Mam 33 rokov(no vyzeram mladucko) VS a 10 rokov skusenosti a dostala som veducu poziciu. Nas kolektiv je pomerne maly a mame 4 muzov. Najmladsia su tam dve dievcinki pricom jedna ma asi 27 a druha 30 inak ostatny maju od 40 az po 60. Mojou ulohou je im cez den zadelovat ulohy a kontrolovat ich. Kolektiv je pomorne dobry ale jeden s kolegou mi pride velmi neprijemny. Obchytkava kolegyne vala sa po nich pripradne ma oplzle reci alebo narazky. Obtazuje ich a rozkazuje im. Nastupil do firmy pred dvoma mesiacmi. Odkedy som nastupila na veducu poziciu nepocuva ma, ignoruje. Voci mne si nic nedovoli. Starsie kolegyne mi povedali,ze mu vadi,ze standa ako ja mu rozkazovat nebude. Ked nieco nakazem urobi si to podla seba. Ked im povie ze ked nestihaju ostatny a oni maju hotovo maju im ist pomoct odmietne to. Na tejto veducej pozicii som len necely mesiac. Ma s kazdym konflikty. Starsim kolegynam nadava. Keby nebolo jeho kolektiv by bol bez chyby. Neviem ci si to mam s nim pohovorit medzi 4 ocami alebo ist ziadat riaditela o rozkovor. Nechcem byt svina ale nikomu sa jeho chovanie nepaci. Hlavne chcem chranit kolegyne
A prečo ho nevyhodis? To ho tma chceš trpieť roky? Je predpokladám v skúšobnej dobe, takže by som ho raz dva odpratala na Úrad práce..
Si šéfka? Nerešpektuje tá? Urob pohovor a daj mu jasne na vyber: buď sa začne správať normálne, rešpektovať tá, alebo s ním ukončia prác.pomer
Musíš to urobiť čím skôr, kým je v skúšobnej dobe
Som tiež na vedúcej funkcii a takéto správanie by som netolerovala. Ak je v skúšobnej troch mesiacov tak ho pošleš preč veľmi rýchlo a jednoducho.
Problem je ze dievcata obtazuje iba ked tam nie je vedenie. Navyse ja nemam pravo vyhadzovat to sme iba riaditel.
Znie to ze nie si clovek na spravnej pozicii. Ako nadriadenej by toto pre teba mala byt uplne bezna situacia - myslim to tak, ze by si mala ratat, ze taketo veci sa budu diat a teda byt pripraveny taketo veic riesit.
Znie to akoby si sa ho bala, alebo co... prvykrat ked na teba zareagoval nevhodne, ignoroval, ak hned si to mala riesit. Ty si mu ukazala, ze ta vlastne respektovat vobec nemusi.
Takze zavolat si ho a medzi styrmi ocami vysvetlit ake spravanie je neakceptovatelne, co od neho ocakavas, vypocut si na to jeho nazor, jeho argumenty, poziadavky, navrhy ako by takuto situaciu riesil aby bol aj on spokojny. Podla toho sa zariadit co dalej. Ci sa to vyriesi a on svoje spravanie zmeni, ci bude nasledovat vytykaci list a pohovor s dalsim vyssim nadriadenym, ak to stale nezaberie, tak aj druhy vytykaci list a vypoved...
Tie zeny hadam nie su slaboduche aby sa nechali obtazovat... A veduca rimu si ty... Sprav si s nim poriadky.. Plne suhlasim s fokuskou
ten pravopis...hrozne
Tak sa porozprávajú s riaditeľom.
Budem sa musiet porozpravat s riaditelom ako vravis ale nemyslim si,ze sa tym nieco zmeni. Je to chlap ktory je rozvedeny lebo si nasiel milenku a mysli si,ze je strasny maco ale skor sa mi len zaludok z neho zdviha.
@liz_lemon neries pravopis prosim ta dobre?
a preco nie, pises, ze mas VS, si na veducej pozicii, tak by som to povazovala za uplne beznu vec, vediet pisat spravne
Isto máš ešte niekoho nad sebou a tomu by som sa asi zverila. Daj si s ním ešte nejaký ten pohovor o tom, že to takto fungovať nebude a ak ťa nemieni akceptovať, tak by som mu pohrozila výpoveďou. Nemôže predsa jeden člen takto kaziť kolektív a oponovať šéfovi
To je trošku problém, ak dopredu povieš , že nemyslíš si, že sa to nejak zmeni. Túto pozíciu máš práve preto, aby si riešila aj takéto veci , na koho sa potom majú tie ženy obrátiť ak nie na teba?! Ďalším tvojim veľkým problémom je , že ta nerešpektuje. Ak ostatní uvidia , že nie si žiadna ,,autorita" nebudú mať rešpekt ani oni a uvidíš ako ta z tejto pozície vystvu. Zabudni na to, že.vyzeras mladučko,.že. to robíš mesiac a tak. Musíš si veriť a obhájiť si,že na to mas
Ked pojdes za riadtelom, tak v prvom rade maj pripavene to, co si uz pre zlepsenie tejto situacie urobila.
Je podla mna zbytocne ist za nim "pozalovat" a postazovat sa bez toho, aby si povedala, taka je situacia, toto som urobila, nedoslo k ziadnej zmene, ja mam uz vycerpane svoje moznosti, preto som prisla za vami.
@liz_lemon suhlasim, keď má človek VS, tak by mal vediet dávať aspoň čiarky a nerobiť take elementárne chyby. Nechcem byt zla, ale toto bude asi produkt nejakej sociálnej prace 🙈 keby mi šéfoval človek s takýmto písomným prejavom a vyjadrovaním, tiež ho nerespektujem a budem si mysliet, že tam bol dosadený po známosti.
K autorke. Keď ho nemas právo vyhodit, chod za riaditeľom a odkonzultuj s ním situaciu, ale rieš to, pokial je v skúšobnej.
Skúšobná doba = výpoveď čau parky, vôbec by som sa s nim nebavila
Možno kolegyne ktorým vadí sex.harasment by mali spísať list, dať ti ho a tak ísť za riaditeľom, aby to nebolo že ideš s prázdnymi rukami
Alebo spíšte ten list spolu. Skontroluj či urobil všetko čo mal, či je to aj správne urobene a ak nájdeš chybu tak to využi
Prosim Vas baby prestante riesit moj pravopis uvedomte si ze aj my co mame poruchy ucenia mame pravo studovat VS nie len VY mudre ktore pojedli vsetku mudrost sveta. Mna to serie a irituje vise nez Vas ale uz mi to ozaj lezie na nervy asi si ten papier zalepim na celo! Moj zamestnavatel vie,ze mam problemy z pravopisom a neriesi to! Tak ma prestante osocovat!
Ja sa tiez velmi cudujem tym kolegyniam, ktorym nevadi obcyhtkavanie a tiez na mieste teba ako nadriadenej - ako nahle vidim sexualne obtazovanie, tak v tej sekunde reagujem.
Ak sa uz boja ozvat ony, tak si povinna ich chranit ty.
to spravanie je na vyhadzov a zalobum v zivote nikdy. to kto ho prijal???? vyrazit v skusobnej. chmulo jeden
Čo si majú myslieť o tebe tvoji podriadený, keď sa ich nedokážeš zastať?! Si na vedúcej pozícii? Si. Robíš niečo s jeho nevhodným správaním? Nie. Je úplne jedno, koľko má rokov, aký má životopis... Nahlás to kompetentním a je úplne jedno že ony ho pri tom nevidia. Možno kvôli nemu a kvôli tebe kolegyne uvažujú o výpovedi alebo z toho budú mať iné psychické problémy (nikdy nevieš ako to na druhého vplýva). Urob si tam poriadky a ak to nevieš, rieš to s vedením ale čím skôr!
kde zacat... vies ty vobec, co obnasa praca vo veducej pozicii? pretoze tieto problemy, ktore riesis su absolutne elementarne a bezne : sex.harassment je absolutne neprijatelny! nerespektovanie hierarchie firmy je neprijatelne a to, ze TY si mu doteraz NIC nepovedala je len tvoja vizitka a tiez ako riaditel by to bolo pre mna neprijatelne mat takehoto zamestnanca. Si nadriadena - ocakavala by som promptne riesenie harassmentu s HR a sefom. V dnesnej dobe? Srsly??? Aby nejaky uchylny cap niekoho osahaval v praci ?
Mam s týmto skúsenosti. Robím v stavebníctve, často sa pohybujem po stavbách, nieže by som bola niekomu priamo nadriadená ale často potrebujem riešiť veci s robotníckymi partiami a veľa krát sa mi stane ze hlavne starší dominantni chlapi majú problém ma vôbec vnímať ako seberovnú. Pripadne ďalší problém sú rôzne sexisticke poznámky.
Už som si zvykla a zistila som ze základ všetkého je moje vlastné spravanie. Nesmieš dat najavo slabosť, ani si ju vôbec v mysli pripúšťat. Jednaj férovo, vecne, profesionálne a k situáciám prístupuj rozumovo bez emocii. Ja som sa naozaj veľa naučila a zistila som ako s ľuďmi komunikovat aj keď sú oveľa starší.
Poznámky, uskrny, pohŕdavy ton hlasu, to vôbec neriešim, nereagujem, nedám na sebe poznať že to vnímam. Veľmi rýchlo s tým každý prestane, keď nieje odozva.
Čiže s takým mačom kolegom by som to riešila takto.:
Najskor by som sa s takou povahou vnútorne vyrovnala, proste aj takyto prízemný hlupy človiečik je božie stvorenie, treba mať s jeho debilitou súcit.
Rozhovor medzi 4 očami. Je v skúšobnej lehote. Vymenuj konkrétne veci ktoré robí zle. Jednaj ako chlap, rázne, vecne, žiadne citové výlevy. Keď sa nevie stotožniť s tým ze mu šéfuje mladá štanda mal by si hľadať inú prácu. Žiadaj nápravu a daj mu termín dokedy sa ma zmeniť ináč sa s ním budete musieť rozlúčiť.
Nerieš jeho správanie voči tebe s kolegyňami. Nedaj na sebe poznať že sa ťa to dotýka.
Až keď rozhovor s tebou nezaberie treba ísť za riaditeľom. S tým ze nerešpektuje pokyny, obťažuje kolegyne, ničí kolektív aj pracovnú morálku, napriek upozorneniam v tom pokračuje a preto doporučuje aby ste sa s ním rozlúčili ešte v skúšobnej dobe.
Si na vedúcej pozícii. Toto je uplne bežná vec ktorú budeš musieť riešiť často.
Ešte raz ti to napíšem, emócie bokom, jednaj ako chlap
A este ked nieco hovorim dievcatam a stojim pri nom on to prekruti a hovori to zenam neotoci sa priamo na mna. Strasne ma to stve lebo aj dolezite veci mi neoznamuje prip. Ja sa ho nieco opytam on mi ani neodpovie a prejde okolo mna