Koľko hodín pred kastráciou nemôže mačka jesť?

lulu2807
5. sep 2023

Dobrý deň chcela by som sa spýtať dnes o 14:00 máme termín na kastraciu mačky
V noci som jej daka naposledy jest lenže mamina ked išla preč tak jej mačka utiekla na dvor vrátila sa nám cca o 11
Niesom si istá či niečo vonku náhodou nezjedla
Ale na 100% viem he tie 3 hodiny určite nejedla
Vykastruje mi ju aj tak alebo sa môže niečo stať ?

drm21
5. sep 2023

@lulu2807 opýtať sa jedine veterinara, jest nemá koli komplikáciam pri narkóze.. Ta je hlavným problém... Nám kázal dat jest večer a ráno o 9 sme boli objednaný

macekovam
5. sep 2023

@lulu2807 tak mu zavolaj.. Možno vám dá neskorší termín.. Alebo zajtra.. A treba ju zatvoriť aby si si bola istá... Nie ze mama ju pusti...

lulu2807
autor
5. sep 2023

@macekovam ona bola zavretá na chodbe len ako išla preč tak jej vybehla a nestihla ju chytiť keďže sama ledva chodí

oranzovyvevericnik
5. sep 2023

Vies co mne sa stalo tiez, ze nieco zjedla, bola velky pazros, ale v pohodke to dala, ked jej dal injekciu na uspatie iba sa trosku pozvracala. Ale radsej zavolaj veterinarovi, on ma najviac skusenosti.

lukino2000
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lulu2807
autor
5. sep 2023

@oranzovyvevericnik no bola som tam vykastroval ju vďakabohu nevracala až potom penu troska asi z narkózy ale inak všetko v poriadku 🙏🏻

lulu2807
autor
5. sep 2023

@lukino2000 no prvý x keď mala termín sme nestihli 🫠 keďže susedia majú asi 3-4 kocúrov
Došli sme tam a mačka kotná 🤦🏻‍♀️

majkakvet
5. sep 2023

@lulu2807
Macky sa bezne kastruju kotne. Aj v pokrocilom stadiu. Kecy o humanite si nechajte... inac sa mackam nepomoze.

drm21
5. sep 2023

@majkakvet prosím ťa ty tvojím prístupom k živým tvorom radšej žiadne nemaj a ani nič co je žive🤦‍♀️

lukino2000
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lukino2000
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
drm21
5. sep 2023

@lukino2000 tu ide o jej prístup k živému tvorí, že totálne studená

lulu2807
autor
5. sep 2023

@lukino2000 susedia sú starší manželský pár okolo 70r. Cca a majú kocurov tak im to je asi jedno

lulu2807
autor
5. sep 2023

@majkakvet no žiadne kecy u humanite nemám ale sak ok
Nám ju proste nevykastroval cca 3-4 týždne na to porodila

lulu2807
autor
5. sep 2023

@lukino2000 no tak nás Veterinar asi ma nejaký cit v sebe keďže ju nevykastroval vtedy
Mala len dve maciatka darovali sme ich známym takže vieme že sú v dobrých rukách a je dobre o ne postarané 🤷🏻‍♀️ každopádne už je vykastrovana

lukino2000
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mysicka36
6. sep 2023

U nás v MČ odchytávajú mačky a v útulku kastrujú behom pár hodín. Ak je niektorá čerstvo najedená, tak sa povracá ale nič závažné. A kastrujú aj mačky, ktoré sú kotné (nie už pár dní pred pôrodom) ale kľudne aj s viditeľným bruchom. Vyberú všetko aj s plodmi. A ja s tým súhlasím, lebo načo ďalšie mačatá. Dávajú vstrebateľné stehy, alebo 1cm ranku lepia takým špeci lepidlom. 24hod od kastrácie ich púšťajú na to isté miesto, kde ich odchytili. Veľmi to pomohlo.