Skla do okuliarov koľko stoja skla do okuliarov najlacnejšie
@markusrasford na čítanie 1,5
Tam sa neposudzuje dioptrie ale podľa materiálu keď si dobre spomínam cca 60 až 70 e
Všeobecná poisťovňa prispieva na okuliare treba si pozrieť podmienky
mala som predpis od lekárky, za sklá som platila 40€, pred cca mesiacom. Mám VzP.
@merlinja za obe?
@markusrasford mne povedala dr že už poisťovňa neprispieva
no normálne za sklá, však sú dve - spolu do okuliarov 40€. Tak to je asi plná cena, myslím, že v rámci Peňaženky zdravia by mi to preplatila poisťovňa.
Treba navštíviť alebo zavolať na poisťovňu netreba sa spoliehať čo povie doktorka
Najlacnejšie na čítanie sú hotové okuliare v hypermarkete, niektorých potravinách, KiK...
V optike je to rôzne, dcére stáli sklá 20 plus rám...
@tanyan tie zevraj kazia zrak, nesla by som do toho
@merlinja preplacaju az vyssie dioptrie.
To fakt takéto ceny? Ja som si musela už dať multifokál teraz, stály 400€. Predtým som mala na čítanie a prácu s PC a stáli ma pred 3-4 rokmi do 300€ aj s rámom.
10-15e jedno,plast+tvrdenie,to je základ.
Poisťovňa prepláca niečo na recept iba deťom. Všetky ostatné záležitosti sú benefity poisťovní.
@janettdamian multifokal je ina kava, pozor. ale bavime sa o klasickych bryloch len na citanie, to znamena do Blizka.
@bublinka1426 multifokal, to je jasné. Ale mňa aj na to čítanie do blízka stali 300€ s rámom pred pár 3-4 rokmi. A to som obehala všetky 3 optiky v meste a ceny +- rovnaké. Preto sa čudujem tým cenám.
@janettdamian ano asi mas drahsi ram a uz je coraz viac internetoveho predaja asi zlacneli fyzicke optiky...lebo sak konkurencia...a robia akcie...
ja som mala na ram 1/2 zlavu kedze som hradila u nich skla v plnej sume.
ja som si vybrala lacnejsi ram, ale ano boli tam aj ramyuza 300-400 eur, moj stal 100 eur. takze som mala na ram zlavu
Dcéra potrebuje odľahčené skla a to ma sklíčko stalo 60 eur jedno
@bublinka1426 čisto sklá ma stali na to bežné čítanie cca 230-240€, nad drahým rámom som ani neuvažovala.
@janettdamian tak potom velkost dioptrie zavazi. nic ine ma nenapada. ked su vascie, vascinou su odhlahcene skla. ja ma tiez 1,5 & cca 30 euro jedno sklo....
@bublinka1426 no to som nevedela, že je rozdiel pri veľkosti dioptrií
@bublinka1426 Ak má človek rovnaké dioptrie na oboch očiach, tak to nie je problém. Môj otec stratí alebo poškodí dva kusy za mesiac, tak sú aj také dobré...
A záleží aj koľko času človek strávi čítaním.
Manžel platil za obe 40€.
My sme nedávno synovi dávali úplne najdrahšie špeciálne s rôznymi filtrami stalo jedno 60€
@janettdamian dali / nahovorili ta na speci skla, alebo tam mas nejaku inu poziadavku zakladne obyc sklo sa aj pred 4 rokmi pohybovalo tak. 400 za multifokal je este ok.
@bublinka1426 neviem, mám 1,5 a 1,25. Nemám Peňaženku zdravia, tak som sa o tom neinformovala, len viem, že v letáku som to niekde videla. Vďaka za info.
@merlinja ale su tam dake zmeny, 0d 1.1.2023 tusim aj na nizsie dio, no len musi to byt penazenka Maxi (VSZP)...teraz kukam ze to doplnili.
ale musis mas zmluvnych poskytovatelov ( kde to bude zrejme drahsie)
doteraz boli len na vyssie dio preto ma to pomylilo tqkze posielam relevantne info ak ma autorka VSZP:
Novinka od 1.1.2023 - až 100 € na okuliarový rám pre dospelých
Od 1.1.2023 sa Peňaženka zdravia MAXI rozrastie o nový benefit. Tentokrát sme zaostrili na oči a dávame Vám až 100 € na okuliarový rám pre dospelých pri dioptriách už od +1/-1.
@bublinka1426 dobre vediet
som ja tiez nevedela. ale ja mam zial len MINI penazenku
Ja som platila 60€ za každé sklo + 90€ rám
Podľa toho aké chces pozri si na stránke Fokus.sk