Keby ste mali pomôcť niekomu, kto absolútne nesleduje voľby-politiku a povedať mu niečo o stranách, ktoré kandidujú, aby sa vedel rozhodnúť, bez ohľadu na vaše pocity, čo by ste mu povedali?
pozri si a urob volebnú kalkulačku...
budeš odpovedať na dané otázky a nakoniec sa dozvieš ktorá strana je tvojmu zmýšľaniu najbližšie...
samozrejme - nemusíš sa podľa výsledku vôbec riadiť.
mne vyšla strana ktorú vyslovene neznášam a jeho lídra nemôžem ani len cítiť.
hmmmm táto téma tu ešte nebola 😉
Keď má daná osoba prístup k internetu a vie ho používať nech sa páči má k dispozícii volebné programy, zoznamy kandidátov a dokonca aj zoznamy ako kto hlasoval v parlamente.
aj moja 84 rocna mama sleduje politiku, to ozaj mlady clovek-aspon predpokladam, kex je na MK, si neda namahu aspon nieco si precitat o stranach, o smerovani Slovenska? ved to patri k zakladnemu prehladu, oplyvnuje to cely nas zivot
potom ma neprekvapi, ked si precitam, ze "smer, lebo ho voli muz aj svokrovci"
Aby si prečítal volebný program strán. Je značne rozdielny.
Poradila by som vyhladat si zakladne informacie o politike (co je koalicia a opozicia, co je lavica a pravica, konzervativec a liberal, atd atd), pozriet si volebne programy stran, spravit volebnu kalkulacku, vypocut si aspon nejaku politicku diskusiu, a tak celkovo venovat tomu aspon trochu času, googlit, pozerat odborne videa.... A ak o tom nema ziadnu sajnu a ani nema zaujem si nieco pozriet, tak nevolit... Aj ked ist volit povazujem za dolezite, ale nie len tak, ze aby idem a vobec o tom nic neviem.
Skus si pustit nejake predvolebne diskusie
Pozrieť predvolebný program, čo to o stranách a samozrejme dosť zaujímavé sú diskusie. Teraz je ich dosť.
Urcite volebna kalkulacka plus teda napriklad INESS ma na svojej stranke (fb aj IG) vyhodnotenie programov vsetkych stran podla tem skolstvo/zdravotnictvo/financie. Diskusie neviem no vacsinou tam ide o to, kto je lepsi recnik, aku ma charizmu a neodhali sa tam az tak vela z realneho programu, takze neviem ci by mali byt uplne smerodajne pre niekoho kto politiku vobec nesleduje a nema o tych kandidatoch aspon zakladny prehlad.
@kofa77 to vieš, niektorým ľuďom predžuté chutí lepšie, ani nezáleží na tom, kto to žul
ja napríklad nevolím... úspešne sa voľbám vyhýbam 30 rokov a je mi to úplne jedno
@maialeo je ti jedno, ak by buduca vlada a parlament napr.vyhlasili referendum o vystupe z eu? alebo by odhlasovali volbu prezidenta priamo parlamentom, a odhlasovali by si tam napr. suju,mazureka a pod. a bolo by ti jedno, ak by danko napisal pozyvaci list do ruska a mavali by sme opat mavatkami na chodnikoch, nebol by volny pohyb osob, tovaru a sliuzieb v eu? alebo by sme isli cestou Grecka, nebolo by na dochodky, nie 13 a 14, ale na 11 a 12, platy by isli dole o 20% a ceny ako teraz?
a nakoniec, skus si precitat napr. taky program Republiky? bolo by ti jedno, ak by toto vsteko tu platilo?
potom poviem len jedno-nech vyhra fiko a spol, padneme co najskor, rana z milosti, nech si to vsteci vyzeru do dna...
Velke % je vas tu naivnych, ak verite, ze niekedy niektora strana dodrzala volebne sluby . Ja viem, koho volit nebudem, lebo poznam jeho minulost. Ziadne sluby ma preto nepresvedcia. Nove strany a nove osobnosti si preklepnem na Googli. Lenze na MK sa uz aj voli podla vkusu inych, nie podla vlastneho 🙉
Ze si ma precitat volebny program a z toho si spravit obraz,kam asi strana smeruje,ake otazky su pre nu dolezite a z toho vybrat,co sa najviac zhoduje s vlastnym presvedcenim. V kazdom programe najdes aj nieco,s cim nesuhlasis,ale ten zaklad by ste mali mat spolocny. A hlavne nezabudat a pozriet sa do minulosti a zrekapitulovat,co tu bolo za poslednych 15 rokov. Ze sme najchudobnejsou krajinou v EU a pozriet sa,kto tu vladol niekolko rokov po sebe ...
Aby neveril marketingu PS, ktorému sme uverili my v predchadzajucich komunalnych volbach v Ba. Rodinkárstvo, zvysovanie dani a poplatkov, prezamestnanost, tunelovanie, zákony pre developerov, obmedzovanie tvojich práv (aj keď sa tvaria chápavo a že sa tvojim problemom budú zaoberat, ale hodia ho do kosa), neriešenie základných veci. Teraz napr buduju ostrovčeky na cestach miesto parkovacich aut( nasla som názornú ukazku), kde sa majú akože hrat deti a na druhej strane v maji som im písala, aby prišli orezat obrovske suche konáre stromov, pod ktorými chodia deti do skoly a na kruzky a casto padajú počas silnejšieho vetra a doteraz nič. Minaju peniaze na hluposti a zatiaľ sa tu všetko rozpadá. Takto skončí Slovensko, keď nám budú vládnuť (nie som volicom ľavicových stran)
@tramtada31 prosim ta, tato fotka je odkial z BA?
@tramtada31 Ake dane sa zvysovali? Ta krizovatka je kde? Ako obmedzuju tvoje prava?
@tramtada31 odkedy magistrat vydava zakony?
@tramtada31 A stromy si mala riesit s mestskou castou, co s tym ma magistrat 🤦♀️
Cim viac citam diskusie tu na MK ohladne volieb tak…. Mam pocit ze este ani volby neboli ale aj tato buduca vlada padne 😂😂😂😂
Kazdy na kazdeho nieco ma. Ak sa vobec niekto spoji tak to asi ….
@sheila121 to mas dobre, mne vysli Pirati 😂😂😂😂✌️✌️✌️✌️
@anonymous87 m ne SMER 😆
@kvetinka75 🤭😂
Aby volil Sas
Ze si ma precitat volebne programy a precitat napriklad v SME stranicke ankety, kde sa mali strany vyjadrit k tomu ako budu riesit zavazne aj menej zavazne problemy tohto statu. Potom nech sa rozhodne.
Akurat ze, na ich otazky neodpovedali Smer, Hlas, SNS, Sme rodina a Aliancia. Kto vie preco?
https://domov.sme.sk/c/23215210/volby-2023-polc...