Koľko času venovať psovi?

oooieo
15. okt 2021

Ahojte koľko času a ako by som mala venovať psovi lebo mám pocit že je znudený.

michaela789
15. okt 2021

@oooieo to závisí od plemena, veku ale aj od povahy psa.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bloger
15. okt 2021

@oooieo myslím si, že to je individuálne každý psík je iný niektoré potrebujú viac pozornosti iné menej

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
michaela789
15. okt 2021

@viestta prepáč ale nesúhlasím. Nie každému plemenu sadne taká miera aktivity. Niektoré sa radšej prechádzajú, objavujú, iné za aktivitu považujú skôr hru a maznanie. 6 prechádzok denne dobre padne nejakej border kolii ale na takého pekingskeho by to bolo neľudsky veľa.

oooieo
autor
15. okt 2021

Mám zlatého retrievera

oooieo
autor
15. okt 2021

Rád sa mazná a prechádza sa. Ale bohužiaľ väčšinou nemám na neho viac času ako 30 minút denne. Máme ho na dvore.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ckocka
15. okt 2021

@oooieo Všetko zle. Pes je sociálne zviera, šťastie mu neprinesie možnosť vybehať sa na záhrade, ale spoločnosť jeho človeka.

saraxyz
15. okt 2021

@oooieo potrebuje viac času s tebou. Je to maznak, mala som . Minimálne hodinovú prechádzku nezvládnes?

dkethe
15. okt 2021

@viestta polka psickarov su normalne pracujuci ludia, a ti vencia psov trikrat denne. To co je za normu, ze 6* 🙄

@oooieo 30 min denne na retrievra mi pride brutal malo. Skus sa venovat viac. S detmi chodis von? Vzdy (alebo casto) ho ber so sebou 🙂 ja som s detmi viac chodila vencit psa, nez na ihrisko. Raz za tyzden cas len pre vas dvoch (k vode, do lesa). Rano vecer 15 minut. Doma pokojne hry. A bude to happy havko.
Raz ti odide, a bude ti luto. Moj odisiel nedavno, a vycitam si mnoho dni kedy som sa mu mohla venovat viac...

Teraz citam ze ho mas na dvore. Nuz to je vzdy tazke, vykopat sa z gauca za psom von. No ale musis sa prekonat.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dkethe
15. okt 2021

* resp takto: ty nechodis s detmi na dvor? Ak nie, tak by si mala - aj pre dobro tych deti. Co ste len pred tv, pc, mobilom?? Sup von a vzdy zapoj do toho psa.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marsmykkok
15. okt 2021

veľmi málo 30 minút. Aspoň hodina cez týždeň treba a cez víkend oveľa viac. A hlavne taký pes ako zlatý retvíver, je to spoločenské plemeno, potrebuje spoločnosť ľudí viac ako 30 minút denne. Ešte pri nejakom strážnom plemene alebo takom čo by bolo pracovné plemeno a píslo mi napríklad ovce je to ok, ale pre spoločenské plemeno utrpenie.

marsmykkok
15. okt 2021

@viestta tak ona má psa na dvore, v podstate by bolo ok keby chodí aj raz denne na 1,5 alebo 2 hodiny. Alebo napríklad 3 krát denne po 30 minút, tu je to na nej ako by jej vyhovovalo, pes môže potrebu vykonať aj na dvore.

zojazoja
15. okt 2021

Venovanie psovi nie je len dlhe a časté prechadzky. Ked ho mas na dvore, vezmi lopticky, hracky, aporty, hraj sa s nim. Alebo pamlsky a cvic ho. Zamestnás mu hlavu. A budete spolu mat aktivitu. Toto spaja psa s majitelom. Mojkanie, hranie, cvicenie. Internet je bezodne dno navodov ako sa venovat psovi.

len_nig
15. okt 2021

No, ja sa mu ani nečudujem že je znudený keď je na dvore a na prechádzku má len polhod. Náš je malé plemeno, Jack Russel je vnútri, denne chodíme 4x, z toho jedna dlhá prechádzka kde sa aj pohrá, mimo toho je často s nami aj vonku na záhrade keď niečo robíme. A vnútri mám pocit že sa mu venujem takmer stále. Pohráme sa, potúlime....psi sú spoločenské tvory

estrella5
15. okt 2021

30 minút je žalostne málo, nech je to akýkoľvek psík.

Ja by som povedala, že niekoľko hodín denne je adekvátne (priemerne, pochopiteľne sú aj dni kedy to fakt nejde). Zahŕňajúc aktívne venovanie sa (prechádzky, hranie sa, trénovanie, maznanie, starostlivosť - kúpanie, česanie,...), ale aj relatívne pasívne venovanie sa (prítomnosť pri interaktívnych hračkách, lízacích podložkách,... hladkanie hoc aj pri sledovaní TV,.. nasledovanie človeka a sledovanie človeka pri jeho činnosti.. spontánne prihovorenie sa psovi, pohladkanie,.....).

Ak mám psa, musím sa mu venovať. Resp. ja som presvedčená, že musím mať z toho spoločne stráveného času aj radosť a nebrať to ako nutnú povinnosť... A holt, keď mám psa len na dvore musím rátať s tým, že drvivú väčšinu voľného času budem tráviť aj ja vonku (resp. teda celá rodina). Psovi, ktorý je aj vo vnútri (a teda je so svojou svorkou, v centre diania všetkého) sa venuje ľahšie.. Ale to si musí každý zvážiť sám - a brať tú možnosť, ktorú si zvolí aj s tými mínusmi (ako napr. v prípade dvorového psa, že treba s ním vonku aj v daždi, aj v chlade tráviť veľa času.. a aj keď vo vnútri čakajú povinnosti).

A keď už teda fakt človek nemá čas, tak nech má aspoň druhého psieho kamárata pri sebe. Aj keď potom sa mi natíska otázka načo mať psa keď nemám čas/chuť sa mu venovať... Hm...

oooieo
autor
15. okt 2021

Žiaľ pracujem od rána do večera a viac ako pol hodinu - hodinu mu venovať nemôžem aj to sa väčšinou hráme na dvore. Hračky ma dosť. Z rodiny nikto iný nechodí za ním. Keď sme si ho kupovali mala som viac času. Ráno na obed a večer po 30 minút prechádzka alebo hra na dvore, ale teraz nebývam celý deň doma..

marsmykkok
15. okt 2021

@oooieo a víkendy, sviatky, dovolenka čo? Pracuješ 365 dní v roku?

oooieo
autor
15. okt 2021

Keď mám voľno som s ním aj celé hodiny

oooieo
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jankapepe
15. okt 2021

@oooieo zvolila si si plemeno ktoré je veľmi spoločenské a aktívne. 30 minút je maaalo. Je to pes ktorý takmer Non stop potrebuje spoločnosť a hlavne veľa pohybu.

estrella5
15. okt 2021

Zapojiť aj ostatných členov rodiny, nájsť niekoho kto sa mu príde v tie dni povenovať, zobrať ho aj dovnútra (nech je s vami viac v kontakte).. jednoducho - snažiť sa nájsť riešenie 🙂

Ako takú aspoň trochu núdzovú záchranu by som využila plniace hračky - napr. značky Kong (tie sú pevné a bezpečné pre psa) - naplniť pastou a pred odchodom mu to dať.. alebo loptičku, do ktorej sa vložia pamlsky/granule a kotúlaním vypadávajú.. niečo takéto psa zabaví a unaví psychicky ((ale pozor na tú bezpečnosť, vyberať také ktoré môže mať pes aj bez dozoru)). Nenahradí mu to síce kontakt s človekom (ktorý najmä toto plemeno naozaj potrebuje), ale aspoň trochu vyrieši tú znudenosť.

simca06022011
15. okt 2021

Zalzi od rezimu rodiny a co ten pes cely den robi/kde je a na čo je zvyknutý. Moj ked bol na dvore ani som neriesila, on sa presnoril po dvore, dcera sa s nim pohrala, pomaznal sa ked isiel hocikto okolo a do lesa sme s nim vybehli hocikedy. Ako je vnutri (naucil sa preiezat plot :D), tak musime chodit von rano/vecer. Na obed ak som doma ho pustim na chvilu, pripadne ak vyjdem na dvor ide so mnou.. a venovat sa? no mojmu staci ze si so mnou lahne na gauc a pomazna sa, popri vareni trenujeme povely v obyvacke, alebo na terase... s dcerou sa ponahana s papučami a ponožkami, nasáčkuje sa jej do postele... nie je vonku hodiny cez pracovny tyzden urcite, ale je spokojny, den vacsinou prespí, pokým nepríde dcéra zo školy a potom má aktivity :D víkend chodí do lesa vždy na dlhšie behačky...
myslim, ze v tejto dobe sa naozaj psom venujeme nadstandardne, netreba to prehanat :D
Susedia maju psika, cely den je sam, na dvore byva a je to povaha "flegmos"... rano sa prebehne s panickou, vecer sa pohra s detmi, cez vikend idu na vylet... a spokojny pes.. 🙂 Kazdy pes to berie inak, moj napr. neznesie ked mu vsetci odidu z domu, neorbi zle, ale ak odideme na noc, na vikend, tak on je cely bez seba.. takze uz chodi s nami vsade 🙂

21oktober
15. okt 2021

Ja mám momentálne dvoch psov francúzskeho buldočka, tomu naozaj stačia 3 krát denne po 30 minút a potom pražského krysaříka , ktorý napriek tomu ,že je malý potrebuje (1 kg )potrebuje pomerne veľa pohybu .
30 minút je žalostne málo aj na pohyb aj na samotnú prítomnosť pre tak spoločneké plemeno ako je retrever.

alabama0011
15. okt 2021

@oooieo ahoj, my mame dvoch retrieverov, vencim ich rano a po praci, vzdy hodinu a viac.. spolu sa vybehaju, hrabu, nuchaju.. v noci spia vonku, ale rano sa uz tlacia dnu ☺️ su to zlaticka .. kedze su dvaja, tak sa zahraju aj sami pocas dna, na aport je aktivna len fenka, pes je lenivsi a rad si pospi.. jemu to staci ale fenka by behala aj celu noc 🙃

zojazoja
16. okt 2021

@oooieo ale ved jasné, cez týždeň to aj my "flakame"..nie je reálne možné cez tyzden ked je človek v podstate stale v práci sa venovat na 100 percent psom. Ani to nie je dobré pre nich, musia vediet aj byt sami, nic nerobiť, oddychovať,. Vynahradza sa to cez volne dni, vikendy..