Koľko míňate mesačne peňazí?

13. apr 2020

Ahojte dievčatá, asi blbá otázka ale koľko mesačne minate? Ja veľa aj z úspor 😔😔😔😔 prosím blbé komentáre nepotrebujem. 😂

iviacik
13. apr 2020

Akoze kolko míňame co nemusime alebo kolko miname aj s povinnymi polozkami?

ckatka
13. apr 2020

Minam tolko, koľko potrebujem....A po zaplatení všetkých účtov, poistiek a odložení rezervy a sporenia...aj toľko koľko chcem. Asi tak...no. A nikdy mi nechýba.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evkamotka
13. apr 2020

Nic. Kupujem len to co treba

korunka1
13. apr 2020

A preco to robiš? Nevieš si spocítať 2 a 2?

oli18
13. apr 2020

Otazka je ozaj blba😀

zooeynka
13. apr 2020

Vela zavisi od toho aky mas prijem...niekto minie 400€ a ani si nevsimne ze by mu chybali a pre niekoho je 400€ 3/4 vyplaty....

0silvia0
13. apr 2020

Ked ti niekto napise ze minie na handry 200 eur tak tebe co pomoze takato informacia?

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
fokuska
13. apr 2020

Oblecenie a kozmetiku nekupujem kazdy mesiac. Ked to za rok spriemerujem, tak to mesacne vyjde mozno 10-15 eur.
Od jari do jesene chodim kazdych 6-7 tyzdnov na pedikuru a shellak na nechty to je asi 40-50€ spolu.

Keby som na to nemala, tak z uspor by som ma taketo veci urcite meminala.

zooeynka
13. apr 2020

Z uspor by som oblecenie a kozmetiku urcite nekupovala

0silvia0
13. apr 2020

Jaj tak, potrebujes si trocha ospravedlnit sama pred sebou handrove a kozmetikove nakupy? 😁
Ja som uz mesiac doma, vyhadzala som skrine, zistila, ze polovicu handier nenosim. Dala som si zavazok, ze do konca roka nekupim ani tricko, nechces sa inspirovat? 😳

marca12
13. apr 2020

Z uspor neminam,tie su urcene na necakane vydavky trebars nedoplatky,pokazena pracka,chladnicka a su urcene na dovolenku. Oblecenie,topanky nakupujem parkrat do roka,ked nieco potrebujem. Najviac miniem na jedlo,mam rada zdravsiu stravu a dobre jedlo. Tam by som sa mohla trosku uskromnit. Ale zato na kvety minam nekrestanske peniaze od jari do jesene tam sa musim velmi krotit.

autor
13. apr 2020

@0silvia0 veru áno potrebujem to a veľmi tu inšpiráciu. Ja si aj poviem ze nie a nakoniec kúpim sebe aj malému vždy nejakú handru alebo topánky 🙈

autor
13. apr 2020

@marca12 na kvety? A co konkrétne kupuješ?

0silvia0
13. apr 2020

Tak dietatu topanky kupit musis, to je jasne... Ale skus obmedzit eshopy, kamenne obchody su teraz aj tak pozatvarane... Nuz, sama musis s lakadlami obchodov zabojovat, ked nechces minat viac ako mas limit...

evkamotka
13. apr 2020

Ja k nasim úsporám ani nemam dosah. Ide to na setriaci ucet a z neho sa neda len tak platit

syslik81
13. apr 2020

odkedy mam dieta tak pre seba len co potrebujem ..nemam rada nakupovanie lacnych veci tak radsej pockam nasetrima kupim kvalitnejsiu vec-ako napr kvalitne topanky .. vzdy na ucte mam odlozene na horsie casy jedlo neplytvame ale snazime sa economicky hospodarit .. ako slobodna mama s jednym prijmom moc neskacem .. na ucty mame aj na sladkosti a jedlo .. plus kazdy mesiac nieco davam stranou keby nahodou daco ... ale ze by som vyslovene musela na seba minat to ma nelaka.. ja som vsak minimalista ..

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fokuska
13. apr 2020

No autorka zmazala komentare kde pise, ze mysli minanie na oblecenie a kozmetiku a pod. a ze si to chce porovnat ci je jedina co na to mina vela.

Neviem aky ma zmysel mazat komentare, cast ludi reaguje este podla nich a ti co ich uz nestihli tak zas zvrtnu diskusiu na iny smer...

ckatka
13. apr 2020

Tak keď na kozmetiku...na tu minam relatívne veľa...lebo používam kvalitnú drahu kozmetiku. Na druhej strane veľmi.dlho mi vydrží, takže koniec koncov do roka to nie je také strašné.
Rovnako...topánky len barefoot tie sú drahšie ale veríme že to má zmysel. Takže jedny topánky okolo stovky...ale nosím jedny a nemám 10 párov.
Oblečenie...kupujem lacnejšie a nemám problém so sekacom. Dieťatu takisto kľudne použité. Len topánky a spodné prádlo.zasadne nové. A mam skúsenosť ze tričko značkové za 30€ mi vydrží dlhšie ako dve tričká za 10€, tie po prvom oprati vyzerajú hrozne. A dosť si dávam šiť. Hlavne šaty na bežné nosenie do práce k leginam.
Čiže...záleží. Proste si viem.velmi.dobre spočítať, či na niečo . mám, alebo je to len rozmar...

sense
13. apr 2020

Na kozmetiku a oblecenie ked potrebujem... rozhodne na.to.nepouzivam.ani.uspory ani rezervu....
...pri dcere obcas uletim...ze ma oblecenia viac ako by bolo nevyhnutne ale nezasahuje to do rezerv ... a topanky radsej kvalitu ako.kvantitu...

...a riadim.sa heslom....prikryvat sa trebatakou perinou na.aku.mas...

lenocka12345
13. apr 2020

len taká úvaha , potrebuješ nakupovať aj teraz keď je jednak všetko zavreté a v čase keď máme sedieť doma na vieš čom ?
ja by som nikdy nešla do úspor kvôli handrám a kozmetike , aj keď je pravda , že moje úspory sú vďaka mojím záujmom smiešne :D ale bez handier sa žiť dá , aj kozmetiku vieš zredukovať na potrebné

deti95060810
13. apr 2020

minieme cca 600 e na jedlo a 100 e na bývanie - elektrika, plyn, voda, poistka....

matapo
14. apr 2020

...bezne moje vydavky na deti a mna cca 1000 eur (bez stravy, bez povinnych platieb ohladne domacnosti) odkedy je kriza s corona virusom tak 0 eur, absolutne nechodim do ziadnych obchodov, potraviny kupuje manzel - cca 1000 eur mesacne a povine platby do domacnosti, setrenia, poistky cca 1000 eur mesacne. Dovolenky a vylety cca 5000 eur rocne - tento rok asi dost usetrime.

elizeenka
14. apr 2020

@0silvia0 to isté aj ja,od vtedy ako sú deti doma som zistila že nám vôbec nechýbajú obchody s oblečením,iba krátke tričká sú synovi všetky malé inak som to vyriešila,že to ti na doma stačí. Určite mi táto karantena pomohla vtom že sa budem vyhýbať obchodným centrám,iba v nevyhnutných prípadoch prebehnem kúpiť čo treba a dosť

elizeenka
14. apr 2020

@matapo tak to si nežijete zle ja mám dokopy s manželom výplatu 1000eur mesačne,z toho polovica ide na povinné platby,300eur potraviny,max 50eur oblečenie aj to nie vždy a dačo odložiť aspoň 50e mesačne sa snažím

potomka
14. apr 2020

Tolko, kolko treba, no tiez mi nikdy nechyba. Mame tolko, kolko potrebujeme...