Ak niekto z vás chová vlčiaka koľko vás asi stojí na mesiac (granule ,voda ,mäso,strihanie drápkov ,česanie atď.
v prvej chvíli som si myslela, že so ho chceš na mesiac prenajať😂
@lauraca_pak Strava asi 30eur mesacne, voda zopar centov, to jej neratame osobitne :D, pazury sa nestrihaju, vycesavanie srsti (mame dlhosrstu) - podla potreby robime my, cize len sme kupili specialny hreben mozno za 10eur?
Nasa je uz starsia, ma problemy s klbami, co je pri vlciakoch bezne, takze raz za par mesiacov potrebuje specialne doplnky vyzivy, raz za rok ockovanie.
Ak si beries stena/mladeho psa, tak pocitaj s trsoku inymi nakladmi na stravu, castejsie ockovanie a odcervenie, prvotne naklady napr. na pelech/koterec, na vodzku, obojok, prepravku do auta, hracky a VYCVIK.
Tiež by som napísal, že neexistuje fixná taxa, skôr rátať so sumou niečo navyše, ja mám dvoch menších psov, čo sa vyrovná veľkosti vlčiaka, strava je približne 30€ (podľa toho aká kvalita samozrejme to môže byť aj 100€) ako píšu ostatní, ja som však každý mesiac odkladala po 50€ na prípadneho veterinára a teda tento rok som z tých peňazí použila už 300€ na 2operácie, feny majú 11 a 10r. takže treba aj do budúcnosti hľadieť. Okrem žrádla sa platia dane, očkovanie, kvalitný cvičák, nejaké hračky-lebo aj radosť mu treba urobiť.
Len to neber ako biznis. Lebo ak si berieš psa si sa nho zodpovedná. To znamená nie len bežné veci ale čo ak ochorie? Bude to nad tvoj rozpočet tak ho vyhodiš?
Zalezi co mu budes davat :D Nie, ovciak nemusi chodit do salona krasy...
Ale pes nie je sranda, ja mam stredne velkeho psa, ktory granule zozerie za 60EUR mesacne, a to tam nie su nejake doplnky stravy, veterinar.. len teraz mal "nehodu" a sitie ma stalo 150EUR, tableta proti kliestom 35EUR, ockovanie kazdy rok, odcervovanie kazde 3m-6m.... a cena veci, ktore ponici.. pelech/buda/voliera/ deky/hracky... A jasne, vycvik, vozenie ho hore dole, hotel/opatrovanie ak clovek nebodaj potrebuje ist aj niekam bez psa...
Poznam ludi, kotrych pes nestoji nic, krmia zbytkami z kuchyn, psa uviazu, pustia ked treba a to je cela starostlivost. Ked ochorie, tak pes zrazu "zmizne"
@lauraca_pak tak do 50€ granule, konzery,ockovania, odcervenia + 20€ v priemere mesačne čo niečo zničí.. trávnik,kvetiny,detské hračky, vodítka, plot,obocné stromky.. 🙈🙊
ovciakovy sa drapky nestrihaju, on ich opotrebuje prirodzene chodzou a behom 😁 a ked mas kratkosrsteho, netreba ho ani cesat.. ja mam dvoch, fenku aj psika ..my im nakupime vopred na par mesiacov, ale ked to rozratam tak mozno na mesiac nejake 30€ 🤷