Ahojte, chcela by som sa Vás opýtať či a koľko ste si brali dovolenky,či PN-ky na učenie pred štátnicami, mňa čakajú síce iba bakalárske, aj tak mám už teraz stres... 😅
Vďaka za odpovede
zalezi aj od toho, ci mas alebo nemas deti, to si nanapisala a nevidim to v tvojom pase. Ja som si brala 2 tyzdne,ale to som este deti nemala, ak mas dieta, tak aj mesiac. Ale je to vazne velmi individuale - kolko predmetov, ci to potrebujes iba zopakovat - teda vela si pamätas, alebo sa to musis ucit odznova....
Na bc. som mala 10 dní PN, na ing. som si vzala 2týzdne dovolenku a 2 týždne PN 😀 ešte som dieťa nemala, takže bol čas trošku aj na oddych a zrelaxovanie sa pomedzi učenie. Ale tak ako písala turistka, záleží od predmetov a otázok ktoré potrebujes našprtať, prípadne vyradiť otázky typu "šak niečo k tomu hádam len poviem veď nie som debil" a s takýmito sa zbytočne nezaťažovať a neplytvať energiou 😀
Ja som mala Bc. statnice v maji. Syncek mal vtedy 11mesiacov, manzel od nevidim do nevidim v praci... studujem na Pravnickej v TT. Ucila som sa cca 1-2 mesiace vopred, kazdy vecer 3-4hod. Cez den sa nedalo. Hoci vycerpana, ale ziadnu dovolenku som nepotrebovala. Statnica na B z obidvoch predmetov, obhajoba na A. Presla som asi 15 knih, o zakonoch a paragrafoch, komentaroch a novelach ani nehovorim. Je to individualne... niekomu to trva dlhsie, niekomu staci parkrat precitat.
Keby som nemala dieta, vezmem si max tyzden vopred dovolenku...
ja som bola 2tt PN a 2 tyzdne dovolenka.. a to som nemala deti....... 😉
dovolenku nedostanem ale babuk planujem plne vytazit tak 2t pred statnicami ved po skuskach si treba dat oddych 😉
haha, týždeň, aj z toho ma na 1 deň zavolali do roboty 🙂
podla mna tiez zalezi aku skolu studujes, ci napriklad nejaku technicku, alebo trebars nieco v style socialnej prace.. Myslim, ze je to celkom rozdiel 🙂 V prvom pripade som ja na bakalarske statnice mala dovolenku dva tyzdne a bez deti 🙂
... ja som sa ucila po navrate z prace, ucila som sa najma v noci, vtedy mi to viac myslelo. 😉 Dovolenku som mala prakticky len ten tyzden, kedy boli statnice. Pondelok, utorok a streda som si opakovala a vo stvrtok som mala statnice... tie boli z obchodného, občianskeho prava a z hospodárskej politiky + obhajoba bakalárskej prace. Vsetko za 1. Ani som v to nedufala. 🙂 V piatok som mala volno na regeneraciu. 😀
Podľa mňa je to Veelmi individuálne, niekto sadne a za deň dá 30 strán pomaly naspamäť, niekomu treba cely deň na 3 strany.
sama musíš najlepšie vedieť ako ti to páli ako rychlo sa vies učiť. 🙂