Ahojte, kolegyňa na parkovisku🤦🏽♀️čuchla auto je to dosť doškriabané a male preliačinky sa vyskytli. Zavolala mi, že zajtra sa dohodneme ako ďalej, že môže sa na to pozrieť aj jej manžel (nechapem, ale dobre....)takže rady ako postupovať v takejto prvý krát situácii postupovať, aby má tak povediac neoblbla🤦🏽♀️bol to jej prvý deň v novej práci a zároveň od septembra aj moja šéfka 😁😁😁.
VOPRED VÁM ĎAKUJEM ZA RADY 😘
@naduska007 máš vodičák?
No, ak je to suchnute, preliacene,farba dole, bude to hrdzaviet. Najlepšie spísať záznam a prehnať cez poistku
@ivkazba ona odišla ja som o tom nevedela až kým mi nevolala cez druhú osobu
@sasa1310 nám
Aké staré auto? Máš havarijnu poistku?
@marsmykkok načo havarijnu? Ide to z PZP jej kolegyne 😉 snáď nebude hlupa a nezaplatí si to sama
@naduska007 mala si to riešiť hneď, spísať záznam o nehode a nahlásiť to do jej poisťovne
sefka nesefka, proste sa stane a urcite by sa na to 'nemal pozriet jej manzel' ale poistovna
@naduska007 ja len, že toto by si mala vedieť. Zajtra treba spísať papier o nehode, ktorý by si mala mať v aute. Ona bude musieť ísť do svojej poisťovne nahlásiť poistnú udalosť a musí ti nadiktovať číslo poistnej udalosti. Ty pôjdeš do autorizovanoho servisu s tým číslom a oni ti už povedia, čo ďalej. Ešte je otázne ako sa k tomu poisťovna postaví, nakoľko to nebolo robené bezodkladne po poistnej udalosti. Resp. sa môže vyhovoriť, že je to "poistný podvod", keď sa to rieši na druhý deň. Závisí akú poisťovnu má tvoja šéfka. Niektoré poisťovne ako kooperativa alebo groupama sa radi chytajú všetkého, aby nemuseli škodu uhradiť
Zajtra okamzite vypisat papier o nehode, ziadne vykrucacky. Normalne slusne, pre nu je to tiez vyhodnejsie riesit z jej zakonnej poistky ako platit opravu. Nedaj sa odhovorit. Mas silnu paku v rukach: ona opustila miesto nehody, mas svedka tretiu osobu, cez ktoru ta kontaktovala, za to jej hrozi pokuta za opustenie miesta nehody. Nafot si skodu
@janai1 na to, že jej šéfová má na krku útek z miesta nehody, mala tam ostať a spísať papiere. Cez PZP sa veci riešia ťažšie, mohla by to dať cez svoju havarijnu že si tak auto našla a spoluúčasť by jej šéfka dala na ruku. Celkovo cez havarijnu ide vybavovanie rýchlejšie a lepšie. Dupľom keď sa to neriešilo okamžite na mieste.
@janai1 obhliadajúci technik z poisťovne chodí rovno do servisu. Ja v takýchto prípadoch idem rovno v ten deň alebo na druhý deň do servisu, takže viem, že potrebujem číslo poistnej udalosti. Všetko ostatné už rieši servis spolu s poisťovňou.
Ona nemá čo hlásiť v poisťovni vinníka, ona s ňou nemá vôbec zmluvu. Vinník nenahlási, tak ona sa môže aj na hlavu postaviť
@marsmykkok a zvýšené platby na havarijnu jej bude tiež platiť šéfka?
Z PZP som mala vyriešeny servis za 3 dni, nahlásené v pondelok, v stredu bol u mňa technik a hneď to aj išlo do servisu 🤷♀️ len netreba klamať a vykrucat sa...
@naduska007 tak kolegyňa ušla od nehody, je za to pokuta. Takže zajtra spísať ako píšu aj baby záznam. Trvať na tom. Ak by odmietla, volala by som políciu.
Skus zistit, ci nie su v okoli kamery. Ci to nie je na zazname.
@naduska007 nahlasit poistne udalosti obe, online to viete urobit. Na to mas ten papierik povinne v aute ;) A urobit si fotky. Toto sa zvykne robit hned na mieste. Potom vas poistovna bude kontaktovat co dalej, ci treba obhliadky alebo co...
A samozrejme tvarte sa pred poistovnou, ze sa to stalo v ten den... aj ked teda u nas datum nikdy neriesili, dost casto to riesim na firmenych autach ...
@janai1 kazda poistovna inak😉
@sasa1310 a v tom servise tiež bude stáť kým nepríde obhliadca...
@ddaassuullaa netvrdím, že nie
@sasa1310 caka sa ... lebo ked odstranis "poskodenie" a budu to chciet obhliadnut, tak ako to obhliadnu? Na toto sa treba spytat priamo v poistovni, ci dat do servisu hned alebo cakat... nase auto cakalo v servise odtiahnute na poistovnu napriklad.
@simca06022011 toto všetko sa rieši v servise. Čaká sa tam na obhliadcu z poistovne. Každý autorizovaný servis je zazmluvnený s poisťovnami. Preto stačí to číslo poistnej udalosti. Nakoľko ja si vždy beriem náhradné vozidlo, automaticky, hneď keď dostanem číslo poistnej udalosti (ktoré sa dá vybaviť telefonicky priamo na mieste poistnej udalosti) idem do servisu, beriem náhradné vozidlo a viac neriešim. Náhradné vozidlo mi potom buď platí vinník alebo jeho poisťovna. Záleží aké má PZP. Keď ja spravím chybu, mám ho zaplatené z mojej havarijnej
Uz ti baby poradili Ja len nechapem to slovo ze čuchla. Som najprv myslela ze ti onuchavala auto. Ak je toto normalne a spravne slovo a Moja slovencina uz totalne blba tak sorry, ze som sa pozastavila. 🤣
Ja som šuchla zaparkované auto pred časom, nahlásila som bezodkladne škodovu udalosť do mojej poisťovne PZP cez online formulár. Poškodenej už prišlo vyrozumenie, už ju kontaktovali.
@naduska007 hneď si mala vypísať záznam o nehode. A obidve podpísať. A riešiť škodu cez poisťovňu. A nie cez jej manžela. Trvala by som na tom. Iné sa poradiť nedá.