som mu teraz kupila.z lidl 1.2kg okolo eura ci aka cena kedze konzervu mu davam.len rano mal by mat jednu konzervu na tyzden(obed veceru ma.len granule ako mi poradili kvoli vahe).....nemyslim si ze zviera je narocne.finacne tych par konzerv a granul kupim nepocitam ani pri macke ktoru mame rok zachránili sme ju zalezi všetko aku kvalitu mu chcete.dopriat moj nazor granule ako lidl kaufland lacne maso.
Mám dvoch, NKS a hanoverskú farbiarku, mesačne dávame 200€ na granule a Veterina je tiež cca 200€ raz za dva mesiace, farbiarka je alergicka. Plus vitamíny od alavis, rôzne krémy na kĺby. Každý rok meníme pelechy. Kupujeme ortopedické matrace takze tiež okolo 200€
@zuzkaa1991 no ak kupujes granule a konzervy v lidli, tak samozrejme, ze to nie je financne narocne. Skus si niekedy precitat zlozenie. Je to skor krmivo pre sliepky, same obilniny, proste odpad. Chudak pes.
Bernský salašnícky cca 100e granule plus doplnky na kĺby. Zlaty retriever 40e granule. Plus teda odcervenie a antiparazitne tablety 3-4x do roka po cca 40e každému.
Mam malého psa, maltezaja. Granule du tak 20 eur na mesiac. Strihanie 20, raz za dvanesiace, odcervenie, ochrana proti kliešťom cca 100 eur za rok. Najväčšia položka je veterinár, môj pes už je starší. Niekedy 20,niekedy 50, ale bolo už aj 400. A hrozí mu operácia 1600 eur.
@00momo no mesačne to nie je veľa ale vždy sa môže niečo stať. Napríklad že psík ochorie, dostane rakovinu, potrebuje operáciu. Je to člen rodiny nie hračka. Krmivo veľa nestojí, ani pelech, ani sáčky na hovienka, ani hračky. Ale potrebuje opateru ako malé dieťa, hlavne pokiaľ chcete šteniatko. Náš malý mal tri nádory ktoré sme mu dávali odstraňovať, každá operácia asi 160€. Teraz najnovšie mu ochrnuly zadné labky (už má 13 rôčkov). Už je mu lepšie ale asi bude už navždy chodiť ako opitý Izidor. Zrejme za to budú môcť nejaké platničky v chrbte alebo také niečo. Na roäntgene nebolo vidieť nič. Nechali sme za týždeň na veterine 90€. RTG, injekcie, tabletky. Ešte mám odporúčajú ísť s ním na magnetickú rezonanciu. Tá stojí pri psíkovi do 10kg 400€. Je to Jack Russell teriér. Hlavne si nevyberajte psíka podľa toho aký je veľký a aký je pekný. Ale podľa plemena ktoré by sa hodilo ku vášmu životnému štýlu.
Stredné plemeno (16 kg)...
Granule 17 kg za 86€ (acana), vyjdu nám tak na 2-2,5 mesiaca...
Pamlsky kvalitné stoja veľa, ja som si našla 300g za 6€ (platinum), ale nájdeš aj 100g za 4€... ja ešte rada kupujem carnilove, či marp (takže koľko minieš na takéto veci záleží aj od značky, aj od toho ako často budeš trénovať)... Konzervami nekŕmim, ale kupujem marp vaničku 100g za 1,50€ do plniacich hračiek... S obľubou kupujem aj kuracie nohy...
Ďalej často kupujem nejaké hračky (naša je ničiteľ 😁), puller, frisbee (to vedia byť tiež veľké pálky), targety, rôzne vodítka, postroj, bla bla... (aj tu veľmi záleží na tom, čo ne/plánuješ so psom robiť.. takéto veci ťa môžu vyjsť mesačne 0€ ale aj niekoľko desiatok €)....
Ďalej je to suma za napr.sáčky na exkrementy (to ale nevyjde veľa).. ročná daň za psa (u nás 30€).. šampón.. do začiatku aj hrebeň, kliešte na pazúre.. pri niektorých plemenách treba rátať aj sumu za strihanie v salóne (ak si ho neplánuješ strihať sama)...
Veterinár no... odčervovacia tabletka nevyjde veľa, aj očkovanie sa dá, aj prípravky proti kliešťom sa ako tak dajú... ale tie nepredvítaľné výdavky sú už o inom.. my sme za rok potrebovali ísť 2x na pohotovosť (raz sme tam nechali 80€, raz 120€)... ďalej ak plánuješ kastrovať tak treba rátať od 100 do 500€ (záleží od veľkosti psa ale aj od kvality veteriny)... ak plánuješ nejaké napr.preventívne RTG (najmä u niektorých plemien je to viac ako žiadúce) to je tiež pekná sumička....
Za mňa je pes drahý "koníček" ak mu chceš dopriať poriadnu starostlivosť a do brucha dávať kvalitu.... A to som určite niečo ani nespomenula (a vlastne asi ani radšej nechcem vedieť koľko na ňu mesačne miniem 🙈😂)
Máme jazvečíka fenku. Žrádlo (konzervy Falco MAX) + pamlsky(sušené mäso) do 100€. Veterinár raz ročne cca 25€ za očkovanie a odčervenie 4x ročne asi 10€. Ak má zdravotný problém aj viac.
A prosím prosím... žiadne krmivo z lidla a podobných reťazcov 🙏🙏🙏 Fakt to nie je niečo, čo by chcel človek dať domácemu miláčikovi (nehovoriac o tom, že čo ušetrí na krmive, to nechá časom veľmi ľahko na veterine).... Pozerať zloženie... Vyvarovať sa krmivu, kde sú najviac zastúpené obilniny (čo je prvé v poradí toho je tam najviac)... Dávať pozor aj na tzv. "vedľajšie živočíšne produkty" (v preklade kopytá, srsť, .... 🤢).... A prosím, vyvarovať sa aj tým super vyzerajúcim dobrotám v tvare kostí, papučiek a neviem čoho... z kože 🙏
@00momo my mame cane corso, aktualne mal 5 mesiacov a 23 kg, granule a mäso cca 70€, veterina 30€, doplnky na klby 30€, hracky a potreby 20€ ale to nie su kazdomesacne vydavky - hracky, veterina, doplnky, voditka, obojky...ked to tak spriemerujem cca do 100€ mesacne.
50 kg Utulkac (asi labrador) ca 200€ na mesiac, jedlo,výživové doplnky atd … ale menilo sa to podľa veku keď mal 10 rokov začal mat zdravotne problémy a tam Veterinar išiel do 1000€. Ani ten najlepší už mu nevedel nakoniec pomôcť. Zajtra berieme psa z útulku … ca 25kg tak uvidíme, čo zje a koľko ešte narastie ale rátam 100€ na mesiac
Mame labradorku , mesacne krmivo granule, doplnky medzi 100-150
Euro , plus mesacne 30 Euro zdravotna poistka ( mame uzatvorenu iba na operacie)
Plus kazdy treti mesiac lieky na odcervovanie, proti kliestom atd.
Kontrola u veterinara raz rocne .
Nasa dogsitterka stoji 30 Euro na den je u nej 4 dni v mesiaci .
@00momo to je veľmi individuálne.. máme dvojročnú maltezáčku, krmivo jej kupujeme brit sensitive, kupujeme veľké 15kg balenie no nemám odsledované koľko jej to balenie vydrží. Potom rátaj raz ročne očkovanie cca tých 30e, odčervenie cca každé tri mesiace ale to stojí pár eur, sáčky na 💩 (kupujeme rozloziteľné, sú drahšie ako normálne), tabletka proti kliešťom blcham atd ktorá účinkuje cca 1,5 mesiaca vychádza na 30 e potom ak je malý psík tak aj nejaké oblečko na zimu.. a to ešte treba rátať aj s tým že môžu prísť nejaké extra výdavky, naša má problém s analnymi vačkami (menšie psíky s tým zvyknú mať problém), teraz s nimi bola na výplach a to sme tam nechali skoro 70e. Plus našu sme dávali strihať cca každé 2 mesiace, to vyšlo 20e, ale kúpili sme strojček na psy a teraz ju už striháme doma.
To nikto nedavate cistit svojim psikom zubny kamen?
@oli18 dobrá pripomienka 👍 u nás zatiaľ netreba, ale veru pri predchádzajúcej fenke sme za toto nechali u vet. "majland" (od určitého veku sme tam chodili ako na klavír)... preto teraz na to veľmi dbám a každý večer čistím zuby + dent-on prášok + okusovanie (surová kosť, parohy, hračky,..).. tak snáď to nebude tak skoro treba, aj keď tomu sa za celý život nevyhne asi žiadny pes 🤷♀️
Psa vies prestravovat aj na lacnom krmive z Tesca, Lidla, atd. ale - tu plati to iste, co u ludi - co investujes do stravy, to sa ti vrati. Znamy pchal do psa nejake lacne slane konzervy a takmer prisla o oblicky, prisli na to v hodine dvanastej.
Okrem toho psik moze mat casom zdravotne problemy, moze potrebovat operacie, lieky, toto vsetko sa hradi z vlastneho vrecka. Treba sa pripravit na to, ze psik nieco stoji a na niektorych veciach sa neoplati setrit.
Weimar 35kg - Barf strava cca 100-130€ mesačne, plus pamplsky očkovanie hračky - to sú take výdavky skôr jednorazove pár krat ročne.
Utulkac 15kg - Barf strava cca 50€ Mesačne.
Nákladné sú veterinárne ošetrenia.
@00momo fiiha to du palky
Bernsky salasnicky pes,, 10-19eur 10kilovky granule (podla toho ci su/niesu v akcii)na mesiac 😄😁🙈🙉🙊 zabiju ma tu...inak len povinne ockovania...
na zaciatok je ale viac investici, teda ak kupite steniatko - ockovania, odcervenia, viac cyklov, v pripade fajnovejsich plemien speci strava ... dalej vycvik ak chcete, kupa misiek,pelechu,voditka,obojku,nahubku, strojcek na strihanie slebo do psieho salonu...
@babydesire bernskému 10 kilové granule? Dávate mu aj niečo k tým granuliam či ako? Nejdem "ťa zabiť", len ma to fakt zaujíma... Bernský je úplne nádherný pes, ale vždy som si hovorila, že ten musí zožrať riadne množstvá 😁
@estrella5 neuveris ale je dost striedmi...niekedy ledva nieco zozere a 10kg vydrzi 4-5tyzdnov..inokedy sa nevie dozrat a po 3 tyzdnoch su fuc...je zdravy, silny,krasny 5rocny.. mali sme tu raz fenku na parenie a ta takmer zozrala jeho co hltala aj jeho porciu,nechcela ho pustit 🙈😄😅😄😅 asi hormony noo...kupujeme mu ale kvalitne granule (darlingy, pedigree) lebo z tych lacnych maval riedku stolicu..fuj..chudak..inak obcas z nasej stravy, ako kosti a zvysky myslim varene jedlo...
Máme chrta, cca 110 €. Konzervy, príloha, očkovania, lieky (je kardiak).