Ahojte, nedávno som si kúpila nové kolieskové korčule. Od prvého dňa mi otláčajú kôstky pri členkoch. Stretli ste sa už s týmto problémom? Vedeli by ste mi poradiť, ako by ho bolo možné odstrániť? (Nové korčule kupovať nechcem 🙂 A korčuľovať sa chcem naďalej 🙂 ). Za každý tip vopred ďakujem.
@ivetka_kamo na to, že mi budú otláčať kôstky som v obchode nemala ako prísť, pri skúšaní sedeli super, aj zozačiatku pri korčuľovaní je všetko v poriadku. ale cca po 10 minútach pravidelne mi začnú ošúchať členok :(
@misska_misska len tam sa to už žiaľ ale nemá asi ako zlepšiť, keď odierajú teraz, odierať už budú aj naďalej
Možno ich máš veľmi utiahnuté a nosíš zlé ponožky - odporúčam trosku hrubšie bavlnené, priamo určené do korčulí a skús si ten vrchný “pásik”/uzáver zatiahnuť menej. Nech je stále pevne, ale tak, aby si mohla pohybovať členok pár milimetrov dopredu dozadu. Malo by to pomôcť. Z vlastnej skúsenosti ti poviem, že treba tie korčule “rozchodiť” a aj noha si musí zvyknúť na to, že je v takom zveráku. Bez toho obopnutia by ťa všetko bolelo, chce to len čas. Ale po 10 minútach ťa to nesmie bolieť, to určite nie je normálne. Skús tie ponožky a uvoľniť zapínanie - snáď to pomôže 🙂 veľa šťastia 🙂
osobne si myslim, ze to prejde. mna tiez odtlacali korcule a po case si asi moje nohy na to zvykli, lebo ta bolest proste prestala
@dencagee Ďakujem za tip 🙂 Ponožky mám presne ako uvádzaš, určené priamo do korčulí. Ale skúsim najbližšie korčule zapnúť trošku volnejšie.. priznám sa, stále sa ich snažím stiahnuť čo najviac aby mi v nich nemohla behať noha :D
@misska_misska podľa.mna sa.ti uvoľní noha ..musíš riadne pevné stiahnuť
@misska_misska ja si myslím, že trosku povoliť neuškodí. Ja osobne mám vždy zapnuté tak, že trošku tam je pohyb, hlavne keď dvíham nohu a napínam svaly, aby som necítila silný tlak. Ja zvyknem dotiahnuť na doraz ako sa mi dá a potom o kúsok (2-3 čiarky) povoliť. Skúsim či mám 1-2mm vôľu (pohybom členka oproti stojacej korčuli) a ak áno, tak viem, že je to ok 🙂 samozrejme treba si na ten pocit pevnosti zvyknúť a potom záleží aj aké dlhé a náročné trasy robíš. Ja som po 40km väčšinou mala členky v keli aj tak 😄
@misska_misska alebo si treba vyskusat dat hrubu ponozku. Sice ti mozno bude teplo, ale aspon ta nebudu az tak otlacat. Inak po case si na to podla mna aj zvyknes, teda aspon u mna to tak byva😀😅
@frota3 hruba ponožka? Noo skusim aj to. (Včera som si skusila dat po 4 vatove tampony ku kostkam na oboch nohach 😆 - nepomohlo 😏🤷🏻♀️)
@misska_misska ano, taku tu zimnu hrubsiu. Mne to pomohlo, ked ma zo zaciatku korcule odtlacali. No lebo tie tampony ti isto usli uplne niekde inde a tym ti kosti nechranili.
Z vlastnej skusenosti, tiez mavam tento problem s tymi kostickami. Ine, ako vymena korculi nepomoze.
Za onych cias som mala plastove Rocces, stali ma majetok, dlhsie ako 30 minut som nevydrzala, ta bolest, otlaky, no hruza. Ponozky, naplaste, vatu, vreckovky, pomozu tak na 5 minut.
Potom som si kupila Salomon, vyzeraju ako hikingove topanky, a vnutra su maksie. Cely Londyn som s nimi zjazdila. Tie ma nikdy neotlacili.
@misska_misska nepises ake korcule si si kupila ani kolko mas najazdene. Nove korcule treba co najskor zabehat - minimalne 100km, aby si noha v nich sadla. Nepises ani ci bolia z vnutornej, vonkajsej strany alebo z oboch. Mozes mat aj zlu techniku a tym padom clenky viac trpia. Ak mozem odporucit, kup si neoprenove navleky na clenky urcene priamo do korcul, urcite to ciastocne pomoze. Napriklad tieto od powerslide su fajn.
https://www.sportobchod.sk/neoprenove-navleky-p...
@misska_misska ak ti v nich lieta noha, mozu ti byt aj velke. Kupovat o cislo vacsie ako topanku je mytus, nakolko kazda korcula rovnako ako lyziarka povoli a potom noha lieta a presne ako pises treba dotahovat. Tam by mohla pomoct este tenucka vlozka naviac ;)
Tam iné ako výmena korčulí ale nepomôže. Preto je toľko druhov, tvarov, značiek.... Ja keď som kupovala, skúšala som do nemlátom, až pokiaľ sadli, ako sa vraví, ako riť na šerbeľ