Koľko peňazí sa dáva na omšu za niekoho ? Viem, že je to dobrovoľné, ale nechcem dať málo, ale zasa ani veľa. Aký je taký zlatý stred ?
5 eur
10€
20 €. Inflácia.😉
Ženy u nás aj 30-50€ 🙈
20€
5 je minimum poplatok a od toho vyssie
Pan boh zaplat.
Dobrovolne to nie je teda...u nas este stale 5e, ale inde zvysili kvoli cenam na 10e.
Cirkev pracuje iba za peniaze. Co tak iba viera bez vrchnosti, ta je zadarmo a ma urcite vyssiu hodnotu.
5,alebo 10€,podla moznosti..Ja ked som bola naposledy dat na omsu,dala som 10,ta co davala po mne,dala 50€.omse boli rovnake,bola som na oboch
My sme dávali 50€
@roja01 to neni pravda, omšu Ti odsluzi kňaz aj zadarmo, tak ako vsetky sviatosti su "zadarmo"
@elizabet173 je to odporucana minimalna vyska milodaru konferenciou biskupov Slovenska (5€)
ja nepotrebujem poucovat my davame viac ale to je uz na kazdom a ty sa mylis v tom ze stat plati elektricku energiu v chramoch na to sa veriaci skladaju v zbierkach plus poplatky za sv omse
stat plati platy duchovnym (v minimalnej vyske) a prispoeva na kulturne pamiatky
@elizabet173 Každý pokrstený človek patrí do Cirkvi. Nemusíš hned veriť. Postupne počas života veci pochopíš. A elektrina stým má to, že sa tam svieti tú hodinu. Tiež sa upratuje kostol tak preto to je.
@elizabet173 Však v pohode pýtala si sa tak som ti odpovedal. Každý niečo vlastní. Teda má určitý majetok. Ale skús postaviť bez prostriedkov detský domov. Alebo deťom v Afrike bez peňazí.
ked myslíš....
Ja som dala na vyrocnu omsu davno 10 e, boli sme cela rodina, meno nebohej ani nespomenul. Bola som reklamovat, vyhovoril sa. Maju v tom chaos. Od vtedy viac ako 5e nedam.
@bloger ale ten priklad bol velmi trefny a treba ho brat doslovne. Mas pravdu, o vlastny majetok sa ma kazdy starat sam a nenatahovat ruku ku statnym peniazom. Cirkev si ma svoje naklady hradit zo svojho, pokojne nech zbieraju od veriacich (ved to aj robia). Ak si nezvladaju pokryt naklady, treba sa casti majetku zbavit.
10 eur