Cavte chcela by som si otvorit obchod sekač mate niektora neake skusenosti ? viete mi pordit kolko tovaru pre zaciatok objednat ... aka je potrebna minimalna trzba denna aby som ako tak zarobila ? poradit dobre sklady ? 🙂
@bergsta tak nájom a energie 500€ výplaty 800€ a plus nový tovar ..Len to neviem ako to funguje ako často sa tovar zvyčajne objednáva ak má niekto takú predajňu . A ja počítam dennú tržbu aspoň tak 150 € .minimálne aby bola.... no len potrebujem poradiť či je to reálne mať dennú tržbu aspoň 150€
@iivancova
Je to Tvoje prve podnikanie?
Vsetko zavisi od kupnej sily a Tvojej ponuky, resp. marketingu = najma schopnosti prilakat zakaznikov, aby Tvoj obchod vobec navstivili. Ak bude priemerna cena jedneho kusu oblecenia napr. 2€, tak ich pri Tvojej predstave o vyske dennej trzby musis predat dost.
Rovnako by si mala mat prehlad o konkurencnych prevadzkach v okoli a ich cenovej politike.
Objednavanie tovaru patri do oblasti podnikatelskeho rizika, ak teda nepoznas zakaznicke spravanie sa v mieste posobenia Tvojej prevadzky. Zatial asi budes musiet skusat, po case to budes urcite vediet spravne odhadnut - frekvenciu i mnozstvo objednavok noveho tovaru.
Rataj s tym, ze s velkou pravdepodobnostou bude trvat dlhsie, kym sa obchod "rozbehne".
No mám skúsenosti v podnikaní ... Viem približne do čoho idem no váham či sa mi to oplatí .. a či dosiahnutie tržby je 150€ v tomto podnikaní dosť alebo málo ..Pri prepočtoch mi to vyšlo relatívne dosť no bojím sa toho že sa vynorí x ďalších nákladov ktoré mi dennú tržbu znížia na cca 100€ a mám v pláne ceny upravovať podľa toho ako budem tovar dopĺňať čiže prizlny pohyb cien od 1.50 po 3.70 ..V reklame sa tiež pohybujem čiže to by som dala v pohode .... Ty si už pracovala v sekači alebo si mala taký obchod ?
Nie, nepracovala som s textilom ani s tovarom z druhej ruky.
aj ked stará téma ale ked si predáš jednu vec za 2 eura na 150 eur denne musíš predať 75 veci denné. Podľa mňa nereálne. A to len pri 2 eurách ak budeš mať ceny vyššie tak si radšej pôjdu kúpiť inde. Ale zasa výhoda sekáčov je to že máš iba jeden ks nikto na seba také mať nebude tak to je výhoda sekáčov. Samozrejme tovar ked nakúpiš všetko hned nepredáš.
Tak držím palce. Je to fuška. Ja som o Tom rozmýšľa tiež,objednávke objednala zopár vriec ale € sa vracali pomaly. Musíš mať dobrý zdroj a vychytené dobré predajné miesto.