Ahojte pottebovala by som radu 🙂 co myslite kolko treba vrazit do domu ktory ma 200m2 zastavanu plochu ...trebq tam robit strechu...do dvoch izieb dat podlahu..omalovat...a,zariadit..dat kuchynsku linku...kuchynu zariadit..obyvacku...detsku izbu a spalnu...co myslite kolko priblizne treba mat po ruke?
my sme sa nedavno stahovali do noveho domu, strecha nas vysla na 5000eur, podlahy 20e/m2, kuchynska linka robena na mieru, 3000eur, vybavenie celeho interieru, obyvacka, detska, kupelne, spotrebice, cca 10 000eur, cely dom aj s interierom cca 100 000eur
100 000 eur ? Ale aj s domcekom uz nie? Kedze tento stoji 40 000 ja neviem 60 000 nam bude stacit alebo nie?
@karinbirosova2 za tie peniaze budete mať svoj nový
Ako to je pravda..ale zas pozemok nemame..pokial sa postavi a tak..a chceli by sme novy domcek cim skor kedze,cakame babo 🙂
@karinbirosova2 chápem, ale prerábanie v takom rozsahu uff, to už radšej novostavba a podľa svojich predstáv 🙂
zober tam nejakého odborníka,treba všetko poprezerať..ale málo to nebude,...čo ušetríte tým,že nekupujete,nestaviate nový dom,to prerobíte na opravách a ešte nervy k tomu....a staré bude furt len staré hoc aj s novým náterom...porozmýšľajte ešte..
Mate pravdu..ale ked nemame stastie stale ked sme mali vybrate uz nieco tak nam to vyfukli..no konecne uz sa nieco risuje..len nevieme ci 20 000 nam bude dost...ako on nieje uplne stary tam su nove rozvody nova elektrina aj stierky urobene
Takto sme zmyslali aj my, pred cca rokom.. Mysleli sme si, ze si kupime dom "s dusou", nastahujeme sa a postupne opravime.. 3 mesiace obhliadok a postupne nas osial presiel, napokon sme objavili krasny, cca 20r dom, plni stastia sme skoro podpisali rezervacku, ale este predtym sme vzali s nami odbornika.. Ten nam to zhruba nahadzal na 25tis a ten dom samotny stal 100tis, realitka to predavala s tym, ze po rekonstrukcii, ale nas znamy odhalil este kopu zavad.. Nakoniec z toho vzislo a ide sa stavat novy.. Pozemok nemame, kupujeme, do 100tis sa nezmestime, ale radsej dam 20-30 navyse a mamto nove.. Prerabaju dve moje kamaratky, jedna uz ma takmer dokonceny a druha este len zacala, ale odhovaraju ma od rekonstrukcie obe.. Ja to vidim tak, ze ak mate dat 100tis aj s opravou, tak este dajte kus viaca majte novy, aj ked je pravda, ze na tomto je lakavo velky pozemok.. Kazdopadne urcite si vezmite so sebou majstra na obhliadku a dajte si poradit
@karinbirosova2
20 000
my prerabame, a to je nekonecna studna penaizi, stale stale nieco, s cim sme neratali, nekonecny zrac penez...ale zase so starym domom sa kupuje najma jeho poloha, lebo tie nove su na okrajoch mesta atd, a toto mame uzasnu polohu..aj ekd stale hovorime, ze keby sme stavali, uz mame aj tri postavene...
No ved stale je lepsie novy domcek..lebo predsa len v starom domceku zacnem prerabat a stale nieco tam vyskoci a aj peniazky navyse,ale uz sme sa rozhodki ze prerabka hadam sa do toho pustime a vsetko dopadne dobre...
Shia a ako dlho prerabate? My dufame ze neobjavia sa nejake nazvys chyby a vsetko pojde hladko 🙂
@karinbirosova2 no my uz treti rok, a minimalen rok sa bude, kvoli exterierom, ale tak my sme pripad, ze sa neponahlame, lebo len pred 4 rokmi sme si komplet prerobili b yt aj so zahradkou a rok na to sme sa dali na dom, ale beyvame si vlastne "v novom", takze neponahla nam nic...a vsetko zalezi, do akeho stadia to ches prerobit, sused vedla nas len vymenil okna a uz byva 🙂 my sme vyrubami vsetko co sa alo, dostavovali dalsiu izbu, celu strechu robili, terenne upravy sme asi pol roka robili (12 ar pozemok sme svahovali a robili mury a neviem co), takze..ono je to strasne individualne, podla toho co vsetko tam prerobit chces....ci len vymnit interier a byvat, alebo komplet (ako my) premenit/dostavat dom a hrat sa aj v exterieri...a cena tiez podla toho, ci sa rozhodnes pre najlacnejsie vybavenie typu mobelix a sconto a merkury a take, alebo pojdes do kvality - talianske kuchyne, mramorove dosky, attd atd..strasne sa to lisi
No ved hej vsetko zavisi od toho co tam vsegko chceme robit...mi len podlahu ako som pisala do dvoch izieb...no a omalovat a zariadit..aj strechu dat...
@karinbirosova2 tak to by nemuselo byt take strasne..aj ked - aj tam moze nastat vela nepredvidatelnych investicii, co si myslis ze je dobre a nie je...ale zalezi aj ako ste narocni - aj u nas niektori povedali na niektore veci "to je dobreee", ale my sme to aj tak vymenili a spravili znovu atd...muz chce mat vsetko podla seba - istotu ze je to "dobre spravene" a nie "len tak aby bolo", takze to tazko generalizovat....aj okna sa daju kupit najlacnejsie biele plastove dvojskla, my sme dali kvalitnejsie obojstranne laminovane trojskla, a hned mas inu sumu...to sa nazbiera na kazdej prkotine, vsetko zalezi len ak si narocna, ako moc "kvalitne" to chces mat, atd atd...
No hej vsetki zalezi od narocnosti..mi chceme tiez mat vsetko ok urobene ale aj skromne..tam uviidme..ale zas. Kolko moze tak trvat prerabka toho co mi chceme urobit?
@karinbirosova2 zalezi od majstrov ;) nam strechu robili nejak 10 dni myslim, ale na vacsine domu sa nechaval stary krov, takze preto to bolo rychlejsie, inak ratajte mozno 1- 2 tyzdne, neviem - podla narocnosti a tvaru strechy, my sme malio trochu netypicku a navazovala sa, tak preto....idete aj betonovat podlahy? lebo tie musia potom zriet este nejaky cas, skor nez sa na ne polozi podlaha..nabytok vyrobu ratajte tak 2-8 tyzdnov, podla toho kto vam to bude robit..myslim, ze by nemal byt ziadny problem do jesene aj byvat, ak budete mat sikovnych majstrov a nebude "vam to stat" ;)
Nie nie betonovat neideme...nabytok mozno kupime aj hned co je v obchodoch...nie tie co sa caka.nlebo niektore nabytky sa daju kupit aj tak...tak hadam do dvoch troch mesiacoch to dame
tak to hej, ak len vymenit podlahu a kupit nabytky/omalovat, to mate raz dva aj sami ;)
No aj plus strecha 🙂 no najlepsie by bolo keby v lete sme uz tam boli 🙂
odporucam uz zhanat firmu na strechu a rezervovat termin ;) ak je to kvalitna firma, bude mat vela zakaziek, my sme od "objednavky" na to, pokym k nam prisli strechu robit, cakali nastatsie "len" 3-4 mesiace, aj to asi len preto ze sme ich urgovali a este sme sa aj poznali s majitelom trosku, ale susedia na nich cakali 8 mesiacov! coje uz taky extrem asi aj,ale ak je dorba kvalitna firma, ma aj vela prace
Fuuuha tak to je masaker to som necakala ze az tak dlho to trvaaa
zalezi aka firma, ale tie, co uz "maju meno" a dobru kvalitu, na tie sa clvoek aj nacaka...aj nam sa ozvali aj majstri, co chceli na strechu nabehnut aj na druhy den, ale to boli taki, ze chceli prist dvaja a 3 tyzdne sa tam s nou hrat a objednavat skridlu odktoviekial...tato firma je u nas osvedcena, nabehlo tam asi 6 chlapov, stale makali, dali zlavu aj na skridlu, zaruka vsetko...naozaj je to vsetko len o tom, co a koh si clovek vyberie...ved sa popytajte a uvidite ;)
No ved hej poinformujeme sa 🙂 a ak sa mozem opytat za strechu kolko ste dali?
@karinbirosova2 inak ak sa tomu nerozumiete vy/manzel uplne, odporucam ist na obhladiku domu s nejakym majstrom, co aj pozre, ci je to odborne spravne..lebo velakrat sa neico predava "po rekonstrukcii", ael ak sa na to pozrie odbornik, "rekonstrukciou" sa to neda ani zdaleka nazvat, takto sa nam oklamala polovica znamych co kupila akoze "zrekonstruovane" domy a potom ich musela nanovo rekonstruovat...strecha to sa neda generalizovat, zalezi aka skridla, aka strecha, aky tvar, ci davate aj novy krov alebo nejachavate stary, ake latovanie, ci je tam predpriprava na byvanie v podkrovi alebo nie, atd atd..hlavne ta skridla tu cenu strasne odlisuje...ale myslim ze 10 000 sa da ratat, vo vseobecnosti, neviem co vsetko na nej idete robit a aka je velka atd
Sorry za prispevok od veci, ale ja som citala,ze: ,,KOMU musim vrazit do domu? " 😀
:D
reality.bazos.sk/inzerat/59730269/Rodinny-dom-chalupa-25-km-od-Presova.php ide o tento domcek dakujem