Koľko kusov oblečenia máte?

28. máj 2021

Robím si taky prieskum dámy koľko toho mate? Koľko nohavíc na obmenu tričiek šiat? Topánok?

17alexis
28. máj 2021

Oblecenie uplne vsetko - do prace, na doma, na sport mam presne 47ks. Neratam tu spodnu bielizen, ponozky, pldprsenky. Ale podprsenky mam 2ks. 😊 Co sa obuvy tyka - mam 1 par bezovych a 1 par ciernych lodiciek, 1 par ciziem, 2 pary turistickych topanok - zimne a letne, 1 par na bike, 1 slapky na von, 1 slapky na dnu. Co sa tyka doplnkov - 1 opasok, 1 par nausnic, dva prstene - snubak a obrucka a 2 kabelky - jedna listova a jedna shopperka na kazdodenne nosenie.

nerya
28. máj 2021

8 legín, 1 rifle, 2 kraťasy, 12 tričiek, 2 mikiny, 2 bundy, 4 roláky, 1 topánky a 1 crocsy do záhrady 😀

ivanizna
28. máj 2021

Strašne veľa.. Možno aj stovka vecí navrch, reálne využívam možno okolo 20-30, na spodok mám 40-50 kusov, tiež vyuzivam ale oveľa menej. Muž sa smeje, že mám šatník ako Monsterová 😁 ale fakt je to zbytočné, to je jasné

ivanizna
28. máj 2021

A milión kabeliek a tristo topánok, množstvo šperkov a biža 😀

klip0
28. máj 2021

@17alexis a nosis od jari do jesene len lodicky? Myslim mimo turu a bike.

hettinka
28. máj 2021

v živote som to nepočítala... a ani nebudem, mam tak, aby som mala čo nosiť, prepchaté skrine nie.

simsalabim
28. máj 2021

Vela. Mozno aj velmi vela 🤔 Ale je to aj preto, ze mam slusne oblecenie do roboty, slusne volnocasove a domace volnocasove... plus veci na sport, no k tomu vsetkemu treba ine bundy, ine topanky.... cez koronu, stale doma, mi stacili 2x rifle, 2x mikina a par triciek a 1 tenisky. Ak niekto nemusi rozlisovat medzi oblecenim do prace a doma, urcite mu staci menej oblecenia. Napr v takom Lidli by som mohla byt v mojom “domacom” obleceni.

marca12
28. máj 2021

Tak akurat. Nekupujem vela veci. Mam par zakladnych kuskov a k tomu kombinujem. Radsej mam kvalitnejsie veci,ktore vydrzia roky.

marcellka32
28. máj 2021

Ono záleží, či si na materskej, či chodíš do práce...vekom som prešla už na kvalitu než kvantitu

sense
28. máj 2021

Nie veľa, pár tričiek, kosel, dzinsov a šiat ale presný počet neviem... A tretinu šatníka du veci na šport

lenka2710
28. máj 2021

Veľmi veľa, mam toho dosť ale nosím z toho zhruba polovicu 😂 som momentálne na RD, takže čo je navrchu to beriem, pri tom mojom krpcovi som rada, že vôbec niečo v rýchlosti na seba dám!
Ale mam veci, ktoré nosím po dome, k mame na záhradu, šport, niečo elegantnejsie, dokonca mám nejaké veci co som nosila ešte na strednej 😂😂

asia83
28. máj 2021

@klip0 Presne. A žiadne sandále. Kabelka jedna (bežné nosenie), zrejme sa hodí ku všetkému, tmavému, svetlému. Nuž... 🤷‍♀️

k_a_j_k_a
28. máj 2021

Ja mám tiež toho veľa, nikdy som nepočítala. Oblečenie mám rozdelené na pracovné a víkendové+ domáce. Niektoré kusy mám historické (napr. tepláky na doma od 7.triedy a to mám 35+ 😁)
Odhadom mám asi 20šiat, 15sukní, 20 tričiek, 10 svetríkov, 3rifle, 4x kraťasy, 4mikiny, 1bunda zimná + 2x prechodná, 2kabaty zimné, 1 prechodný. Plus zopár veci na doma a na cvičenie. Ja napr. do práce nohavice nenosím, takže preto tá kombinácia.

klip0
28. máj 2021

@asia83 ono ja som to nemyslela tak, ze dvoje lodicky su malo, ale ze mna pri tej predstave bolia nohy 😬 ze si neviem predstavit mat lodicky denne aj v práci, aj na nakupe, aj vsade

asia83
28. máj 2021

Nepočítam to, samozrejme. Za posledný rok som si ale kompletne vymenila šatník. Som päť rokov doma, čiže móda sa zmenila, no hlavne sa zmenil môj vkus a moja veľkosť. Prišla som na to, že nepotrebujem milión vecí, ktoré som nezmyselne predtým mala, ale základné veci navzájom ľahko kombinovateľné.

asia83
28. máj 2021

@klip0 Ale samozrejme. Tak nie iba lodičky, ale aj balerínky, mokasíny, napríklad. Niečo pohodlnejšie. No jedna kabelka do roboty, na nákupy a pod., aby sa hodila ku všetkému? To musí byť nuda.

17alexis
28. máj 2021

@klip0 ano, iba lodicky. Ked je chladnejsie, tak mala som prechodne cizmy, ale uz nemam a nove som tentokrat nekupovala. Akurat to prechodne obdobie, kedy by som tento rok nosila prechodne cizmy, som bola v karantene a ked skoncila karantena, bolo uz teplo.

ivangeline
28. máj 2021

Som tehotna..takze nie az tak vela. Nejakych 8triciek. 3x trojstvretove leginy,2xleginy a jedny rifle,asi 7 siat.. topanky nosim momentalne 3 pary...ale mam ich ovela viac..

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
podmostom
28. máj 2021

@nerya odpadla som. Mozes sa spytat, ci si bola vzdy taka skromna, alebo si sa k tomuto minimalizmu postupne nejako dopracovala? Nespominas ziadne take tie slusacke veci, ze sukne, saty, svetriky, blluzky... tie nemas, alebo mas a nenosis? A to mas naozaj len jedny topanky? Ziadne take ze sandalky na leto, tenisky, cizmy, poltopanky...? Prepac ze sa tak vypytujem ale fakt ma to zaujalo

tncka
28. máj 2021

Teraz si myslim ze veeela,rano do prace si zas myslim ze malo. A kabeliek mam asi 20 a aj tak nikdy neviem nejst tu spravnu k topankam rano😅

simsalabim
28. máj 2021

@podmostom mna zarazili tie 1 topanky
@nerya A 1 crocsy do zahrady... to ja mam do zahrady 1 gumaky, 1 topanky a 1 crocsy 😅

irusa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
17alexis
28. máj 2021

@asia83 mam hnedu vacsiu kabelu, oblecenie mam najviac tmavomodre, nieco biele, bezove, cierne a cervene. Ine farby nemam. Cize ano, ta taska sa mi hodi ku vsetkemu. A ano, pre niekoho to moze byt nuda. 😊 Na prilezitosti mam tmavomodru listovku, ktora sa mi hodi zas tam. Snazim sa o uvedomelu spotrebu, premyslam nad svojim nakupnym spravanim, tiez sa snazim mat len to, co potrebujem a co naozaj chcem, pretoze ked som mala v minulosti viac veci, beztak som nosila len par oblubenych a zvysok "zapadal prachom". Teraz mam ozaj taky ideal pre mna.

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
17alexis
28. máj 2021

@taskataska ja som clenkou skupiny minimalizmus a tam obcas padne taka otazka a tak som to raz zo srandy pocitala. A kedze odvtedy mi nic nepribudlo a ani neodbudlo, tak cislo ostalo rovnake. 🤣

strongi
28. máj 2021

Išla som pozrieť do skrine a tam asi 30 rifli, 60 kratkych tričiek, 40 dlhých, 40 svetrov a už radšej ani nepočítam... Asi by som mala niečo zo sebou robiť...

tami2014
28. máj 2021

Prave som zistila, ze mam toho strasne vela a zbytocne. Dokola nosim to iste. 🤷‍♀️

savanna
28. máj 2021

Mam plnu skrinu (i ked ta skrina nie je velka), ale realne nosim stale cierne leginy (mam ich zopar) a k tomu obmienam zopar triciek. Chystam sa to v skrini zase trochu preriedit. Uz davno som si zvykla kupovat veci v sekacoch, je to omnoho ekologickejsie, uspornejsie, najdu sa tam vseliake originalne aj nove kusky, uz ani nepamatam, kedy som si kupovala nieco v beznom obchode. Nastastie nemusim nosit formalne oblecenie.

nerya
28. máj 2021

@podmostom 😀 ja som tučná a nerada sa obliekam a nemám nejako vkus pre módu 😀 pre mňa je vrchol čierne legíny a tričko 😀 plus do roboty nosím tiež len legíny a tričko a mikinu, lebo si dávame na vrch plášte, takže mi netreba nejaké extra pekne 🙂 slusnacke veci nemám, mala som kúpené jedny nohavice a dve blúzky ale pribrala som do nich, tak som to vyhodila. Tenisiek som mala viac, ale som ich zodrala a ostali mi jedny, keď je zima nosím priateľove, ale chcem si kúpiť! 😀 len si neviem vybrať 😀 a v lete nosím tiež tenisky, nemám rada sandále, čižmy neobujem lebo mám tučné lýtka 😀
Doma som mávala viacej veci ale odkedy som v Anglicku tak mi netreba zimné veci, preto mám jednu prechodnú bundu (už 6 rokov 😀 ) a jednu zimnú, ktorú som si tiež kúpila len preto že som bola tehotná a nosím ju dodnes keď je zima.
Mne je proste ľúto dávať peniaze za oblečenie, ja sa v Tom tak nevyzivam keďže v malocom vyzerám dobre.
Legíny kupujem až keď zoderiem predošlé. Topánky tiež, posledné z Lidla mi držali skoro 7 rokov, ťažko sa mi s nimi lúčilo.