Koľko dávate aviváže do prania?

anika234
25. apr 2017

Ahojte dievky! Už dlhšiu dobu mám v hlave "chrobáka" a to na tému koľko dávam do prania aviváže, viem ze z druhej strany je písané dávkovanie ale to sa mi zdá málo a zas keď dám priehradku plnú po MAX. tak to mi príde zbytočné vylievanie do kanalizácie, tal vás prosím či by sme mi mohli poradiť 🙂 ďakujem vám pekne 🙂

perinbabenka
25. apr 2017

Ahoj🙂ja dávam tak 3/4 uzáveru z aviváže..ale určite záleží aj akú značku aviváže používaš..

adria88
25. apr 2017

@perinbabenka Ahoj, ja dávam tiež trištvrte, no niekedy aj celý uzáver

anika234
autor
25. apr 2017

A vystačí to na tú varku prádla?

ukulela
25. apr 2017

@anika234 zda sa ti to malo, lebo ti pradlo nevpnia? ci je malo makke? netreba zmenit avivaz? ja davam po rysku minimum. a staci uplne. silan biely. okrem toho pri malom som sa naucila prat casto bez avivaze. stacil mi ecover zero praci gel. ako som presla po case na klaciske prasky, tak napr ariel kapsule su mi velmi silne vonou ... kedy tedy namiesto avivaze sprcnem ocot.

evittam
25. apr 2017

Ziadnu.

anika234
autor
25. apr 2017

@ukulela áno presne tak prádlo mi nevonia, keď ho vyberám z práčky vonia a keď ho beriem ususene z vonka tak už nevonia :( ja som už kúpila rôzne druhy lenor, silan,bony,coccolino a účinok stále rovnaký,..

persica
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anika234
autor
25. apr 2017

A čo sa týka prostriedkov tak mam veľký persil na bielu bielizeň 120 praní z Rakúska 😂😂neminiem ho ani do svojej smrti pretože ho stačí veľmi málo je veľmi výborný odporúčam 🙂 a kúpila som si kapsule ariel na farebné ale ešte som v nich neprala takže neviem ti povedať či sú pre mňa silné...

anika234
autor
25. apr 2017

@persica takú vec doma ani nemám kde by bolo napísané že nepoužívať avivaz 🙂 máš to napísané na tých štítkoch??

anabeth
25. apr 2017

na žiadne športové funkčné nepremokavé nemože isť aviváž
ja tiež nikdy aviváž nepoužívam, je to tak silná chemia, že až, absolutne by sa nemala používať pre deti a na postelné prádlo
robím si doma- ocot+voda+ eterický olej

persica
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anika234
autor
25. apr 2017

Hehe :D ja tiež mám rada keď mi oblečenie výrazne vonia, a mama dáva koľko avivaze?

ukulela
25. apr 2017

pozri, za stopel ti je malo, za odmerku vela, tak postupne do prania pridavaj, kym nenajdes spravnu mieru. a hotovo.

persica
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anika234
autor
25. apr 2017

No presne, tie prášky vôbec nevoňajú mne, keď si nejaký kupujem že wau krásne vonia bude mi voňať aj oblečenie a vždy ne to bieda ale nemôžem povedať špatné slovo na Ariel 🙂

tenerifka
25. apr 2017

Aby pradlo voñalo netreba avivaz, staci nepreplnit pracku a prip.dat program s predpierkou
Ak uz pouzit avivaz, tak len dermatologicky testovanu

anika234
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anabeth
25. apr 2017

@anika234 ty si dobrá, tak ti príde zbytočné vylievať aviváž do kanalizácie- a prať polovičnú dávku nie? ved tam ti ide zbytočne voda, elektrina,
to je jedna z ekonomických rád do domácnosti- plnte práčku podla výrobcu

anika234
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anabeth
25. apr 2017

@anika234 🙂 neviem, neperiem s avivážou, ja používam olejček- od toho prádlo vonia jemnejšie, neviem ako si zvyknutá

anika234
autor
25. apr 2017

Moja mama dáva plnú nádržku v práčke, tak som bola zvyknutá, len mne to prišla taká škoda tej aviváže že sa nevyužila na 100% a príde mi to nehostinné k peňaženke a tú vôňu si nejak extra neužijem keďže zachíľu vyhadzujem prázdny obal.... Najlepšie bude keď chytím celú práčku a vyhodím ju 😂

lusy1507
25. apr 2017

Moja mama operie pradlo leb v prasku a potom znova pusti 15 min program s avivazou ktoru ale vleje do bubna. Pradlo jej neskutovne vonia po celom byte a este dlho po prani. Osobne pouzivam avivaxe z rakuska a davam ich zaroven s praskom po rysku v nadobke a vona pre mna akurat

deti95060810
25. apr 2017

nepoužívam aviváž...

erika15661
26. apr 2017

Davaj podla dávkovania,aj ked sa ti to zdá málo.Aj avivaž ti može pokazit pračku.

catherinah
26. apr 2017

Ja davam avivaze max. kolko je ryska v pracke. Vonia pekne.

sintra
26. apr 2017

zvykla som davat plnu nadobku na avivaz ale uz som to okresala, davam tak polovicu. A pri dobrej avivazi to uplne staci.

anika234
autor
26. apr 2017

Doma sme mali jednu práčku ktorá vydržala 14 rokov!! Ale už pred rokom v nej začalo strašiť a rodičia kúpili novú ktorá spotrebuje toľko elektriky a vody na jedno pranie ako tá stará na 3 prania :D :D ale musím povedať že tá vtedajšia kvalita na všetky výrobky sa s tými dnešnými nedá porovnať, dnešné práčky ti vydržia 5 rokov možno menej a postupne sa začína niečo kaziť, keď sme mali tú starú práčku tak ani raz nebola pokazená proste nič jej nebolo

prasiatko30
26. apr 2017

Ziadnu a pradlo vonia vonou pracieho prasku

bubu62
19. feb 2019

20ml

saxana000
11. júl 2022

Odkedy mam susicku uz nedavam ziadnu.predtym asi pol.nadrzky a kupovala.som jedine male balenia Lenor Cocolino.take max 1liter.tie velke balenia mi vobec nevonali. Nrjak sa to vyplachlo z pradla.ked som ale kupila male bola avivaz akoby hustejsia aj pradlo viac vonalo.alebo teda z rakuska nemecka ked sa mi postastilo to bolo mega.ale fak zbytocne to slizi a lepi pracku pradlo voni aj praskom a ked ozaj velmi chcem dam do susicky antistaticky obrusok s jemnou vonou.niekedy este davam par kvapiek fakt len na par kuskov (spolocenske saty napriklald aby mi neelektrizovali ale tie do susicky nedavam a na tie pouzivam silny parfem tak nechcem aby sa mi potom pobil s avivazovou vonou)