Co si myslite, kolko tak km prejde denne bezny clovek? Alebo kolko sa tak odporuca, co je zdrave?
Odporúča sa 10 000 krokov denne. Bežný človek prejde od 1 000 do 40 000 závisí od toho čo robí.
Neviem co je bezny clovek, ale ja celkom casto mam 18 tisic kŕokov a "nikde" som nebola, len doma a v robote
Podľa mňa priemerný človek prejde priemerne 6000 krokov denne. A zdravé? Neviem či na to je presné číslo
ja tak 13 km denne 😉
Tých odporúčaných 10000 krokov je číslo, ktoré si raz niekto vymyslel a zdá sa, že to bol super marketingový ťah, ale inak to nie je ničím podložené (zdá sa mi, že sa objavilo v reklame na prvý krokomer, ale nie som si na 100% istá)... menej ako 5000 je považovaných za sedavý spôsob života, nejaké výskumy odporúčajú 7000-8000 tisíc, ale líši sa to, odborníci sa tiež nezhodujú a je vždy je to len nejaká štatistika... netreba sa upínať na čísla - či už počet krokov alebo kilometrov, ale na to aby sa človek cítil dobre, ak máš sedavú prácu, určite je fajn ísť pešo pokiaľ sa dá alebo ísť potom na prechádzku sa vyvetrať, ale vždy je to o celkovom životnom štýle 🙂
Tak ja dám niekedy keď som v robote aj 25000 krokov :-)
Neviem kolko prejdem, ale od rana si nesadnem, takze par isto aj v dome a okolo domu. 5km denne beh,tak mozno takych 10 dam
To je velmi individualne. Urcite spravi denne viac krokov napr. clovek co pracuje v sklade, nez clovek sediaci v kancelarii. Moj bezny den napr. je cca 15-20tis krokov/10-15km. Priemer. Pod tieto cisla nejdem nikdy.
Zdrave je tolko, kolko teba udrzi pri zdravi.
dôležitý je nielen počet krokov ale hlavne tempo. Či sa motáš pol dňa niekde po obchodnom centre alebo svižným krokom niekam ideš.
Môj priemer za posledný rok podľa hodiniek je 12,6km cca 15tis krokov. Myslím si ze som bežný človek, co sa odporúča a co je zdravé neviem.... Ale tak vo všeobecnosti sa udáva 8-10tis krokov
Priemerne mam 30tis. Som ale velmi aktivna.
Ja mam denne okolo 10 000. A pritom je to len doma, na dvore a prechádzky s deťmi plus 2x do týždňa nákup. Nemeriam to stále, párkrát som si len so zvedavosti dala krokomer od rána do večera a tak približne viem, koľko to je (bežný deň)
@rebrambora a to robis ako?...8 km je cca 10000 krokov a rychlym..ozaj rychlym tempom, ze z cloveka tecie je to cca.1,5 hodiny...takze ty chodis 4,5 hodiny denne a prejdes 24 km denne???
Samozrejme za predpokladu, ze celych 24 km a 4,5 hodiny ides rovnakym tempom...sorry, ale toto je blbost...
@erikavesela mam hodininky 24/h na ruke, kt to za mna rataju. V praci sedim tak akurat cez pauzu a ked niesom v praci, som na prechadzke s detmi a psami plus 4x tyzdenne fitko, raz za dva tyzdne turistika. Pisem priemerne. Niekedy aj viac, niekedy menej.
Co je na tom neuveritelne? 😀 Preco by som si vymyslala? 😀 Tak ako niekomu nevadi sediet cely den doma a v praci, rovnako to vadi mne.
@erikavesela No vieš....niekto behá...niekto hnije....Nemám žiaden krokomer, ale môže mi niekto dať tip, koľko KM nabehám za deň (cca 12-14hod.), keď robím WOLT nákupy lenivým hnidám? Ďakujem
@autorka neviem koľko prejde bežný človek, keďže to závisí najmä od práce, inak sa nabehá sekretárka a inak stavbár. Ale odporúča sa denne urobiť 10 000 krokov čo je okolo 8 kilometrov.