Koľko miniete mesačne na stravu?

daska58
6. nov 2010

mám 2 deti : 2 a5 rokov. teraz boli obaja 2t chorí, tak sme útočili ovocím a kilami zeleniny, probiotiká, denne čerstvé varenie. atd
mm mi vyčíta , že miniem strááásne vela penazi. tým, že je cez týžden preč, nemá prehlad, kam dávam peniaze.neverí, že je to na jedlo....a ked na mna zaútočí 🙂 neviem hned odpovedať, mi to pripadá také prízemné,pamatať si, kde čo platím. ved ked potrebujeme, tak ich nenechám hladných . už som aj skúšala ZBIERAT účtenky,to z jedu, že mu to dokážem. ale nevydržala som, nie som účtovníčka a viem si lepšie predstaviť stráviť čas , ako je lepenie papierikov 😖 a ani chuť, triast sa či sa mi niečo nestratí ... z tejto jeho dôvery mi je na nič. ale to je iná vec. jednoducho mi navrhol, že sa mám opýtať kamarátok, kolko oni mínajú... 😎 odpíšte. že ste turbomínačky v potravinách, prosím.xi

filipal
6. nov 2010

no veru, taky tyzdenny nakup priblizne 100 € a este dokupujem cez tyzden malickosti....
takze odhadujem, ze 500 € minieme urcite.....dufam, ze to tvojho muza potesi 😝 😅
a to doma varim, takmer kazdy den, nie su v tom nejake restiky.....

denduska
6. nov 2010

u nas nakupuje mm a odkazuje ze cca 600 eur 😝 taktiez varime doma, objedname si obcas pizzu 😒

jolinka
6. nov 2010

my asi 400 eur na mesiac, ale vela nam davaju svokrovci a krstni, maso aj vajicka, celorocne ovocie zeleninu aj zavarane kompoty a uhorky a tak.

wewerka000
6. nov 2010

fuuuha,no my sme zatial len 2 a minemie 200eur,a sa my to zda vela 😅

pancake
6. nov 2010

no my sme traja, nechodime po restikach, nikto nam nic neda a minieme na stravu 200 eur. musime sa kontrolovat lebo by nam nevysiel rozpocet. 😠 😠

luludia
6. nov 2010

Ja som so synom (6 r.) sama a minieme na stravu asi 250 € mesacne. V bratislavskom kraji je ale jedlo drahsie ako napr. v Kosiciach. Hlavne mliecne vyrobky su velmi drahe. Mlieko 0,79 €, krabicka roztieratelnych syrov 0,99 € a pod.

bianka234
7. nov 2010

vôbec nemusíš byť turbomíňačka 😀
Ja sama sa pozastavím nad tým čo som vlastne kupovala že 50 euro zrazu nie je. Každý deň salámky, ovocie, kopa plienok, dieta pre malého - všetko drahé, a na nejaký nadštandard nezostane nič, ani cent. Môj drahý ma tiež vypucoval že veľa miniem, a zrovna v období kedy som do práce nosila len suché pečivo, lebo som mala žalúdočné problémy, tak som ho schladila. Veď treba chlapa poslať na nákup, napísať mu zoznam vecí, hlavne to, čo on jedáva, nech vidí.
No nie je to sranda, ja by som brala nejakých 500 euro naviac, to by mi bolo akurát na také výdavky že nemusíš chodiť s holou riťou 😀
A koľko minieme na mesiac? To radšej ani nerátam, prestali sme kupovať minerálky, lebo to bola tisícka mesačne, kúpili sme filter na vodu, ale aj som prestala piť, teda z veľkej časti. Prestali sme kupovať jogurty, lebo malý ich nemôže, a mlieko nekupujem už vôbec, lebo nie je zdravé, a stále máme málo, do kelu, kde je chyba?

janulienka1
7. nov 2010

Ja neviem presne koľko minieme na jedlo,len viem ,že ked vyberiem 150 euro ,za chvíľu ich niet.A to sa mi zda ,že sa nerazhadzuje.Nemôžem si dovoliť minúť 500 aj ked by to nebol problem ,ked manžel zarobí 700.Mne sa zda ,že euraky idú rychlejšie.Ked som mala 3000 tisícky tak sa mi zdalo veľa peňazi.Teraz strášne málo.Tak ja tiež neviem ,kde ich dávam,ale proste sú raz dva preč.Skúšala som s účtenkami ,ale prestalo ma to baviť.Mm sa do toho veľa nestarie ,len mi oznámi ,že potrebuje sumu .Ked mu poviem ,že menší problem ,tak sa zarazí a povie .My toľko nemáme na účte?

mbrnakova
8. nov 2010

Ahoj, vôbec nemíňaš veľa, ja som si minulý mesiac, len tak z ,,recesie,, zbierala všetky bločky a účtenky a prišla som na ,,neuveriteľné,, za mesiac sme prejedli 375€ a to sme len ja a manžel, náš trojmesačný syn papá len materské mliečko....a to treba povedať, že vajíčka, mäso a zaváreniny máme od našich z dediny. a to sa snažím každý deň niečo uvariť. K tomu ešte pripočítaj každý deň manželov obed, čiže aspoň 3,99€/denne. Keďže máme radi jogurty, syry, zeleninu a ovocie... výsledný súčet je abnormálny...čo s tým? Nechce sa mi veriť, že to čo včera odznelo v TV, že potraviny išli hore len o 2% príchodom EURO je pravda....dnes jogurt stojí približne 0,45€, čo je v prepočte 13,55Sk a to je v akcii....takže? nehovoriac o chlebe, grahamovej bagete, že 0,39€ v Tescu. ( 11,75Sk ). žijeme v BA, tak možno aj preto. Dávam si za námahu zbierať účtenky aj teraz, tento mesiac, tak som zvedavá na výslednú sumu...potom ti napíšem, ako sme si ,,uškrtili,,🙂)

olivova
8. nov 2010

no - to nie je len v ba...ja nakupujem v ZA a mesacne miniem okolo 300 - 500 eur (ako kedy - ked mam nakupeny prach na pranie a hygienicke potreby je to menej )...ste ma normalne potesili, lebo tiez ziram, ze kolko penazi spotrebujeme na jedlo...

bets
8. nov 2010

cca 400 mesacne bez obedov v praci, skole, skolke. cize v tych 400 su hlavne ranajky a desiate pre deti, vecere doma, vikendova strava
a pocitam si to nie podla jednotlivych blockov, ale podla poloziek v prehlade v internetbankingu, kopirujem si len polozky do excelu a kazdej polozke priradujem nejaku skupinu nakladov podla nasej beznej struktury vydavkov. nie je s tym vela roboty, subor mam pripraveny a potom len ctrl+c, ctrl+v a klik, aby som si vybrala, ku akym vydavkom to zaradim, v prehlade sa mi to vsetko spocitava a vidim aky bol vyvoj 2-3 roky dozadu, ked som s tym zacala...

liz_lemon
8. nov 2010

ja som si teraz spravila v exceli tabulku, kde si zapisujem vsetky nase vydaje, lebo absolutne nemam predstavu, kolko minieme na jedlo, ale za tychto par dni, co zacal november, sme uz minuli len na jedlo vyse 70 eur, a v postate sme nerobili ziadne velke nakupy, takze sa hrozim, co mi vyjde na konci mesiaca

tigris20
28. jan 2012

ahojte,ja mam na jedlo vyhradenu matersku ale aj tak mi to nevychadza ,stale zoberiem manzelovi 40 niekedy 60 eur.

yucca81
1. mar 2013

ahojte, my sme 2 dospely a 3 deti. Mesacne na domacu stravu vr. drogerie minieme 500 €, a to nepocitam maleho obedy v skole a obedy v skôlke.....ani lieky neratam. Sme z toho zhrozeni, snazime sa to znizit, len to nejako nejde....ak jeden mesiac 50€ usetrim, nasledujuci mesiac ak dokupim chybajuce veci ich miniem....nekupujem nic extra, ale zas vela ovocia a zeleniny....

lencika
12. máj 2013

jeeej baby a to som si myslela kolko miname na potaviny a ze by sme mali setrit, my cisto len na potraviny minieme cca 200 ale ked nie su navstevy a podobne akcie

lucyvivien
12. máj 2013

3 minieme asi 8000 kč,ale máme skoro celý rok maso(zverinu, hydinu ,občas zabíjačka), ryby ,dom. vajíčka, urodu zo zahrady atd...

lusiena
21. máj 2013

vidím, že viaceré, čo ste sa zapojili do diskusie , si odkladáte bločky od nákupov. ja to robím tiež a našla som na nete super program na domáce účtovníctvo, ktorý je zadarmo. Pekne nahádžem položky do programu a všetko mi samo spočítava, a to aj v jednotlivých kategóriách a je tam aj možnosť zobrazenia v grafoch... vynikajúca pomôcka... 🙂 🙂 🙂 nájdete ho na www.domaceuctovnictvo.sk, je to pod ikonkou takého zlatého prasiatka...

sovienka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz