Ahojte, chcem sa spýtať či tu niekto vlastni toy pudla. Koľko stojí taký psíček s pp? A od koho alebo akej chovnej stanice ste ho kúpili ? Nikde nič neviem nájsť a chcem mat aký taký prehľad o cene kým o tom začnem seriózne uvažovať.
Urcite, ale určite kúpte len s papiermi !
Tieto pudle sú zneužívané mnoziarmi. Často krizia matku so synom a podobne..
Šteňatá sú potom psychicky pošťukane, majú problémy so zubami, často sú neskôr v dospelosti slepé. Tak isto problém so srdcom či imunitou..
Papierového pudlika kúpite tak, že si nájdete zoznam chovateľských staníc ( cez Google) a opýtate sa, či majú/plánujú vrh.
Každý vrh ma označenie, pod ktorým vidíte kto je matka a otec ( rodokmeň + zdravotné testy ako očné pozadie, zuby, či kĺby).
Cena sa pohybuje tak 700-1000€ čo viem.
Je to veľa, ale radšej takto a mať zdravého psíka, ako potom riešiť že máš doma malého agresívneho psa a nevieš čo s ním, a na veterine za zdravotné problémy necháš aj dva krát toľko...
A nenechaj sa napáliť, že rodičia su s PP a šteňatá nie ..
Vystavenie PP pre šteniatka je pár eurova záležitosť.. jedina podmienka tam je, že ich rodičia mali byť chovný = vhodný do chovu ( čo je potrebné aby sa nerodili šteniatka s genetickými chybami a zdravotnými problemami).
Napríklad my máme papierového psa a v zmluve máme napísané, že ak budeme robiť nepapierove šteniatka a predávať ich, tak platíme nemalú pokutu chovnej stanici a aj klubu. Takže kto má papierového psa, tak by ho isto nepredával za lacno, ak by ho mohol predávať za 2-3 násobok, keďže je po papierových rodičoch.
Ak sa stane nehoda a pes otehotnie náhodou, tak sa majú tie šteniatka darovať/predať len za veterinárne náklady. Inak sa platí pokuta
Tu máte rovno stránku klubu, a tých môžete kontaktovať ohľadom aktuálnych či plánovaných vrhov. Či vedia poradiť stanicu - ale určite tam nájdete aj zoznam.
https://pudelklub.sk/
Ok vy viete, hlavne nech je psik zdravy...
Pani sa ale pyta na cenu pudlikov s pp ta sa realne vo fungujucich chov staniciach pohybuje okolo 1000€ a vyssie. Takze je fajn ze ste sa tu pochavili svojim ulovkom kvalitneho steniatka za lacno, ale aka je sanca ze aj tuto pani natrafi na nechcene stena z chovatelskej stanice ktora sa akurat zrusila? (aj ked pre mna nepochopitelna situacia ked viem ze idem zrusit chov alebo som ho uz zrusila nepripustim fenku aby mala stenata, zena ktora chova 30 rokov psy by taketo mala vediet ustrazit) Asi sa ta sanca blizi k nule takze je to pre nu bezpredmetna informacia. Takze moja odpoved zostava rovnaka cena okolo 1000€ a vyssie a rozhodne nekupovat od mnozitelov.
@elenagrinvalska toy pudel bez pp na bazosi stoji 800eur, v chovnej stanici samec 2000 a fenka 2200 eur, tiež zháňame tak mám prehľad 🙂
@matago nemusia mať aj šteňatá papiere, fenka musí byť uchovnená ak chce aby jej šteniatka mali papiere..uchovnenie niečo stojí,tak pre to mnohí chovatelia s pp psami tiež množia
@ivca88 no dnes bez pp stoji 800eur :/
@elenagrinvalska Ja som si kupovala v r 2013 za 1000€, dnes su ceny v dobrych staniciach od 2000€ vyssie 🤦🏽♀️. Mam Diamond Starlight od Diana Szendrak (Budapest) a ju odporucam. V HU je par dobrych a aj v CR.
Ahoj, chcem sa spýtať kúpili ste Toy pudlika? Ja som pozerala ceny na inzerciu bez PP 1000 Eur, no mne sa to zdá neskutočne vysoká suma..a keď nevieš čo ti z toho vyrastie..samozrejme by sme chceli s PP ako ísť do rizika a niekto si ruky pomadli že aký výhodný biznis. Nevieš poradiť?
@elenagrinvalska
Podarilo sa Vám zadovážiť pudlika toy? Vieš poradiť serióznu CHS?
@matago to nie je pravda. Ak ma matka aj otec pp a nie su uchovneni, pripadne jeden z rodičov nie je uchovneny tak šteňata pp nebudu mať.
Zalezi na kvalite a na pohlavi, fenky su vzdy drahsie. V CZ je viac chovnych stanic ako na SK asi by som hladala skor tam. Cenove rozpatie 800-1500€ samozrejme aj viac.