Koľko darčekov deťom pod stromček?

koniarova
3. dec 2010

Maminky, koľko dávate svojim deťom pod stromček darčekov? Myslím kusov. Menší má 11 m,tak tomu je to jedno,ale straší má 3,5 roka a bojím sa, že dostane darčekov priveľa. Chcem aby sa im potešil,ale nechcem, aby bol tým množstvom zmätený. Ja som mu kúpila 2, babky tiež po 2, teta 1, krsná 1, moja kamoška 1 a ešte určite niečo k tomu od širšieho príbuzenstva. Asi mu to budem dávkovať postupne celé Vianoce a pod stromček dostane len 2 ks.Máte skúsenosť?

acko
3. dec 2010

deti este nemam, ale dobre si pamatam ze ako dieta som vnimala vianoce tak, ze su o darcekoch... o hrrrrbe darcekov, ja si pamatam to nadsenie, pomaly az zatajeny dych ked pod stromcekom bolo toho tolko... 🙂 urcite si to aj ty ako dieta pamatas... ak by som bola ja tvoja kamaratka a pre maleho by som ti dala darcek, tak bola by som rada, aby si ho vybalil prave na stedry vecer pod stromcekom, aby to bolo v ramci tej stedrovecernej jeziskovskej atmosfery a asi by ma zamrzelo, ak by si mu ho dala neskor - ze mu ho "nepriniesol jezisko"....
co ja viem, ci nebude prave z toho zmateny, ze kazdy den nieco dostane? kazdy den nieco a potom v jeden den uz nic, lebo sa minu... ako mu to vysvetlis ze jezisko zrazu uz nic nepriniesol? neviem ako tie darceky odkomunikujes svojim detom, ale predpokladam, ze asi tak, ze ich doniesol jezisko, a jezisko predsa nosi darceky na stedry vecer.
ja by som detom tu radost z darcekov dopriala, ved prave o tom to je 🙂

beruska.zuzanka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzul1310
3. dec 2010

Náš malý mal v októbri dva rôčky, už máme preňho veľa darčekov /my, moji rodičia, svokrovci, moja teta, kamoška (malého krstná mama) a to asi nebude všetko a tiež dostane od každého minimálne jedne dva a viac darčekov. My sme to vlani spravili tak, že na štedrovečernú večeru sme boli u našich, tam dostal malý časť darčekov, večer si našiel pod stromčekom darčeky aj doma, ale už sa s nimi ani nehral, lebo bol z celé dňa príliš unavený, takže doma sa hral s darčekmi až ráno, ale všetky si našiel na štedrý deň.

latvia
3. dec 2010

ja by som dala v jeden den vsetko. vianoce su o stedrosti, tak aj keby mal dostat 30 darcekov, nech.

janka2732
3. dec 2010

Ja mam dve detičky a ked od každeho dostanu po jednom tak je ich asi 20 na každeho o tom su vianoce aby detičky mali radost a aby boli štastne 🙂 a u nas sa rozbaluju všetky naraz a sa spoločne hrame cela rodina.

benne
3. dec 2010

My doma rozbaľujeme svoje, u starých rodičov budú mať nejaké, u jedných i druhých, a kamoši čo donesú, tak to sa dá po sviatkoch postupne že: "... nechal Ježiško u nás pre teba... " Ale to hlavne preto, že bývame v jednom meste a vianoce slávime každy po svojom, kedže starí rodičia z oboch strán ešte maju "single" potomkov doma 😉

babulina
3. dec 2010

my sme na stedry den sami doma s detmi, a potom postupne navstevujeme cele pribuzenstvo, takze aj darceky su davkovane postupne, podla mna privela darov dieta zahlti a nema ani cas reagovat na kazdu hracku, inak vo vseobecnosti ak sa mi zda detska izba nejaka preplnena hrackami alebo o niektore javi menej zaujem tak ich nachvilu odlozim do skrine a pri vhodnej prilezitosti (choroba, zla nalada, zle pocasie...) objavujeme ich krasu nanovo 🙂

evina313
3. dec 2010

no my davame 1 taky hlavny, vacsi darcek - teraz to bude vlackodraha a potom par mensich + 2 knihy. ale dohodli sme sa ze dostane ia 1 taky vacsi a drahsi a aj rodine som povedala, nech mu radsej kupia prislusenstvo k drahe. tunel, zavory, vlaciky na baterku...tiez si myslim, ze ked ma dieta toho vela, nevie co s tym. knihy ma velmi rad, takze tych u nas nikdy nie je dost. oblecenie nedostane vobec, to kupujeme priebezne pocas celeho roka.

abbey1
3. dec 2010

Ako tu už písali ,Vianoce sú i o štedrosti.Pamätám si ako dieťa sa nerátala veľkosť a cena darčeka.Ale čím viac-tým lepšie.Poznám to i od svojich detí a detí v rodine.Majú nesmiernu radosť z rozbaľovania a hľadania svojich darčekov pod stromčekom.Ide o to urobiť radosť.tak prečo to limitovať počtom.Limit sú financie a fantázia.A hlavne nekupovať praktické darčeky,ktoré sa zdajú rozumné nám dospelým,ale to po čom túžia deti a prekvapenia.

titkovamiriam
3. dec 2010

evina my podobne doma-jeden vacsi snažim sa po com decka tuzia a potom drobotiny,kozmetika,knihy-pre najmladsieho je to fakt najjednoduchsie,pri milanovi mam najväcsi problem lebo on je uz samostatny a vsetko co potrebuje ma tak mi radia jeho kamosi a kamosky.Naj hracka je u nas roky lego od dupla po technik...kazdy rok sa nieco dokupuje a hot vils drahy 😀 😀 😀

indiankaindi
3. dec 2010

Naša herečka bude mať teraz meniny, pred vianocami má narodky a ja teda razím zásadu, že je nutné, aby dostala 3 rôzne darčeky. Jeden na meniny, jeden na narodeniny a jeden vianočný. Nie odfláknuť to jedným väčším. A teda čo sa vianoc týka, tak osobne nakupujem nakupujem, rozdelujem celej rodine a ešte dokupujem. Chcem, aby si našla pdo stromčekom tolko darčekov, koľko sa tam zmestí. Čím viac tým lepšie. 😅 Ako písala acko, pamätám si presne ten pocit, keď som videla kopec darčekov. A ešte moja špecialita je každý zabaliť zvlásť 🙂

lucula73
3. dec 2010

ano,je to o hrbe darčekov...aj my sme to tak robili....ale je fakt pravda,že z tej hrby našú zaujali len 1-2 hračky a a ostané šli bokom,ale došlo aj na ne po určitom čase.......aspoň sme nemuseli kupovať 😀
ono dieťa asi nevie celkom dobre vstrebať tolko nových hračiek a jasné,že to chce čas,aby sa ku všetkým dostalo.ale tá radosť pri rozbaľovaní stojí za to 🙂

lucka1987
3. dec 2010

ja mam 13. meniny 24 je stedry den a 30 narodky.... odjakziva som dostavala od babky a krstnych jeden darcek naraz.. tak pred vianocami vedeli dojst a dat ho mame nech mi ho da pod stromcek.. ale od rodicov som si nasla viac darcekov.. aby som to mala aj na meniny a narodky.. potom na narodky mi uz nic nedavali... a muzik to teraz robi tak ze mi kupi kvietok alebo nejaku drobnost na meniny.. na vianoce ma zahrne kopou darcekou az si mozem vybrat co sa mi paci a na narodky nic ..mam to vo vianociach.......
deti preferuju cim viac darcekov tym krajsie vianoce.... 😀 ono je jedno ci davkovat postupne alebo naraz.. ten co ho zaujme najviac s nim bude travit najviac casu....

franka83
3. dec 2010

aj my to tak robime,ze doma si rozbali darceky od nas a potom dalsie dostane u babky,dedka a atd....tento rok si od nas najde pod stromcekom 5 darcekov vsetko hracky a k tomu este nejake kresliace inštrumenty 🙂 ...najviac ju vsak bavi to rozbalovanie radost pozerat,ale aj tak si myslim ze s polovicou z tych hraciek sa nede hrat,alebo nebude stihat 🙂

ela2710
4. dec 2010

ahoj, my to mame tak, ze aj ked pokupi darceky moja mamina, ocino, babicka, krstna a tak, daju mi ich skor aby som ich dala malemu pod stromcek 🙂 podla mna by malo byt vsetko spolu

brisilda
4. dec 2010

tiez som za to aby bolo vsetko spolu v jeden den ved su vianoce 😀 ja mam vo zvyku balit kazdu vec okrem cize niekedy mam aj pre svokru 5 darcekov 🙂 teraz sme malemu toho pokupili dost vela nato ze ma len 6 mes. a vela toho dostane aj od rodiny horsie to mame so starsim synom on chce drahe darceky 😠 napriklad ako hru do x-boxu no nema tusenie kolko to stoji cize mu okrem toho musime este nieco kupit aby nebol diskriminovaný 😀 😀 😀no vianoce su o stedrosti a iba raz do roka tak preco detom nedopriat to pocom tuzi a penazenka dovoli 😉 prajem Stastne a Vesele Vianoce ! 😉

ani3012
4. dec 2010

Vianoce sú hlavne o rozbaľovaní a nájdení aspoň jednej želanej veci 🙂

zucha
4. dec 2010

mnozstvo zalezi podla mna aj od veku. V tom veku, co pises je lepsie dat menej, lebo potom su same zmetene, kolko toho dostali a vobec si ich neuziju. Ja osobne mam kupene dva a hotovo, ale ked budu starsie, asi to je uz aj o tom mnozstve.
Moji rodicia nam nejak extra mimo sviatkov nedavali veci a vsetko sme dostavali na meniny, narodeniny a vianoce. Teraz uz je ale taka doba, ze ked nieco potrebuju deti, tak necakame na sviatky a jednoducho to dostanu len tak, hocikedy. Takze popri tomto trende je velmi narocne urobit detom vianoce s kopou darcekov.

maggie2
4. dec 2010

Takže odborníci sa venovali aj tomuto 😀 Čítala som, že je dokázané(robili s deťmi pokusy 😀 😀 😀 ), že malé deti sa tešia prednostne KVANTITE, nie KVALITE. Takže suma sumárum - my dospelí oceníme bárs aj jeden darček ak je kvalitný, hodnotný atď. vieš ako to myslím (napríklad úžasný kvalitný aj možno drahý značkový parfém) 😀

Lenže malé deti v tomto veku sú iné. Neohúri ich značka, kvalita, prestížna vec. Keď dostanú jednu vec, nech by bola akokoľvek úžasná, budú sklamané. Deti majú radi MNOŽSTVO darčekov. Aj keby to boli len prkotiny, drobnosti za pár eur, hlavne aby toho bolo veľa.

Moja dcéra napríklad nedostane za viac ako za 35 eur, ale bude mať pod stromčekom cca 7 balíčkov.

Na druhej strane to čo píše @latvia, že nech aj 30 darčekov, tak to už by bolo skutočne prehnané, dieťa stratí prehľad, bude zmätené, a nakoniec to nie je ani primerané v každom ohľade. Ja osobne by som končila pri limite cca10 max.15 balíčkov čo sa tak nazbiera keď ešte dá aj čosi príbuzenstvo (staré mamy a podobne)

berika
9. dec 2010

ja kupujem 1 veľký darček, minulý rok stol a stoličky, tento rok kuchynku a k tomu nejakú drobnosť ako knižku, pekné nohavičky, švihadlo. Od rodiny tiež dostáva, ale to neriešim, každý kúpi podľa vlastého úsudku, to ani nemôžeš ovplyvniť.
A ináč pravidelne pri upratovaní hračky triedim a riedim, neznášam keď má izbu plnú harabúrd, aj tak sa so všetkým nehrá, dolámané vyhodím, zachovalé buď schovám na pár mesiacov alebo podarujem.

ivett1
10. dec 2010

Ahoj, doteraz sme našim maličkým detičkám dávali pod stromček naozaj veľa darčekov...ale v podstate ich zaujímali len prvé tri 😀 ...pri nich zostali a ostatné vybaľovala mamička s ocinkom 😀 (hlavne, že som ich týždeň predtým poriadne zabalila 😉 ...tento rok dostanú len tri väčšie, ktoré si želali od Ježiška (moja staršia dcérka aj "písomne"-nakreslila obrázok a ešte pridala jeden s nalepenými obrázkami, ktoré si povystrihovala s letákov s hračkami...dokonca pridala aj darčeky pre svojho bračeka 🙂 )...
A potom ideme pozrieť, čo nám Ježiško priniesol u starých rodičov a u krsných rodičov 😀...Naša rodinka si Vianoce s našimi drobčekmi zatiaľ užíva 😵 ...uvidíme, keď budú veľkí 😀