Koľko sa platí za doporučenú poštu?

nikusik432
16. apr 2021

Ahojte,

chcem sa poradit, co moze stat doporucena posta? (chcem poslat topanocky)

dakujem

sissy27
16. apr 2021

https://cennik.posta.sk/

nech sa páči, tu si zadaj parametre a máš cenu

1angelika
16. apr 2021

služba doporučene stojí 0,90€ a zvyšok podľa hmotnosti zásielky. Toto platí pre doporučený list do 2kg

nikusik432
autor
16. apr 2021

dakujem krasne

hipuska
16. apr 2021

Inak, keď posielam doporučenu zásielku ona je na podpis pri prevzatí? Či nie? Poštárka nám hodila do schránky bez podpisu poštu zo súdu, ktorá bola poslaná doporučene. Neviete ako to je? Vždy som si myslela, že treba podpis. Dokonca, je tam ešte lepka, ktorú treba odlepiť a túto si kedysi poštárka lepila k môjmu podpisu

sissy27
16. apr 2021

@hipuska v rámci protipandemických opatrení môžu len hodiť do schránky aby sa minimalizoval kontakt. Ale zásielky do vlastných rúk stále na podpis.

hipuska
16. apr 2021

@sissy27 takže aj tie, čo su ako doporučená pošta? Myslela som, že na tie dávajú žltý lístok

sissy27
16. apr 2021

@hipuska ano, aj to čo je doporučene v aktuálnej situácii môžu len hodiť do schránky (ak sa zmestí), aby si sa vyhla kontaktu s poštárkou, resp. návšteve pošty s x ďalšími ľuďmi.

hipuska
16. apr 2021

@sissy27 tak toto som nevedela

1angelika
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
1angelika
16. apr 2021

@hipuska asi si nevšimla ,že je tam tá doručenka...zásielky s dorucenkou sa nesmú hádzať do schránky...

hipuska
16. apr 2021

@1angelika tak neviem, bo
@sissy27 vraví, že môžu

nelca84
17. apr 2021

@hipuska iba doporucenu mozu hodit do schranky, pokial je s dorucenkou, tak logicky tu musis podpisat, lebo sa vracia odosielatelovi

hipuska
17. apr 2021

@nelca84 no, teraz som už domotana. Keď vypisujem lístok: doporučená pošta, tak to je automaticky doručenia, či je tam ešte dajaka iná služba-dorucenka

nelca84
17. apr 2021

@hipuska doručenka je služba za príplatok, býva väčšinou na úradných zásielkách, je to ústrižok, ktorý je na prednej strane obálky, tam sa podpíšeš a poštárka ho odtrhne podľa perforácie. Táto "doručenka" sa vracia späť odosielateľovi, ktorý si za takéto potvrdenie prevzatia priplatil. Takže áno, doručenka je služba navyše, ktorá nie je súčasťou bežnej doporučenej zásielky.

hipuska
17. apr 2021

@nelca84 aha, už chápem.